MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Ti írtátok

A tanúhegyek ködben is varázslatosak
Az őszi Tanúhegyek teljesítménytúrán szinte borítékolni lehet a zord időjárást: hol köd, hol eső, néha akár hó is előfordul. Mégis tömegeket vonz évről évre, akik november utolsó szombatján nekivágnak egy, kettő vagy akár hat hegycsúcs meghódításának is. Idén új rendezői gárdával és terepfutó versennyel kiegészülve várták a túrázókat. 2018.11.27.
Lélegzetelállító túra a Börzsönyben
A túra résztvevőinek többször is elállt a lélegzete, és nemcsak a meredek emelkedők miatt. A Börzsöny csodaszép hegyei, a csúcsokról elénk táruló panoráma, az őszi színekbe öltözött táj mindenkit lenyűgözött. 2018.11.26.
Kalandok és panorámák a Dunakanyar legszebb hegyén
Az idei ősz utolsó napsütéses szombati napjára egy kellemesnek ígérkező erdei sétát terveztünk Nagymarostól Zebegényig, keresztül a híres Szent Mihály-hegyen. Úgy éreztem, ezzel nem lehet mellélőni: Dunakanyar, Julianus-kilátó, Remete-barlang, csodálatos környék, pazar panorámák. Azt azonban álmomban sem gondoltam volna, hogy milyen kalandok várnak ránk ezen a népszerű kirándulóhelyen. 2018.11.25.
Árpád-kori csodák nyomában a Zala völgyében
Ezúttal a középkori templomok, kolostorok misztikus világába teszünk egy időutazást. A Zala-völgyben fellelhető Árpád-kori csodák nyomába eredtünk, a teljesség igénye nélkül. 2018.11.25.
Végóráit éli Palócföld mesebeli várromja
Alig háromnegyed óra autóútra a fővárostól, Hollókő közelében, Palócföld szívében egy elfeledett vár romjai omladoznak az erdő mélyén.  2018.11.23.
Ismét remek volt a Lövérekben túrázni
Csodaszép, hangulatos őszi túra a mindig változatos Lövérekben. Sopron és környéke ismét remek lehetőséget nyújtott egy igazi feltöltődésre. Változatos erdők, késő őszi színek, több kilátó… Friss, de kitűnő idő – no és persze a megszokott kiváló ellátás és szalagozás: minden együtt volt egy szuper Lővérek 25 teljesítménytúrára! 2018.11.21.
A fakanálfalutól a Csörgő-szurdokig
A dalolva szaladó Csörgő-patak vadregényes szurdokvölgyétől a mátraszentistváni sípályákon és az Ágasvári turistaház családias melegedőjén át egészen a számunkra újdonságként ható mátrakeresztesi elektromos autótöltőig szinte mindent megtaláltunk ezen a szépen induló, majd zordon fellegekkel a telet beharangozó, késő őszi túranapon. A Nyugati-Mátra szépségeit fedeztük fel Mátraszentimrétől Mátrakeresztesig. 2018.11.18.
Óbükki emléktúra Roller Kálmán tiszteletére
Idén ősszel emléktúrát szerveztek Borsodnádasd környékén a jeles erdőmérnök, tanár dr. Roller Kálmán tiszteletére. A túrán tisztelői mellett a Kanadában élő Roller család tagjai is részt vettek, és felkeresték a tavaly felavatott emlékhelyet. 2018.11.09.
Gyerekekkel Petesmalom csodái között
Ezúttal másfél, valamint három és fél éves unokáinkkal indultunk a csodák és a vidrák nyomába Belső-Somogyban. 2018.11.05.
A Mátra nyugati csúcsa, a Muzsla
A Mátra-gerinc nyugati kapuja a 805 méteres Muzsla. A hegység lábánál fekvő Szurdokpüspöki és az indító csúcs között is van élet, mégpedig nem is akármilyen. A Horka-tetőn és a Koncsúrokon át panorámás túrát tehetünk. 2018.11.05.
Halas-tavi völgytúra a Lengyel-Tátrában
Zakopane és környéke nem véletlenül lett a Lengyel-Tátrában kirándulók egyik népszerű célpontja. A gyönyörű panorámák mellett itt mindenki talál kedvére való hosszúságú, nehézségű túralehetőséget. Mi most a Halas-tavat és a Tengerszemet vettük célba.  2018.11.04.
Őszi kalandozás a tokaji szőlőhegyen
A csodás ősz hívogatja az embert a természetbe, a fárasztó hegymászás után pedig nincs is jobb, mint egy kis tokaji borral csillapítani a szomjunkat. 2018.10.31.
A Nagy-Galla, a Börzsöny egyik legszebb kilátója
Magyarország földrajzi adottságait figyelembe véve hogyan is jellemezhető egy ideális panorámájú hegycsúcs? A „wow-érzésen” felül széles kilátás, csodálatos hegyek kontúrja és hozzá egy folyó csillogó szalagja. A börzsönyi Nagy-Galla mindezt tudja. 2018.10.31.
Lorenz-hágói túra a Magas-Tátrában
A Csorba-tó számos tátrai kirándulás ideális kiindulópontja lehet, a változatos turistaútvonalak között mind a kezdők, mind a gyakorlottabb magashegyi túrázók is megtalálják a kedvükre valót. Mi az egyik leglátványosabbnak mondott Lorenz-hágói körtúrát választottuk, és nem bántuk meg.  2018.10.26.
Ilyen volt az Írott-kő 70 teljesítménytúra
Jubileumi, harmincadik rendezés volt az idei, ráadásul ismét visszatért a 70-es táv is. Rendezés, ellátás, díjazás felsőfokon. Mindenki megtett mindent – beleértve még a Kőszegi-hegységet és a csodálatos októberi időjárást is. 2018.10.25.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...