MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Ti írtátok

Kirándulás a vízesések paradicsomában
Idén a nyaralásunk megszervezése komoly fejtörést okozott, sokáig nem igazán tudtuk eldönteni, mi is lenne a kedvünkre való. Végül a „jól bevált” Horvátország mellett döntöttünk újra, immár sokadszor. Mivel három évvel ezelőtt nem jutottunk el Plitvicébe, nem volt kérdéses, hogy idén hová megyünk. 2018.09.02.
Túrával is lehet ünnepelni az ezeréves Bakonybélt
Remek hangulat és gyönyörű tájak, sok-sok kihívás és változatos kalandok. A Magas-Bakony teljesítménytúra ötven kilométerén ezekben mind részesülhettünk. Kiváló rendezéssel és ellátással gondoskodtak arról, hogy a lényegre fókuszálhassunk: a természetjárás örömére. 2018.08.27.
Gömöri kalandok az egyik legvadregényesebb folyónkon
Van az országnak egy turisztikai szempontból méltatlanul elhanyagolt szeglete, a valamikori Gömör és Borsod vármegyék határán, a Bükk és az Aggteleki-karszt között. Érdekes, helyenként hegyvidéki jellegű dombvidék ez, néhol szűk völgyekkel, néhol szélesebb medencékkel. Itt érkezik hazánkba szelíd lankák és szántóföldek között a Sajó, az egyik legizgalmasabb folyónk. 2018.08.24.
Sokadszorra is új felfedezések várnak a Balaton-felvidéken
Balatoni nyár, megint újratöltve. Itt minden teljesítménytúra sokadszorra is remek élmény. A hegyek és kilátók, a völgyek és patakok, a falvak és városok, és persze ami mindezeket összekapcsolja: a Balaton. 2018.08.23.
Balatoni örömbringázás flikflakokkal
Mennénk egyet örömbringázni a Balatonhoz? De már többre vágyunk a magyar tenger szimpla körbekerekezésénél? Kipróbálnának új sportágakat? Megismerkednénk a falusi vendéglátással? Most adunk néhány tippet ahhoz, hogyan lehet mindezt egy programra felfűzni. 2018.08.21.
A Farkas-erdő csodái
Hazánk egyik legnagyobb összefüggő erdőterülete (7200 hektár) Káld és Bejcgyertyános határában terül el. Kerékpártúránkon ezt a térséget igyekeztünk megismerni. 2018.08.16.
Tátrai ízelítők kezdőknek
A Magas-Tátra megközelíthető hegyóriásai mindig is vonzó célpontjai lesznek a kis hazánk aprócska hegyein edződött kirándulók számára. Választhatjuk akár a szlovák, akár a lengyel oldalt, ízlésünknek megfelelő élményekkel gazdagodhatunk. Bármilyen nehézségű, távolságú túrát is választunk, mindig tartsuk tiszteletben a Tátra erejét. 2018.08.13.
Lungau felfedezése nyáron
Télen ezüstbe öltözött hegycsúcsok kínálta síparadicsom, nyáron alpesi virágmező. Békésen legelésző tehenek, tengerszemek, mérsékelt turistaforgalom, kellemes kirándulóutak – mindez Lungauban, a télen-nyáron is vonzó osztrák régióban.  2018.08.09.
A Balatont nem lehet megunni
Könnyed lazulás vagy akár pörgős futam – a rövid távú teljesítménytúrák többféle igényt is képesek kielégíteni. Ezúttal ez utóbbit választottam, és nem is bántam meg. Egyet jobbra, egyet balra (keletnek és nyugatnak); öt, majd tizenöt kilométer, és megint remek balatoni élményekkel lehettem gazdagabb. 2018.08.07.
A Dél-Balaton még mindig tartogat meglepetéseket
Elérkeztünk a Dél-Balaton kevésbé ismert látványosságait bemutató sorozatunk befejező részéhez. Autóval közelítjük meg Külső-Somogy dombjait, eldugott falvait, de a történelmi emlékeket gyalog fogjuk felfedezni. 20 kilométeres táv 400 m szintkülönbség leküzdésével.   2018.08.02.
Ilyennek látták a gyerekek a börzsönyi vándortábort
A gyerekek naplójegyzeteiből ollóztunk össze egy közös beszámolót a Diósjenőtől Bernecebarátiig tartó vándortáborról. 2018.07.29.
Nyári hógolyózás a Tátrában
A tátrai téli zárlat végét követő júniusi hétvégén ismét összeállt kis csapatunk, és a Téry menedékház meghódítását tűzte ki célul. Természetesen pénteken még csodás idő volt, napsütés és meleg, szombaton viszont leesett a nyári hó 1900 méter körül, így vasárnap a túrán megtapasztalhattuk, milyen is nyáron hógolyózni. 2018.07.27.
Panorámavadászat a Kékesen
Ha Magyarország legmagasabb csúcsára tervezünk kirándulást, és arra alkalmas lábbeliben érkezünk, akkor nem csak a vendéglátóhelyek kínálatával ismerkedhetünk meg. A Kékes északi oldalában kilátásokban gazdag, látványos körtúrát tehetünk, miközben a tetőtől eltávolodva gyönyörű bükkerdők nyugalmát élvezhetjük. 2018.07.26.
Határközeli, mégis kevésbé ismert tájakon – a Szádelői-völgy
A Gömör–Tornai-karszt egyik, ha nem a legizgalmasabb vidéke a magyar határtól mindössze 7 km-re található Szádelői-völgy. Könnyű megközelíthetősége, jól járható túravonala kisgyermekes családok és idősek számára is élvezhető kirándulást nyújt. Arról nem is beszélve, hogy a mindössze 9 km-es útvonalon bőven akad látnivaló: csordogáló hegyi patak, impozáns mészkősziklafalak, hangulatos erdő, fennsík és szamócás mező – mind-mind egyenként is vonzó úti cél.  2018.07.17.
Lövészárkokban és bunkerek közt a magyar Maginot-nál
A Bázakerettye környékén eltöltött hétvégénk második napját zalaiasan mondva a „hegyen” kezdtük, ahol messzelátóról néztünk körbe a Mura és a Kerka völgyében. Innen elhagyott, de gondozott házak közt értünk a paranoia ékes példájához, a magyar Maginot-vonal egyik kis szegletéhez, ahonnan a Széchy család központján keresztül értünk vissza a kiindulási helyre. 2018.07.16.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. augusztus
Czigány Dávid:
Tornyosuló
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...