MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2016.07.28. 10:00,   Szöveg: Dabis Balázs Silvius,   Fotó: ÉS VIDEO: Dabis Balázs Silvius, Gulyás Attila, Sztankó Bálint

Szélzsákok a zsákfaluban

Fedémes a Mátrától északra a Heves–Borsodi-dombságban található. A kopasz dombocskák, a vezetékektől mentes táj ide csábították a siklóernyősöket.

Zsédely László, azaz Laci bácsi találta meg azt az ideális púpot, amelyről akadályok nélkül szinte minden égtáj felé neki lehet futni a starthoz, attól függően, merről fúj a szél. 

 

 

Magazinunkból az utóbbi években elmaradtak a levegőben túrázók hírei, információi. A Bejárható Magyarország Program is csak öt jármóddal számolt, teljesen kifelejtve a levegő turistáit. Szerkesztő elődeink a múlt században még gyakran beszámoltak sárkányrepülőkről, vitorlázókról, de azóta ezek a szabadtéri, légi sporttevékenységek kiszorultak tematikánkból.

 

Fotó: Sztankó Bálint

Azért utaztunk el Fedémesre, hogy megismerjük a Pétervásári-dombságot, valamint hogy bemutassuk olvasóink számára ezt a különlegesen szép és izgalmas hobbit, amelyet akár – nem is olyan viccesen – nevezhetnénk „természetszállásnak” is.

 

 

 

Még többet megtudhatsz a siklóernyőzésről a Turista Magazin 2016. augusztusi számában.


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. december
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...