MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

2014.01.21. 08:22,   Szöveg: Nyersné Vajda Márta,   Fotó: Nyersné Vajda Márta

Parasztreggeli

Túrák előtti kiadós reggeli, de sietős ebédként, kényelmes vacsoraként is fogyaszthatjuk. Télen aromás, forró tea, forralt bor és puha kenyér társaságában feledhetetlen élmény. Kulcsosházba való gasztronómiai remekmű!

 

Hozzávalók 4 személyre:

4 dkg házi zsír 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg füstölt sonka, 1 fej vöröshagyma , 1 gerezd fokhagyma, 0.5 kg főtt burgonya dobókockányira vágva, 8 db tojás, ízlés szerint csípős paprika krém, ½ mokkáskanál őrölt szerecsendió, só, őrölt bors, ½ db piros húsú paprika, 1/2 csokor petrezselyemzöldje

 


Maradék főtt burgonya híján kevés sós vízben megfőzzük az apró kockára vágott, nyers burgonyát, közben felaprítjuk a többi hozzávalót. Mélyebb, széles serpenyőt felforrósítunk, beletesszük a zsírt, az apró kockára vágott füstölt szalonnát, üvegesre olvasztjuk, hozzákeverjük a sonka kockákat és a főtt krumplit.

 

 

Kicsit pirítjuk, majd belekeverjük a szétnyomott fokhagymát és a szálára vágott vöröshagymát. Roppanósra sütjük, közben kevergetjük. Kisebb tálban felütjük a tojásokat, elhabarjuk, szerecsendióval illatosítjuk, enyhén megsózzuk és a serpenyőbe öntve remegősre sütjük a többi hozzávalóval.

 

 

Forrón tányérokba szedjük, apró kockára vágott pirospaprikával, petrezselyemzölddel vidámítjuk, őrölt borssal fűszerezzük. Puha kenyérrel, házi savanyúsággal az igazi.

 





HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
PROGRAMOK
2018. január
H K Sze Cs P Szo V
01020304050607
08091011121314
1516171819
20
21
22232425262728
293031
program
korlátozás
A hónap fotója
2017. december
Tóth László:
Téli rajz
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...