MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Korábbi lapok

OKTÓBER

2013. OKTÓBER

300,- Ft
  Vásárlás   Előfizetés
Toplista Borkóstoló bakancsban - 10 borutunk

Ismerd meg borvidékeinket!

Legenda Túl a csúcson – Bruno Brunod

Megdőlt a nagy rekord!

Portré A Kékkör is tud mindent!

Papp János a "vándor-színész"

 

Közlemény „Téli üdülés Salzburg tartományban”

A bor októberi magazinunkban főszerepet játszik. A borturizmus az 1990-es évek közepétől van jelen a hazai turisztikai kínálatban, évről évre egyre nagyobb hangsúllyal. A borutak létrejötte és gyarapodása is jelzi mindezt; történelmi borvidékeinken ma már több mint harminc borút várja egyedi kínálattal a látogatókat. Gasztro rovatunkban a Hegyaljai szüreti káposztával ismerkedhettek meg, amely Tokaj-Hegyaljáról származik, ahol október 28-án, Simon-Júdás napján kezdődik meg a szüret.  

 

Mindenkinek leesett az álla, hogy Kilian Jornet magashegyi és ultratáv terepfutó sportolónak sikerült 2013. augusztus 21-én megdöntenie a Matterhorn (Cervino) meghódításának mindeddig megdönthetetlennek hitt gyorsasági rekordját. Bruno Brunoddal magazinunk munkatársa beszélgetett 18 évvel ezelőtti rekordbeállító futásáról, versenyekről, akaraterőről és további tervezett csúcskísérletekről.

 

Az őszi öltözetre is gondoltunk, a polárral ismerkedhettek meg behatóan a termékkörképben. Természetesen túra ajánlataink sem maradnak el és bővebben olvashattok börzsönyi kerékpáros kalandokról, a Retyezát varázslatos világáról, elkalauolunk titeket a vámpírmitosz szülővárosába és szomolya kaptárköveihez. 

 

Megismerkedhettek a csomagtartókban is könnyedén elférő, kiskerekű bringákkal, a Mokánykákkal, és a Kárpát-medence őshonos páncélosával, a mocsári teknőssel.
 

   Vásárlás   Előfizetés

Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...