MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2013.09.28. 15:43,   Szöveg: forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.,   Fotó: Gulyás Attila

Színpompás rétek várnak!

Már a Szentendrei Erdészet és a Pilis területén is virágzik az ősz hírnöke, az őszi kikerics. Most olyan túrákat ajánlunk nektek, ahol biztos találkozhattok ezzel a szépséges növénnyel.

Az őszi kikerics erősen mérgező növény, főként a legelő állatokra veszélyes. Kikericcsel a Pilisben szinte bármelyik erdei réten találkozhatunk. A növényeket a fokozottan védett terület kivételével mindenhol megközelíthetjük, fotózhatjuk (fokozottan védett területen nem térhetünk le a turistaösvényről). A növényt megsemmisíteni, bármely részét gyűjteni tilos!

 

 

Túraútvonal gyalogosan: Visegrád központjából induló országos kék turistajelzésen (Fekete-hegyi réten sok kikerics található)- Sóstói rét- Barát halom – Pálócki-rét – Pap-rét, majd gyalog bármely útvonalon vissza, vagy a Pilisszentlászlói buszállomáshoz végig az országos kék turistajelzésen.

 

Kikerics körtúra biciklivel: Visegrád Panoráma útról a piros jelzésen a Sóstói rétig- ezután tovább a kerékpárosok számára kijelölt földúton a Pap-rétig- innét visszafelé az aszfaltozott erdészeti úton, az Apátkúti völgyben a Panoráma útig. Kerékpárosoknak térkép a kijelölt úthálózatról:
 

Pilisszentlászló körséta, rövid túra:
Piros körtúra jelzésen (Szarvas-szérű réten)


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...