MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Ti írtátok

Panorámavadászat a Kékesen
Ha Magyarország legmagasabb csúcsára tervezünk kirándulást, és arra alkalmas lábbeliben érkezünk, akkor nem csak a vendéglátóhelyek kínálatával ismerkedhetünk meg. A Kékes északi oldalában kilátásokban gazdag, látványos körtúrát tehetünk, miközben a tetőtől eltávolodva gyönyörű bükkerdők nyugalmát élvezhetjük. 2018.07.26.
Határközeli, mégis kevésbé ismert tájakon – a Szádelői-völgy
A Gömör–Tornai-karszt egyik, ha nem a legizgalmasabb vidéke a magyar határtól mindössze 7 km-re található Szádelői-völgy. Könnyű megközelíthetősége, jól járható túravonala kisgyermekes családok és idősek számára is élvezhető kirándulást nyújt. Arról nem is beszélve, hogy a mindössze 9 km-es útvonalon bőven akad látnivaló: csordogáló hegyi patak, impozáns mészkősziklafalak, hangulatos erdő, fennsík és szamócás mező – mind-mind egyenként is vonzó úti cél.  2018.07.17.
Lövészárkokban és bunkerek közt a magyar Maginot-nál
A Bázakerettye környékén eltöltött hétvégénk második napját zalaiasan mondva a „hegyen” kezdtük, ahol messzelátóról néztünk körbe a Mura és a Kerka völgyében. Innen elhagyott, de gondozott házak közt értünk a paranoia ékes példájához, a magyar Maginot-vonal egyik kis szegletéhez, ahonnan a Széchy család központján keresztül értünk vissza a kiindulási helyre. 2018.07.16.
Vadregényes Öreg-Bakony
Hatalmas hegyek és emelkedők, de szelíd völgyek és csörgedező patakok is. Pompás erdők hűvöse, de a júliusi hőség még így is megpróbált bennünket. Remek társaság, kiváló hangulat, finomságok, kár lett volna kihagyni a Bakonybél 48 teljesítménytúrát!  2018.07.16.
A vértesi szellemfalu és a Géza-pihenő nyomában
A Vértes lábánál megbúvó Gánt községet a kirándulók leginkább a felhagyott bauxitbánya téglavörös katlanjáról ismerik, pedig a környék más érdekességeket is tartogat. Ismerkedjünk meg az elhagyott faluval, Kápolnapusztával, majd tegyük fel koronaként túránk csúcsára a Géza-pihenő panorámáját.  2018.07.13.
Még több barangolás a Dél-Balaton rejtett kincsei közt
Ezúttal újból az apostolok lovára váltunk, és egy viszonylag rövid, 14 kilométeres, de a távhoz képest jelentős szintkülönbségű (240 m) gyalogtúrán barangolunk, Szántódtól Balatonendrédig. 2018.07.11.
Könnyen elérhető börzsönyi panoráma a Lokó-pihenőnél
Ha könnyű kis börzsönyi kirándulást tervezünk, de szívesebben élveznénk az erdő magányát, mint a mindig forgalmas Kismaros-Királyrét útvonal zsúfoltságát, akkor térjünk le Szokolyánál, és tegyünk egy kört a Nagy-Kő-hegyre. 2018.07.10.
„Három az egyben”-túra a Gaja-völgyben
Családi kirándulás vagy tempós teljesítménytúra? Esetleg terepfutás? A Bodajk – Gaja-völgyi városnapi esemény bizonyította, hogy bármelyik kategóriában megállja a helyét. Kiváló útvonalvezetés, sok-sok látnivaló kellemes nyári időben, remek ellátással – érdemes volt megint eljönni. 2018.07.10.
A Karancs kilátója nem adja könnyen magát
A magyar–szlovák határon húzódó Karancs legmagasabb pontján kilátó áll. A bámulatos panoráma nem érhető el egykönnyen, de aki megdolgozik érte, annak felejthetetlen élményt nyújt. 2018.07.07.
Kéktúra a Keszthelyi-hegységben
Háromnapos sátras túrára indultunk a Keszthelyi-hegységbe, hogy egy kicsit más oldaláról ismerjük meg a Balatont és festői környékét. A Balaton önmagában is egy misztikus jellegű hely bárhonnan tekintünk rá. Vonzza a tekintetet, és hosszú-hosszú percekig elmerülünk a bájában.  2018.07.02.
Kerékpárral a Dél-Balaton rejtett kincsei között
Fonyódról, a Balaton leghosszabb mólójától indulunk. Megmásszuk a déli part legmagasabb tanúhegyét, majd a legendás törökverő nyomába eredünk. Berken keresztül, gyógyfürdőt érintve érünk a népművészet fellegvárába, ahonnét hosszú gurulás után tekerünk vissza Fonyódra.  2018.06.28.
Balatoni nyár, de nem a vízparton. Vagy mégis?
A Balaton-felvidék lenyűgöző táj, és egészen más és más arcát képes mutatni pár kilométernyi távolságok megtétele után is. Hegyek és gerincek, erdők és völgyek, sok-sok kilátó – és igen: mindig ott a víztükör is! Kit ne ejtene rabul? Balaton 50: negyedszázados teljesítménytúra, nagyszerű élmény volt!  2018.06.26.
A Grossglocknertől Heiligenblutig, avagy az „Alpok–Adria” első etapja
Ausztria legmagasabb csúcsának árnyékából, az örök jég gleccserbirodalmából indulva, vízesések zubogásától hangos, virágzó alpesi tájakon keresztül érünk Heiligenblutba. Ha teljesítettük ezt a varázslatos, klasszikus kirándulást, akkor az Alpok–Adria túraútvonal első szakaszát tudhatjuk magunk mögött. 2018.06.25.
100 kilométer a varázslatos Balaton-felvidéken
A Tapolcai-medence a tanúhegyekkel és persze a szintén különleges hangulatú Káli-medence, rendkívül színvonalas rendezéssel, ellátással. Ez a Tanúhegyek 100 teljesítménytúra. 2018.06.20.
Körtúra a Börzsöny legszebb útvonalán
A Börzsöny északnyugati szegletében látványos, változatos körtúrát tehetünk. A Fekete-völgy romantikus szurdokából kapaszkodjunk fel az Ökör-oromra, ahol a Vár-bérc, a Holló-kő és a Jancsi-hegy egymást követő, káprázatos sziklaszirtjei várnak ránk. 2018.06.16.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. június
Boronkai Miklós:
Viharban
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...