MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Potyautassal a Kéken

Potyautassal a Kéken – Sárvár–Káld
Judittal már rég voltunk túrázni, pláne a Kéken. Hiányzott a hét közbeni túrázás, így eldöntöttük, ha betöltöm a 12. hetet és továbbra is problémamentes a várandósságom, bevállalunk egy túrát apa nélkül, és elmegyünk Judittal és Bálintkával, mint tettük azt rengetegszer tavaly. És mivel már minden rettenetesen messze van, ottalvós bulit szerveztünk. 2016.05.09.
Potyautassal a Kéken – Sárvár – Ablánci csárda
Több hetes pihenés és kihagyás után döntöttünk úgy, hogy ismét foglalunk valahova szállást, és hordozót, hátizsákot ragadunk. Ismét egy csodálatos hétvégét töltöttünk kéktúrázással. 2016.04.25.
Potyautassal a Kéken – Sirok–Szarvaskő
A Sirok–Szarvaskő közötti 20 km-es távot bőven megcsinálhattuk volna egy nap alatt. De szerettük volna lazábbra venni, gyerekek számára is élvezetessé tenni, így sógornőmékkel úgy döntöttünk, kettévágjuk ezt a szakaszt, és egész hétvégére felkerekedünk túrázni. Mi is vittük a kis Potyautast, és ők is hozták 8 éves kislányukat. 2016.04.18.
Potyautassal a Kéken – Jósvafő – Bódavaszilas
Márciusban két szabadnapom is volt. A március 15-i hosszú hétvégét Noszvajon töltöttük. Egy napra megint megpattantam kis családomtól, és a sógornőmékhez csatlakozva lenyomtam a Jósvafő-Bódvaszilas közti majdnem 27 km-es távot. 2016.04.01.
Potyautassal a Kéken - Bánkút-Putnok
A nemzeti ünnep hétvégéjét Noszvajon töltöttük. „Pihentünk”, így az 5 napból csak 3 nap túrázást terveztem. Mivel redőny nem volt a szálláson, a kis Potyautas mindennap korán reggel keltett minket. 2016.03.27.
Potyautassal a Kéken – Városlőd-Bakonybél
Ismét szabadnapom volt, és megint Nimródka nélkül mentem el túrázni. Nagyon jólesett kicsit kiszellőztetni a fejemet, és persze este rohanni haza hozzá, megölelgetni és elmesélni neki az élményeket még elalvás előtt. 2016.03.22.
Potyautassal a Kéken – Eszkála erdészház–Vágáshuta
Ismét egy remek hétvégét töltöttünk a csodálatos Zemplénben. Ezzel egy 15 éves álmom is valóra vált. 2016.03.09.
Potyautassal a Kéken – Kékestető–Sirok
Ha a szombati kirándulásra jelzőt szeretnék keresni, az „embert próbáló” lenne a legmegfelelőbb. Eddig nem túl sokszor kirándultam baba nélkül, de ezen a kiránduláson vagy hússzor elmondtam, hogy „de jó, hogy nem hoztuk Nimródkát magunkkal”. 2016.02.16.
Potyautassal a Kéken – Boldogkőváralja – Eszkála erdészház
Régóta terveztük sógornőmékkel, hogy csinálunk ottalvós kéktúrás hétvégeket, és most végre megvalósult az első. A következő kettő pedig már szervezés alatt áll, úgyhogy jó úton haladunk, hogy a 2016-os évben is gyakran látogassuk a Kéket! 2016.02.05.
Potyautassal a kéken – Bánkút – Bélapátfalva
Csodálatos, napsütéses, sziporkázón csillogó hóban megtett túra, vagyis inkább endorfin-bomba volt a szombati kirándulás. Ugyan megint Nimródka nélkül keltem útra, de így is nagyon élvezetes volt a Bükkben csalinkázni a már-már szokássá váló havi egy szabadnapon. 2016.01.27.
Potyautassal a kéken – Nógrádsipek – Cserhátsurány
Egyetértettünk abban, hogy a karácsonynak nem csak az evésről kellene szólnia. Az ünnep másnapján nem volt semmilyen családi összeröffenés, így jó lehetőség adódott egy rövidebb kéktúratáv leküzdésére. 2016.01.04.
Potyautassal a Kéken – Zirc-Bakonybél
A karácsony előtti túra némileg rendhagyó volt. Anya szabadságra ment és a kis potyautas helyett ezúttal egy hátizsákot cipelt.  2015.12.27.
Potyautassal a Kéken – Pilisszentlászlótól Visegrádig
Ez a túra bónusz volt. Vasárnap éppen a naptáramat nézegettem, és szomorúan állapítottam meg, hogy a héten nem lesz túra, mikor rám írt Timi, akivel már egyszer terveztük ugyanezt a távot, de végül akkor elmaradt. Hétfőre túratárs nélkül maradt, és érdeklődött, ráérek-e még. Gyorsan lecsaptam a lehetőségre, így remekül kezdődött a hetem. 2015.12.11.
Potyautassal a Kéken – Bélapátfalvától Szarvaskőig
A legutóbbi kéktúraszakasz a ködről és a gyerekek autóban való szórakoztatásáról szólt. Mindkettőt fel lehet fogni zavaró vagy épp vidám dolognak, szerencsére nekünk inkább az utóbbi módon sikerült. 2015.12.08.
Potyautassal a Kéken – Hollókőtől Nógrádsipekig
A hetem piszok rosszul indult. Ezer éve megbeszéltem hétfőre egy alkalmi túratárssal, hogy megcsináljuk a Pilisszentlászló–Visegrád távot, majd utolsó pillanatban lemondta, mert talált más túratársat, egy rövidebb távra, ahol én már jártam. Úgy éreztem magam, mint egy kalitkába zárt madár, akinek megígérték, hogy kiengedik, de végül nem tették. Kínomban minden lehetséges fórumon keresgéltem más túratársat, de nem találtam. Az idő gyönyörű szép volt, nagyon fájt a szívem, mert már 2 hete nem voltunk erdőben. 2015.12.01.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. augusztus
Czigány Dávid:
Tornyosuló
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...