MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

TÁJOLÓ

2015.07.06.
Látványos gerinctúra a Nagy-Fátrában
A Nagy-Fátrában megvan minden, amit egy kárpáti középhegységtől elvárunk: erdőhatár fölé magasodó gerinc és végtelennek tűnő erdőtáj egysége alkotja a mély völgyek szabdalta, terjedelmes hegységet, és kínál látványos, izgalmas túraterepet.
2015.02.06.
Belvárosi pincéből a drégelyi várba
„Ez volna aztán a szép beobachtungstelle!" - izgalmas várrom sziklába vájt folyosóval, rejtélyes alagútrendszerrel, pazar kilátással a Börzsöny peremén.
2015.01.22.
A bakonyi indiánok földjén
Alig több mint 700 méter, a tetejéről nyíló kilátásba belelóg egy repülésirányító radar, pont 100 kilométerre van Budapesttől, mi az? A Kőris-hegy és Bakonybél környéke igazi kirándulóparadicsom. Nem véletlen, hogy „Cseh Tamás indiánjai" a Bakony hatalmas...
2014.12.11.
A bükki kövek panorámái
A „kövek" távolról is feltűnő, élesen kiemelkedő formái a hegységek, tetejükről pedig páratlan kilátás nyílik a bükki hegyvilágra.
2014.11.16.
Remeték, rakéták, kilátó - a Pilis-tető új arca (VIDEÓVAL)
Már a helyszín fekvése, magassága, de még történelmi öröksége is izgalmas, mondhatni itt van „a hegység Machu Picchuja.” Az odavezető út pedig a fővárost övező hegyvidék egyik leglátványosabb turistaösvénye.
2014.10.30.
Csóványos újratöltve
Egy üresen álló turistaház az éjszakában és egy régóta várt kilátó a felhők fölé emelkedő, majd' 1000 méteres hegység közepén.
Őszi Mátra
Tudtátok, hogy a Kékesről gyakorlatilag feldarabolódott lávaszőnyegen taposva, azt kerülgetve sétálhatunk le Mátrafüredre? És hogy közben a kezünkből esznek a mókusok? 2014.10.25.
Panorámasétány a Vértesben
Az ősz színeire hangolódva egy olyan vértesi „panorámasétány" leírása következik, mely festői színkavalkáddal kápráztathat el néhány héten belül. 2014.10.10.
Kilátások nélkül a kísértetek földjén
Már a buszból látszott, hogy a Bükk-fennsíkot felhő üli meg, úgyhogy abbéli reményemről, hogy végigjárom a Kis-fennsík kilátópontjait, hamar le kellett mondanom. A sűrű, tejfehér ködbe burkolózó, sejtelmes erdő látványa viszont nem mindennapi élmény, ráadásul estére kitisztult az idő, és második nap már szikrázó napsütésben szemlélhettem a hegységet, legszebb sziklakilátóit egymás után látogatva. 2014.09.18.
Pallósztráda a szikla oldalában - a Medve-szurdok
A Graz-hoz közeli Medve-szurdok - németül „Bärenschützklamm" - olyan, mintha a Békás-szoroson autóút helyett embernyi széles fapalló-folyosón kéne végigmennünk. 2014.09.04.
"Őserdő" és vasszörny a Kékes oldalában
"Erdőrezervátum" - jelzi a Mátra-térkép a Kékestől északnyugati irányban. Az ország legmagasabb hegytömbjének oldalában őserdőhöz hasonlító környezetet ápol az erdészet, és mivel érdekelnek a természetközeli erdei életterek, ezért meg is látogattam a Kékes-Észak erdőrezervátumot, Magyarország utolsó őserdejének maradványát. 2014.08.22.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...