MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Potyautassal a Kéken

Potyautassal a Kéken: ez történt egy éve
Évfordulóhoz érkeztünk. Méghozzá egy emlékezeteshez. Egy olyanhoz, ami kicsit megváltoztatta az életem. 2016.06.04.
Potyautassal a Kéken – Káldtól Sümegig
A pünkösdi hétvégét a Szajki-tavaknál töltöttük Vicáékkal – akikkel múltkor Szelestéről túráztunk –, és mi mással lehetett volna elütni az időt, mint kéktúrázással. A szállásfoglalás ugyan nem ment túl könnyen, mert 2 hete, amikor kitaláltuk, hogy megyünk, már majdnem minden foglalt volt, de azért szerencsénkre a sokadik telefonhívás után csak akadt egy üres ház, két apartmannal. A környezet nagyon szép volt, viszont rossz időt ígértek. 2016.05.26.
Potyautassal a Kéken – Városlőd – Nagyvázsony
Nimródka egyszerre négy őrlőfogát növeszti, így extra nyűgösen telt a hét. Nagyon-nagyon vágytam már a szabadságra, ezért szerdán megbeszéltem Gáborral, hogy ha találok túratársat, vasárnap elmegyek egy napra kirándulni nélkülük. Szerencsére Timi kapható volt a dologra, ő három gyermek elől menekült a természetbe egy kicsit feltöltődni, kiszellőztetni a fejét. 2016.05.19.
Potyautassal a Kéken – Sárvár–Káld
Judittal már rég voltunk túrázni, pláne a Kéken. Hiányzott a hét közbeni túrázás, így eldöntöttük, ha betöltöm a 12. hetet és továbbra is problémamentes a várandósságom, bevállalunk egy túrát apa nélkül, és elmegyünk Judittal és Bálintkával, mint tettük azt rengetegszer tavaly. És mivel már minden rettenetesen messze van, ottalvós bulit szerveztünk. 2016.05.09.
Potyautassal a Kéken – Sárvár – Ablánci csárda
Több hetes pihenés és kihagyás után döntöttünk úgy, hogy ismét foglalunk valahova szállást, és hordozót, hátizsákot ragadunk. Ismét egy csodálatos hétvégét töltöttünk kéktúrázással. 2016.04.25.
Potyautassal a Kéken – Sirok–Szarvaskő
A Sirok–Szarvaskő közötti 20 km-es távot bőven megcsinálhattuk volna egy nap alatt. De szerettük volna lazábbra venni, gyerekek számára is élvezetessé tenni, így sógornőmékkel úgy döntöttünk, kettévágjuk ezt a szakaszt, és egész hétvégére felkerekedünk túrázni. Mi is vittük a kis Potyautast, és ők is hozták 8 éves kislányukat. 2016.04.18.
Potyautassal a Kéken – Jósvafő – Bódavaszilas
Márciusban két szabadnapom is volt. A március 15-i hosszú hétvégét Noszvajon töltöttük. Egy napra megint megpattantam kis családomtól, és a sógornőmékhez csatlakozva lenyomtam a Jósvafő-Bódvaszilas közti majdnem 27 km-es távot. 2016.04.01.
Potyautassal a Kéken - Bánkút-Putnok
A nemzeti ünnep hétvégéjét Noszvajon töltöttük. „Pihentünk”, így az 5 napból csak 3 nap túrázást terveztem. Mivel redőny nem volt a szálláson, a kis Potyautas mindennap korán reggel keltett minket. 2016.03.27.
Potyautassal a Kéken – Városlőd-Bakonybél
Ismét szabadnapom volt, és megint Nimródka nélkül mentem el túrázni. Nagyon jólesett kicsit kiszellőztetni a fejemet, és persze este rohanni haza hozzá, megölelgetni és elmesélni neki az élményeket még elalvás előtt. 2016.03.22.
Potyautassal a Kéken – Eszkála erdészház–Vágáshuta
Ismét egy remek hétvégét töltöttünk a csodálatos Zemplénben. Ezzel egy 15 éves álmom is valóra vált. 2016.03.09.
Potyautassal a Kéken – Kékestető–Sirok
Ha a szombati kirándulásra jelzőt szeretnék keresni, az „embert próbáló” lenne a legmegfelelőbb. Eddig nem túl sokszor kirándultam baba nélkül, de ezen a kiránduláson vagy hússzor elmondtam, hogy „de jó, hogy nem hoztuk Nimródkát magunkkal”. 2016.02.16.
Potyautassal a Kéken – Boldogkőváralja – Eszkála erdészház
Régóta terveztük sógornőmékkel, hogy csinálunk ottalvós kéktúrás hétvégeket, és most végre megvalósult az első. A következő kettő pedig már szervezés alatt áll, úgyhogy jó úton haladunk, hogy a 2016-os évben is gyakran látogassuk a Kéket! 2016.02.05.
Potyautassal a kéken – Bánkút – Bélapátfalva
Csodálatos, napsütéses, sziporkázón csillogó hóban megtett túra, vagyis inkább endorfin-bomba volt a szombati kirándulás. Ugyan megint Nimródka nélkül keltem útra, de így is nagyon élvezetes volt a Bükkben csalinkázni a már-már szokássá váló havi egy szabadnapon. 2016.01.27.
Potyautassal a kéken – Nógrádsipek – Cserhátsurány
Egyetértettünk abban, hogy a karácsonynak nem csak az evésről kellene szólnia. Az ünnep másnapján nem volt semmilyen családi összeröffenés, így jó lehetőség adódott egy rövidebb kéktúratáv leküzdésére. 2016.01.04.
Potyautassal a Kéken – Zirc-Bakonybél
A karácsony előtti túra némileg rendhagyó volt. Anya szabadságra ment és a kis potyautas helyett ezúttal egy hátizsákot cipelt.  2015.12.27.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...