Milyen csokoládét együnk a túra alatt?

Mi az ami nem olvad, de finom?

Szerző:
Molnár Anikó
Fotó:
Pixabay
2013. május 7.

Mi az ami nem olvad, de finom?

A csoki finom, energiát ad, de sajnos alkalmazkodik a hőmérséklethez. Ha hőség van, elolvad. Ha fagy, akkor megfagy. Vagyis nem a legjobb túraeledel. Legalábbis tábla formájában. De elkészíthetjük saját túra szeletünket otthon, s így kifoghatunk a halmazállapot változáson. Egy tuti csokis túrakeksz receptet adunk közzé! Kipróbálni ér!
 

 

 

Hasznos információk
Hozzávalók:

30 dkg liszt (barnából jobb)
1 evőkanál kakaópor (én inkább másfelet teszek)
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
25 dkg étcsokoládé/10 dkg tejcsoki, és 15 dkg étcsoki
20 dkg puha vaj
2 tojás
25 dkg cukor (barnacukor jobb)
2 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj (vagy kettő)

Néha csak fél adagot csinálok, de magam sem értem, miért. A csokit nagyon apró darabokra vágom, ajánlatos ezt deszkán, nagy késsel csinálni. A tojást habosra keverem a vajjal, majd beleszórom a cukrot és a vaníliás cukrot. A lisztet eldolgozom a sütőporral, a fahéjjal, a kakaóval, beleszórom a csokit, sót. Összedolgozom a lisztes cuccot a vajas masszával.

Lehetőleg egyforma, nem túl nagy gombócokat gyúrok, majd lelapítom őket egy kicsit.

Tepsibe sütőpapírt teszek, egymástól viszonylag távol teszem rá a sütiket, mert majd szépen megnőnek.
180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt sült meg. Jó étvágyat és túrázást!

Cikkajánló