MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Ti írtátok

Nagy-Milic, a „Másfélmillió lépés” kezdete
Az Északi-középhegység keleti csücskében, a kéktúra egykori végpontjáról, a magyar–szlovák határon magasodó Nagy-Milic nevű csúcsunkról indult – nem véletlenül – Rockenbauer Pál országjáró sorozata. Ha mi is megteszünk pár fárasztó kilométert, panorámákban gazdag, változatos túraélményben részesülhetünk.  2018.10.24.
A Bakony mindig el tud varázsolni
A Szarvas 27 teljesítménytúra nem az ország legismertebb vidékeire kalauzol. Viszont lenyűgöző bakonyi tájakon vezet, kiváló vonalvezetésű és remek rendezésű esemény.  2018.10.16.
Mesélő kövek a Rudabányai-hegységben
A Geotóp Napok rendezvénysorozat remek alkalmat nyújt, hogy felfedezzük hazánk geológiai érdekességeit. Most a Telekes-völgyben és az Ördög-gátnál jártunk.  2018.10.16.
Sólyom szárnyán az őszi Vajdaváron
Alig másfél órányi autóútra a fővárostól, Nógrád, Borsod és Heves megyék hármas határán, az ország északi peremvidékén emelkedik egy páratlan természeti kincseket rejtő, titokzatos, ámde szinte teljesen ismeretlen, mostoha sorsú térség, a Vajdavár-homokkővidék. 2018.10.12.
Csodák nyomában a Dráva és a Mura találkozásánál
A Dráva és a Mura jórészt szabályozatlan, vadregényes határfolyóink. Völgyeik stratégiai jelentőségük miatt gazdag történelemmel rendelkeznek. Összefolyásuk környékén kerestünk alig ismert érdekességeket. 2018.10.10.
Négykézláb és törpejárásban az Útvesztő-barlangban
A szeptemberünk elég mozgalmasra sikerült. Három alkalommal volt szerencsém a Magas-Tátrában túrázni, és ebből az egyik (természetesen nem véletlenül) a 30. születésnapomra esett. Jobb ünneplést el sem tudtam volna képzelni erre a szép kerek évfordulóra, mint egy szuper hétvégét a barátaimmal ezen a csodás helyen. 2018.10.09.
Az őszi Balaton megunhatatlan
A Felsőörsi nyolcas kínálatából teljesítettem a Felsőörs 50 nevű kihívást, különleges módon. A teljesítménytúra elképesztően változatos, igazi esszenciája ennek a környéknek. 2018.10.08.
Balaton-felvidék duplán, nappal és éjjel
Teljesítménytúrák rövid távokon, de más-más jelleggel. Különféle tájakon és célokkal, de a környék mindig ad újabb benyomásokat és élményeket. A Nyitott pincék 30 és az Óbudavár éjjel 20 teljesítménytúrák kombinációja egy igazán kellemes napot eredményezett. 2018.10.03.
Csodák a Somlón
A szüret kellős közepén kerekedtünk fel, hogy megismerhessük az egykori tűzhányó apró csodáit, a helyiektől hallhassuk a hegy és a vár köré fonódó legendákat.  2018.09.28.
A Somlót ősszel is látni kell
Rossz idő nincs; túrázáshoz semmiképpen! Főleg ha egy rövid távú teljesítménytúráról van szó. A Somlói BORangolás pedig bizton nevezhető annak a maga tizenöt kilométerével. Rövid táv, sok látványosság – egész biztosan remek élmény volt minden eltökélt résztvevőnek.  2018.09.24.
Vadregényes túra a Rudabányai-hegységen keresztül
Sokfelé túráztam már, ezúttal a Rudabányai-hegység került sorra, melyet hosszában, Rudabányától Szalonnáig jártam végig, érintve hazánk legmélyebb állóvizét, egy rég elfeledett ősi várunk maradványait és az egyik legszebb, bár kevésbé ismert, varázslatos szurdokvölgyünket.  2018.09.17.
Királyi túracél: a Királyerdő-hegység
Egy rendhagyó, szubjektív túraajánló következik a karszttünemények birodalmába, pontokba szedve, minden hasznos információval. 2018.09.14.
Terepasztal Alsó-Bajorország tetején
A Bajor-erdő királyának is nevezett, 1456 méter magas Großer Arber-csúcs körül mindent megtalálunk, ami egy hegységben szinte „kötelező elem”. A kristálytiszta vizű gleccsertavak és patakok, a zuhatagok, az őserdei fenyvesek, a hegyi legelők és a csodálatos kilátást nyújtó sziklabástyák mind fellelhetők itt, mintha csak egy gondos kezek által összeillesztett terepasztal lenne, amivel szemléltetni akarnák a természet csodáit. 2018.09.14.
A zebegényi Montmarte
Nevettünk szívből jövően magunkon és egymás bohóságán, felfedeztük az ismertet és az ismeretlent, bűntudat nélkül ettünk dupla rétest, és legalább ugyanannyira hevesen dobogott a szívünk a bokorból kiszűrődő röfögés, valamint az orrunk előtt éppen indulni készülő vonat miatt.  2018.09.12.
Csodákra bukkanhatunk a Tisza-tavon
A nyári összevont számunk címlapsztorija a Tisza-tó volt, és ehhez egy online játékunk is kapcsolódott. A főnyeremény egy háromórás vezetett motorcsónakos túra volt, amelynek nyertese szeptember első vasárnapján ismerte meg hazánk legnagyobb mesterséges tavát. Íme az élménybeszámoló. 2018.09.10.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...