MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

2017.12.27. 09:07,   Szöveg: TM

Nagy kvízgyűjtemény hideg téli estékre

Bekuckózós napokon, vagy épp egy hosszú kirándulás után a forró tea mellé jól jöhet egy kis kikapcsolódás; akár a családdal együtt is próbára tehetitek magatokat kvízeink valamelyikével.

Az elmúlt nagyjából másfél évben jó néhány kvízzel megörvendeztettük az olvasókat, de mind közül a legnépszerűbb kétségkívül a váras összeállításunk volt, amelyben Magyarország leglátványosabb, legérdekesebb várai közül szemezgettünk. Ide kattintva te is kipróbálhatod, mennyit tudsz ezekről!

 

Fotó: Garancsi Katalin


És ha már történelmi épületek, ne felejtsük el a kastélyokat sem. Ha nem cseng idegenül előtted a Nádasdyak, az Andrássyak vagy éppen az Esterházyak neve, és egykori hajlékaikat is szívesen látogatod, máris könnyebb dolgod lesz a 11 kastélyt felvonultató kérdéssorral.


Kedvenc építményeink a természetben: naná, hogy a kilátókról van szó. Ha túrázás közben te is a legszebb panorámákra vadászol, biztosan jól ismered ezeket – vagy nem? Kvízünkből kiderül.


Hazánkban számtalan mesebeli kis település bújik meg gyönyörű természeti környezetben. A legtöbb neve csak azok számára cseng ismerősen, akik sokat járják az országot. Te közéjük tartozol? Kattints ide falvas kvízünkért. Az igazán profik a részleteket is megfigyelik. Felismered ezeket a hidakat?

 

Fotó: Gulyás Attila

A természetet persze nemcsak kirándulás közben lehet élvezni. Biztosan egyetértenek ezzel a kisvasutak szerelmesei, nekik nem jelent majd nagy gondot a 13 kérdésből álló kvíz.


Ha tudod, hol található az ország leglátogatottabb sziklamászó iskolája, vagy hogy hogyan hívják a Pannon-tenger kavics- és homokturzásainak megkövesedett maradványait, nagy eséllyel jól vizsgázol majd sziklás kvízünkön. Ha kíváncsivá tettünk, kattints!


Szereted a változatos és izgalmas kirándulásokat? Már csak a túratippek miatt is megéri ide kattintanod, ha pedig ismered a szurdokokat, a sikerélmény is garantált.

 

Fotó: Gulyás Attila

 


Hazánk jobbnál jobb tavakban is bővelkedik: van, amelyikben jókat lehet fürödni (gondoljunk az orfűi tavakra vagy a Velencei-tóra), mások, mint például a Megyer-hegyi tengerszem, a látványukkal kápráztatnak el. Ide kattintva kiderül, mennyire ismered őket. És mi a helyzet a Magyar Tengerrel? Ha úgy gondolod, mindent tudsz róla, most meglátod, tudunk-e újat mondani.


Az állatbarátokról és növénykedvelőkről sem feledkeztünk meg. Magyarország faunájával kapcsolatban itt teheted próbára magad, de külön madár- és ragadozó madár-témában is van egy-egy kvízünk. Tavaly a magyar farkasok nyomába eredtünk, itt kiderül, mennyit tudsz róluk. Tavaszidéző, vadvirágos kvízünk pedig itt érhető el.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. június
Majoros Ildikó:
Kéken is az égig
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...