MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

2017.12.30. 10:00,   Szöveg: TM,   Fotó: Motkó Béla

Nagy kvízgyűjtemény hideg téli estékre 2.

Ezúttal más oldalak érdekes kvízeit gyűjtöttük csokorba nektek. Most többek között kiderül, felismered-e Magyarország városait madártávlatból, mennyire vagy képben hazánk állatvilágával kapcsolatban, és hogy otthon vagy-e a földrajzban.

Legutóbb saját kvízeinket szedtük össze egy cikkben, most pedig a világhálóról gyűjtögettünk. Az egyik legnagyobb magyar kvízgyűjtő oldalon, a Kvízparton jó sok témakörből lehet válogatni. A játék itt igazi kihívás: időre kell válaszolni és csak öt életed van, ami azt jelenti, hogy hiába áll 50 kérdésből az adott kvíz, 5 hiba után nem lehet tovább folytatni. Ha belelendülsz, érdemes regisztrálni, mert egy idő után a rendszer nem enged új játékot elkezdeni. Mi a Magyarország kategórián belül nézelődtünk, itt képek alapján kell eldöntened, hol járunk; ide kattintva hazánk védett természeti értékeivel kapcsolatban teheted próbára a tudásod; ez egy több témakört felölelő Magyarország-kvíz; itt pedig az állatbarátok dolgoztathatják meg a szürkeállományt.

 

Fotó: Motkó Béla


A magyarorszagjatek.hu-n a keményvonalas földrajzosok találnak kedvükre való kvízeket. A kérdések számáról a felhasználó dönthet, a térképen megjelenő településeket, megyéket, járásokat vagy beazonosítani kell, vagy megtalálni a helyüket a vaktérképen, profik GPS-koordinátákkal is próbálkozhatnak.


Hazánk érdekes helyszíneiről, szépségeiről a kvizmester.com-ra is jó pár kérdéssort töltöttek fel. Ide kattintva a „nagy földrajzi kvíz” érhető el, itt Magyarország csodás helyei szerepelnek, ez, ez és ez földrajzi kvízturmix. Ide kattintva híres magyar földrajzi felfedezőkkel kapcsolatban teheted próbára magad, ez pedig egy irodalmi országjáró kvíz.

 

Fotó: Gulyás Attila


Érdekes ez a városos kérdéssor, amelyben részletek alapján kell felismerni a helyszíneket, itt pedig madártávlatból kell felismerni a településeket. Hegycsúcs vagy énekes? Te biztosan el tudod dönteni?


Ha igazán elvetemült „kvízelő vagy”, akkor az orszagkviz.hu-n jó darabig elfoglalhatod magad, ezen az oldalon általában elég hosszú és igencsak nehéz kérdésekkel találkozik az ember. Még egy tipp: örök klasszikus a Honfoglaló, itt a játék ízét az adja, hogy másokkal mérheted össze a tudásod.

Kapcsolódó cikkünk:

Nagy kvízgyűjtemény hideg téli estékre

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
PROGRAMOK
2018. január
H K Sze Cs P Szo V
01020304050607
08091011121314
15
16
1718192021
22232425262728
293031
program
korlátozás
A hónap fotója
2017. december
Tóth László:
Téli rajz
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...