MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Ti írtátok

Lungau felfedezése nyáron
Télen ezüstbe öltözött hegycsúcsok kínálta síparadicsom, nyáron alpesi virágmező. Békésen legelésző tehenek, tengerszemek, mérsékelt turistaforgalom, kellemes kirándulóutak – mindez Lungauban, a télen-nyáron is vonzó osztrák régióban.  2018.08.09.
A Balatont nem lehet megunni
Könnyed lazulás vagy akár pörgős futam – a rövid távú teljesítménytúrák többféle igényt is képesek kielégíteni. Ezúttal ez utóbbit választottam, és nem is bántam meg. Egyet jobbra, egyet balra (keletnek és nyugatnak); öt, majd tizenöt kilométer, és megint remek balatoni élményekkel lehettem gazdagabb. 2018.08.07.
A Dél-Balaton még mindig tartogat meglepetéseket
Elérkeztünk a Dél-Balaton kevésbé ismert látványosságait bemutató sorozatunk befejező részéhez. Autóval közelítjük meg Külső-Somogy dombjait, eldugott falvait, de a történelmi emlékeket gyalog fogjuk felfedezni. 20 kilométeres táv 400 m szintkülönbség leküzdésével.   2018.08.02.
Ilyennek látták a gyerekek a börzsönyi vándortábort
A gyerekek naplójegyzeteiből ollóztunk össze egy közös beszámolót a Diósjenőtől Bernecebarátiig tartó vándortáborról. 2018.07.29.
Nyári hógolyózás a Tátrában
A tátrai téli zárlat végét követő júniusi hétvégén ismét összeállt kis csapatunk, és a Téry menedékház meghódítását tűzte ki célul. Természetesen pénteken még csodás idő volt, napsütés és meleg, szombaton viszont leesett a nyári hó 1900 méter körül, így vasárnap a túrán megtapasztalhattuk, milyen is nyáron hógolyózni. 2018.07.27.
Panorámavadászat a Kékesen
Ha Magyarország legmagasabb csúcsára tervezünk kirándulást, és arra alkalmas lábbeliben érkezünk, akkor nem csak a vendéglátóhelyek kínálatával ismerkedhetünk meg. A Kékes északi oldalában kilátásokban gazdag, látványos körtúrát tehetünk, miközben a tetőtől eltávolodva gyönyörű bükkerdők nyugalmát élvezhetjük. 2018.07.26.
Határközeli, mégis kevésbé ismert tájakon – a Szádelői-völgy
A Gömör–Tornai-karszt egyik, ha nem a legizgalmasabb vidéke a magyar határtól mindössze 7 km-re található Szádelői-völgy. Könnyű megközelíthetősége, jól járható túravonala kisgyermekes családok és idősek számára is élvezhető kirándulást nyújt. Arról nem is beszélve, hogy a mindössze 9 km-es útvonalon bőven akad látnivaló: csordogáló hegyi patak, impozáns mészkősziklafalak, hangulatos erdő, fennsík és szamócás mező – mind-mind egyenként is vonzó úti cél.  2018.07.17.
Vadregényes Öreg-Bakony
Hatalmas hegyek és emelkedők, de szelíd völgyek és csörgedező patakok is. Pompás erdők hűvöse, de a júliusi hőség még így is megpróbált bennünket. Remek társaság, kiváló hangulat, finomságok, kár lett volna kihagyni a Bakonybél 48 teljesítménytúrát!  2018.07.16.
Lövészárkokban és bunkerek közt a magyar Maginot-nál
A Bázakerettye környékén eltöltött hétvégénk második napját zalaiasan mondva a „hegyen” kezdtük, ahol messzelátóról néztünk körbe a Mura és a Kerka völgyében. Innen elhagyott, de gondozott házak közt értünk a paranoia ékes példájához, a magyar Maginot-vonal egyik kis szegletéhez, ahonnan a Széchy család központján keresztül értünk vissza a kiindulási helyre. 2018.07.16.
Még több barangolás a Dél-Balaton rejtett kincsei közt
Ezúttal újból az apostolok lovára váltunk, és egy viszonylag rövid, 14 kilométeres, de a távhoz képest jelentős szintkülönbségű (240 m) gyalogtúrán barangolunk, Szántódtól Balatonendrédig. 2018.07.11.
„Három az egyben”-túra a Gaja-völgyben
Családi kirándulás vagy tempós teljesítménytúra? Esetleg terepfutás? A Bodajk – Gaja-völgyi városnapi esemény bizonyította, hogy bármelyik kategóriában megállja a helyét. Kiváló útvonalvezetés, sok-sok látnivaló kellemes nyári időben, remek ellátással – érdemes volt megint eljönni. 2018.07.10.
Könnyen elérhető börzsönyi panoráma a Lokó-pihenőnél
Ha könnyű kis börzsönyi kirándulást tervezünk, de szívesebben élveznénk az erdő magányát, mint a mindig forgalmas Kismaros-Királyrét útvonal zsúfoltságát, akkor térjünk le Szokolyánál, és tegyünk egy kört a Nagy-Kő-hegyre. 2018.07.10.
A Karancs kilátója nem adja könnyen magát
A magyar–szlovák határon húzódó Karancs legmagasabb pontján kilátó áll. A bámulatos panoráma nem érhető el egykönnyen, de aki megdolgozik érte, annak felejthetetlen élményt nyújt. 2018.07.07.
Kéktúra a Keszthelyi-hegységben
Háromnapos sátras túrára indultunk a Keszthelyi-hegységbe, hogy egy kicsit más oldaláról ismerjük meg a Balatont és festői környékét. A Balaton önmagában is egy misztikus jellegű hely bárhonnan tekintünk rá. Vonzza a tekintetet, és hosszú-hosszú percekig elmerülünk a bájában.  2018.07.02.
Kerékpárral a Dél-Balaton rejtett kincsei között
Fonyódról, a Balaton leghosszabb mólójától indulunk. Megmásszuk a déli part legmagasabb tanúhegyét, majd a legendás törökverő nyomába eredünk. Berken keresztül, gyógyfürdőt érintve érünk a népművészet fellegvárába, ahonnét hosszú gurulás után tekerünk vissza Fonyódra.  2018.06.28.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...