MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Ti írtátok

A Vas megyei Árpád-kori csodák nyomában
Cikksorozatunkban a Dunántúlon fellelhető Árpád-kori emlékeket igyekszünk felkeresni, hangsúlyozottan a teljesség igénye nélkül, szubjektíven válogatva. Ezúttal Vas megye középkori világába teszünk egy utazást. 2018.12.04.
Kalandtúra Izraelben
Mindig szerettem túrabakancsban járni a világot, ezért tetszett nagyon a gondolat, hogy Izraelt is a földrajzi változatosságán keresztül fedezzem fel egy egyhetes kalandtúra során. 2018.12.04.
Csereháti csoda a fülemülék völgyében: Szanticska
Budapesttől jó kétszáz kilométerre, Miskolc és Kassa közt, a Hernádtól a Sajóig elterülő, szelíd lankáival megkapó szépségű, ámde turisták által ritkán látogatott, félreeső dombvidék, mely nevét az egykoron mindent beborító cseres-tölgyes erdőkről kapta, ez a Cserehát.  2018.12.02.
Máramarosi hegyek között: a Tisza-forrás és a Hoverla
Kárpátalja a valamikori Nagy-Magyarország részei közül a kevésbé ismert és látogatott területek közé tartozik. Mi is sokára szántuk rá magunkat, és az első négynapos utunk végül is akkora sikert aratott, hogy a következő évben tovább kalandoztunk: a Tisza forrásvidékét és a Hoverla megmászását tűztük ki úti célul. 2018.12.02.
Rablóvár a Hór-völgyében
Egy komoran meredező, óriási sziklaszirten az Ódorvár téli hóköpenybe burkolózó romjai állnak őrt méltóságteljesen a Hór-patak késő őszi színekbe öltözött, vadregényes völgye felett. Lent a patak mentén az avarba temetkező természet megadóan várja, hogy a közeli hegytetőkön trónoló, dermesztő, fehér köpenyes Tél tábornok lassan leereszkedjen a völgybe, és három hónapra jégbe zárja ezt a festői világot. 2018.11.30.
A csévharaszti borókástól az ország közepéig
A Duna-Tisza köze egyik legváltozatosabb természeti tája a Csévharaszt térségben elterülő homoki erdőssztyepp terület. Innen indul az „Ország közepe”-túra, melynek vége pontosan az ország földrajzi középpontjában van. 2018.11.27.
A tanúhegyek ködben is varázslatosak
Az őszi Tanúhegyek teljesítménytúrán szinte borítékolni lehet a zord időjárást: hol köd, hol eső, néha akár hó is előfordul. Mégis tömegeket vonz évről évre, akik november utolsó szombatján nekivágnak egy, kettő vagy akár hat hegycsúcs meghódításának is. Idén új rendezői gárdával és terepfutó versennyel kiegészülve várták a túrázókat. 2018.11.27.
Lélegzetelállító túra a Börzsönyben
A túra résztvevőinek többször is elállt a lélegzete, és nemcsak a meredek emelkedők miatt. A Börzsöny csodaszép hegyei, a csúcsokról elénk táruló panoráma, az őszi színekbe öltözött táj mindenkit lenyűgözött. 2018.11.26.
Kalandok és panorámák a Dunakanyar legszebb hegyén
Az idei ősz utolsó napsütéses szombati napjára egy kellemesnek ígérkező erdei sétát terveztünk Nagymarostól Zebegényig, keresztül a híres Szent Mihály-hegyen. Úgy éreztem, ezzel nem lehet mellélőni: Dunakanyar, Julianus-kilátó, Remete-barlang, csodálatos környék, pazar panorámák. Azt azonban álmomban sem gondoltam volna, hogy milyen kalandok várnak ránk ezen a népszerű kirándulóhelyen. 2018.11.25.
Árpád-kori csodák nyomában a Zala völgyében
Ezúttal a középkori templomok, kolostorok misztikus világába teszünk egy időutazást. A Zala-völgyben fellelhető Árpád-kori csodák nyomába eredtünk, a teljesség igénye nélkül. 2018.11.25.
Végóráit éli Palócföld mesebeli várromja
Alig háromnegyed óra autóútra a fővárostól, Hollókő közelében, Palócföld szívében egy elfeledett vár romjai omladoznak az erdő mélyén.  2018.11.23.
Ismét remek volt a Lövérekben túrázni
Csodaszép, hangulatos őszi túra a mindig változatos Lövérekben. Sopron és környéke ismét remek lehetőséget nyújtott egy igazi feltöltődésre. Változatos erdők, késő őszi színek, több kilátó… Friss, de kitűnő idő – no és persze a megszokott kiváló ellátás és szalagozás: minden együtt volt egy szuper Lővérek 25 teljesítménytúrára! 2018.11.21.
A fakanálfalutól a Csörgő-szurdokig
A dalolva szaladó Csörgő-patak vadregényes szurdokvölgyétől a mátraszentistváni sípályákon és az Ágasvári turistaház családias melegedőjén át egészen a számunkra újdonságként ható mátrakeresztesi elektromos autótöltőig szinte mindent megtaláltunk ezen a szépen induló, majd zordon fellegekkel a telet beharangozó, késő őszi túranapon. A Nyugati-Mátra szépségeit fedeztük fel Mátraszentimrétől Mátrakeresztesig. 2018.11.18.
Óbükki emléktúra Roller Kálmán tiszteletére
Idén ősszel emléktúrát szerveztek Borsodnádasd környékén a jeles erdőmérnök, tanár dr. Roller Kálmán tiszteletére. A túrán tisztelői mellett a Kanadában élő Roller család tagjai is részt vettek, és felkeresték a tavaly felavatott emlékhelyet. 2018.11.09.
Gyerekekkel Petesmalom csodái között
Ezúttal másfél, valamint három és fél éves unokáinkkal indultunk a csodák és a vidrák nyomába Belső-Somogyban. 2018.11.05.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...