MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Szép kilátás!

A Muzsla gerincén futkározva
Folyamatosan izzadó emberek lihegnek közelről a nyakadba: ilyen egy mátrai teljesítménytúra első benyomásra. 2014.04.27.
Még nagyobb légtorna a szurdokok paradicsomában
 A Sólyom-szurdokvölgy 75 méter magas létrarendszere alá érve leültünk a meredek látványtól. Volt, akit úgy levert a hideg verejték, mintha beállt volna a magasból lezuhanó vízesés alá. És akkor hol voltak még a kígyók... 2014.03.13.
Bél-kő, a magyar sziklaparadicsom
Az elhagyatott bükki bánya különleges hangulatú falrendszere Európa egyik legszebb mászócentruma lehetne. 2014.02.14.
Vaddisznópara a mátrai éjszakában
Sötét este lett, amikor Gabi azzal jött vissza kintről, hogy valami nagy macskaféle dorombolt-mormogott mellette néhány méterre bozótban. János, a gondnok közölte, hogy nem macska az, hanem vaddisznó: este több is fel szokott jönni egészen a ház ajtajáig. 2014.01.24.
Félelem és reszketés a Vörös-torony-hágón
Nudista szlovákok, rogyadozó serpák, piaszagú lengyelek a Magas-Tátra csúcsa alatt, avagy a káposztaleves bosszúja. 2013.12.19.
Kincskeresés a Pilisben
Kis-Szoplák, Nagy-Szoplák, Lányok a bozótban, pajzán munkásnő és felhőpornó - huhh, ez kemény poszt lesz! 2013.11.29.
Miért Kárránts a Palóc olimposz?
"Ez a fajta sajátosan hajlott forma európai ritkaságnak számít." Mire ezt elolvastam a bazalt vízesés melletti tábláról, a két kisebb kölök már fel is mászott a féltett ritkaságra, és ott zuhanyoztak a bazaltsugarakban. 2013.11.11.
Rémkaticát vonz az Ördögtorony sugárzása
Kipróbáltuk, tényleg gyógyító ereje van-e a sziklának, de a hideg követ megronthatták a rajta rajzó bogarak. 2013.10.30.
Csoda a Gyömbér-Chopok gerincen
Odafent a csúcson olyat láttam, amit itt eddig még sosem: teljes és tiszta körpanorámát. Észak-nyugat felé a Magas-Tátra feszített gomolygatyában, keletre a Chopok és a Deres kúpjai meredeztek. 2013.10.13.
Csubakka a Vasas-szakadékban
Magyarország egyik legszűkebb természetes sikátorában a vuki is bánatosan szűkölne. Vasas-szakadék, Cseresznyés-árok, Napóleon kalapja, Dömör-kapu: a Kőhegy és környékének kincsei. 2013.10.06.
Itt az első magyar via ferrata!
Cseszneken másztuk meg a két nagyobb fiúval. Három pálya van, abból az egyik tíz éves kor felett fölött már mászható. Rövidek, de húzósak, combosak, cseppet sem unalmasak. 2013.08.21.
Ötcsillagos esőház a Zengőn
Két éve januárban jártam először a Zengőn, amikor szokásos félrenavigálásomnak köszönhetően Gabival teljesen rossz (kerülő) irányból közelítettük meg a csúcsot. De a töketlenségnek is megvannak ám a hozadékai, ebben az esetben például az, hogy felfedeztük Magyarország általam ismert esőházainak legbarátságosabbikát.  2013.08.09.
Gigantikus holdbéli kőteknő a Bükk tetején
Kitikkadtunk a hőségben Magyarország legnagyobb hegyi kősivatagában, a Bél-kő tetején. 2013.07.01.
Szörfözni vízhólyagokon jó buli
 A 24 órás, 100 kilométeres Kinizsi Százas teljesítménytúrán már az 5. kilométernél kinőtt az első. Együtt nyomtuk az első vak teljesítővel. 2013.06.12.
Flúgos futam parázsló talpakkal
A hétvégén szombaton újra Kinizsi Százas. Íme, egy érzékletes beszámoló a kultikus teljesítménytúráról, a legutóbbiról. 2013.05.22.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. április
Kesztyüs András:
Tűzben
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...