MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Ti írtátok

Mit rejt a zselici erdő? – Sasréti ősbükkös
A Zselic a Dunántúli-dombság déli részén, Somogy és Baranya megye határán elhelyezkedő tájegységünk. Ugyan legmagasabb pontja is csak 358 méter magas – Hollófészek névre hallgat –, ennek ellenére varázslatos domborzata, világa, növényzete még a magas hegyek kedvelőit is magával ragadja. Jellegzetes erdőtársulásokkal fedett lankái között számos forrás ered, és megannyi patak szeli át. Mély völgyei, meredek domboldalai változatos terepet adnak az idelátogató túrázóknak. 2016.04.13.
Rejtőzködő műemlék – Az etyek-botpusztai kápolna
Az Etyekhez tartozó Botpusztán, a dombon magasodik egy különleges hangulatú kőtemplom, amely az írásos emlékek szerint a 12. században már biztosan létezett. Így nem csupán az etyeki borokért, de e kevésbé ismert templom és környezete miatt is érdemes ide kirándulást szervezni.  2016.04.08.
Havas hágókon a Magas-Tátrában
Sziklák, éles gerincek, havas csúcsok, hágók, lejjebb hóborította erdők, csörgedező jeges patakok. Aki ebbe a világba beleszeret, mindig vágyik rá. Így éreztünk mi is, ezért március elején kis csapatunkkal célba vettük a Tátrát, terveztünk, készültünk.  2016.04.07.
Csúcs-hegyi séta, avagy egy kis szelet Kék
Kora nyárias időre ébredve ismét szükségét éreztük, hogy a szombat délelőttöt ne alföldi városunkban töltsük. Gyors pakolás a túrazsákba, víz, némi elemózsia, és másfél óra múlva már az Üröm-hegyet is magunk mögött hagytuk. 2016.04.06.
Tavaszi túra a Gaja-szurdokhoz
Már több évre visszamenőleg kötelező programként szerepel naptárunkban a medvehagymaszedés, amihez kiváló lehetőséget biztosít a Keleti-Bakony. Természetesen nem kizárólag a sokféle gyógyhatásáról ismert növény invitál bennünket, hanem a gyönyörű táj, a rengeteg látnivaló és a friss levegő is, amelyben már a tavasz illata is érződik. 2016.03.28.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. február
Tóth László:
Hajtűkanyar
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...