MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Ti írtátok

Utazás a nyárból a télbe, avagy kilátás az „Alpok balkonjáról”
A 2996 méteres Magas-Dachstein Stájerország legmagasabb hegye. Új, balkonos felvonója, a páratlan körpanorámát kínáló Sky Walk kilátója, függőhídja és a „semmibe vezető lépcsője” révén nem csak a síelés szerelmeseinek nyújt felejthetetlen élményt. 2016.07.11.
Kaptárkövek és a bükkaljai kőkultúra
A Bükkalja értékeit bemutató írást a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület küldte el a Turista Magazinnak, annak apropóján, hogy júniusban hungarikum lett a kaptárkövek és a bükkaljai kőkultúra. Nemcsak tematikus útvonal, de idéntől a „Bükkaljai Kő-út” jelvényszerző túramozgalom is segít felfedezni a terület természeti és kultúrtörténeti érdekességeit. 2016.07.07.
Magyarország legnagyobb szurdokában
A Bükk-vidék északnyugati oldalán fekvő Upponyi-hegység egyedülálló természeti szépsége ellenére méltatlanul elhanyagolt. Itt található a Bükk talán legszebb részeként hazánk legnagyobb szurdoka, az Upponyi-szoros. A hegység legmagasabb csúcsai alig érik el a 450 métert, mégis megdobogtatják még a magashegységek szerelmeseinek szívét is. 2016.07.06.
A Szlovák-karszt természeti kincsei
Magyarország északi határától alig pár kilométernyire található a Szádelői-völgy, amelyet Szlovákia Grand Canyonjának is neveznek. A vadregényes táj és a szomszédos Áji-völgy vízesései maradandó élményt nyújtanak a turistáknak. 2016.06.28.
Vízesések a Mátra rejtekén
Mátrakeresztestől alig 10 percre, könnyen és gyorsan megközelíthető helyen találunk két vízesést, amelyek csapadékosabb időben páratlan látványt nyújtanak. E ritkábban látogatott természeti szépségek mellett több meglepetéssel is szolgálnak az ide tervezett túrák. 2016.06.22.
Szurdok a város szélén
A Budai-hegyekben, a második kerület határában, a Remete-hegy és Hosszú-erdő-hegy között húzódik egy rövidke, de annál változatosabb szurdok, a Remete-szurdok. Az alján csörgedező Ördög-árok patak és a meredek sziklafalak feledtetik velünk, hogy éppen csak a főváros szélén járunk. 2016.06.20.
Jenga-torony a Pilisben
A Pilis délnyugati részén emelkedő Nagy-Kopasz tetején pont egy évvel ezelőtt, 2015 júniusában adtak át érdekes formájú, új kilátót. A Dévényi Antal erdészről elnevezett fatorony szerkezete alapján a Jenga nevű építőjáték logikájára emlékeztet. Tetejéről csodálatos körpanoráma tárul elénk. 2016.06.14.
Napóleon kalapjánál
A Szentendre feletti, dunai panorámával rendelkező, alig 366 méter magas Kő-hegy és a környéke nemcsak a főváros közelsége és könnyű megközelíthetősége miatt, hanem lenyűgöző természeti szépségéből és sokszínűségéből adódóan is a természetjárók közkedvelt célpontja. 2016.06.07.
Budai botanikai túra
Budapest XII. kerületében létezik két olyan természetvédelmi oltalom alatt álló, érintetlen, kis zöld sziget, ahol nemcsak a levegő jó, de a panoráma is megkapó, és számos botanikai unikum otthona. 2016.06.06.
Miért nyúl a nyúl? – Túracipőért!
Május 15-én, pünkösdvasárnap, a Bakonyi Kalandorok Turista Egyesület szervezésében az I. Sokorói Kalandok teljesítménytúrán vettünk részt 560 társunkkal. Eddig kevesen fedezték fel ezt a vidéket, így ez a hagyományteremtő túra jó lehetőség a viszonylag ritkábban járt ösvények népszerűsítésére. 2016.06.05.
Ilyen volt az idei Kinizsi 100
A Kinizsi-százas hazánk egyik legrégebbi teljesítménytúrája: 1981 óta minden évben megrendezik. Népszerűsége, ismertsége igen nagy. Már-már ikonikus esemény a hazai természetjárók körében. Két és fél évnyi teljesítménytúrázás, illetve a tavalyi sikeres részvételem után egy pillanatig sem volt kérdés, hogy ismét ott szeretnék lenni. 2016.06.04.
Fehér sziklák a Vértes alján
A Vértes hegység déli lábánál a Csákvárt Csákberénnyel összekötő út mellett fekvő Orondi-szőlőhegy szépen rendezett tőkéire fehér dolomitsziklák mosolyognak a magasból. Napsütötte hegyoldal, szinte érintetlen természet, számtalan látnivaló jellemzi ezt a vidéket. 2016.05.30.
Pilisi panoráma
Már régóta terveztem, hogy végigjárom a Magyarország túraútvonalai című könyvben található, ún. pilisi panorámatúrát. Az első nyárias hétvégét kihasználva nekivágtunk a Dobogókőről induló túrának.  2016.05.30.
Barangolás a Bükk-fennsíkon
A Bükk-vidék központi részét elfoglaló Bükk-fennsík 7-800 méteres magasságával Magyarország legnagyobb és legmagasabban fekvő fennsíkja. Napsütötte déli határán emelkedő, vonzó sziklaszirtjei, az úgynevezett bükki kövek már messziről látványossá teszik. Nemcsak a fentről elénk táruló páratlan panoráma, hanem jellegzetes flórája és tájképi szépsége teszik felejthetetlenné. 2016.05.25.
Körtúra a Kétágú-hegy sziklaormainál
Népszerűbb, központi tömbje mellett érdemes meglátogatni a Pilis délnyugati vonulatát is, mert ottani szépségei szintén kihagyhatatlanok. Kesztölc jelképe, a Kétágú-hegy rendelkezik minden olyan adottsággal, ami egy túrát feledhetetlenné tesz: fehér sziklák, virágos rétek, páratlan panoráma. 2016.05.20.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. július
Czigány Dávid:
Tornyosuló
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...