MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2019.09.10. 13:06,   Szöveg: TM,   Fotó: Gulyás Attila, Facebook / Szegedi Fehér-tó, DINPI, Mátra Ásvány, meseosveny.hu

Mozdulj ki a négy fal közül ezen a szép, őszi hétvégén is

A fotósok, a várrajongók, az ásványok vagy éppen az ízeltlábúak iránt érdeklődők, és persze a gyerekek sem fognak csalódni a hétvégi programfelhozatalban.

1. Túra a Rezi vártól Csókakőig

Fotó: Gulyás Attila

 

Körtúra Reziből, melynek során a kirándulók megismerhetik az Ilona-völgyben található Szent Ilona-forrást, az egykori katonai bázis maradványait, és gyönyörködhetnek a Szántói-medence panorámájában. Ezután a Csornakúti-völgy, majd Csókakő sziklafalai következnek, majd a résztvevők megmásszák a Kőhátat. Visszafelé a Rezi szőlőhegyen keresztül vezet az út. A program 9 órás, kb. 20 km-es, és 710 méter szintet kell közben leküzdeni. A részvétel térítésmentes.
Mikor?
2019. szeptember 14. 9.00
Hol?
Találkozó Rezin, az általános iskolánál
További információkért kattints ide.

 

2. Fotós madárles a Csaj-tavon

Fotó: Facebook / Szegedi Fehér-tó

 

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében ezúttal ősszel térképezheted fel a Csaj-tó rejtett zugait, ahol színes madárvilág vár. A programot természetfotósoknak is ajánlják. Az eseményhez Facebookon is tudsz csatlakozni. A részvételi díj felnőtteknek 900 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 600 Ft.
Mikor?
2019. szeptember 14. Találkozó 8.15-kor.
Hol?
Találkozó: Csanytelek, Alsó-főcsatorna, a buszmegállónál
Információ és jelentkezés Ábrahám Krisztiánnál a +36 30 638 0297-es telefonszámon vagy az ímélcímen.

 

3. Élet a lábunk alatt

Fotó: DINPI

 

A szervező Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szerint sokszor elfeledkezünk arról, hogy milyen pompás, apró lények vesznek minket körül. Ennek most vége, ha jelentkezel a háromórás és három kilométeres túrára, ahol nagyítóval „szállhatsz alá” az ízeltlábúak világába a Nagy-Szénás tanösvény nyomvonalán. Ne felejts előzetesen bejelentkezni. Online jegyvételre is van lehetőséged. A részvételi díj 1500 Ft, kedvezménnyel 750 Ft.
Mikor?
2019. szeptember 14. 10.00
Hol?
Nagykovácsi, találkozó a polgármesteri hivatal parkolójában
Még több infó itt.

 

4. Ásványtúra Gyöngyösorosziban

Fotó: Mátra Ásvány

 

Mindig is csodáltad az ásványokat, és szeretnél (még többet) gyűjteni belőlük? Jó alkalom erre a Mátra Ásványház túrája, amit rendszeresen megszerveznek, ezúttal Gyöngyösorosziban. A túra során igen sokszínű kvarcváltozatok (hegyikristály, ametiszt, kalcedon), valamint achát, jáspis, kvarckristályok kerülhetnek a hátizsákba – ígérik a szervezők. Ami fontos, hogy olyan ruhát vegyél fel, amit nem sajnálsz összekoszolni, és felszerelés is szükséges, amit még a túra előtt lehet kérni az ásványháztól. A részvételi díj 500 Ft.
Mikor?
2019. szeptember 15.
Hol?
Gyöngyösoroszi-Szárazpatak
Bővebb információért kattints ide.

 

5. Meseösvény Kismaroson

Fotó: meseosveny.hu

 

Meseösvény = természet, mese és sok játék. Igazi családi program vár rátok most vasárnap: Halász János nyomába szegődhettek, közben varázstárgyakat gyűjthettek, találkoztok az öreg halásszal, de ha boszorkányt láttok, menekülnötök kell. A mese végén mindenki elnyeri a méltó jutalmát. A meseösvény 1,5 kilométeres. Regisztráció szükséges, amit ide kattintva érsz el. 
Mikor?
2019. szeptember 15.
Hol?
Kismaros
Még több információ ide kattintva


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...