MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Ti írtátok

Szabadon élő lovak és modern kori lovagok a karsztvidéken
A hópaplan alatt álmodó Jósvafő meghitt csendje, a hegyek közt szabadon élő hucul lovak ködből felsejlő sziluettje, a karsztvidéki lengyelség emlékhelye, az elpusztult Derenk falu és a turisták számára szinte ismeretlen, hatalmas várrom, Szádvár is belefért a mostoha körülmények ellenére nagyszerűen sikerült túránkba ezen a kissé elfeledett, ámde csodaszép hegyvidéken. 2019.01.04.
Évbúcsúztató teljesítménytúra a Balaton-felvidéken
Kellemes óévbúcsúztatás stílusosan: ez számomra az Örsi-Somlyó teljesítménytúra. Kiválóan szervezett és rendezett esemény, ahol mindig járhatok új, eddig ismeretlen ösvényeken, gyönyörködhetek a magyar tengerben, és finomságok között válogathatok. 2019.01.02.
A hó fogságában a Medves-vidéken
Gyönyörű látvány a szikrázó napsütésben ragyogó frissen behavazott táj, ám a szűz hóban túrázni sokkal nagyobb kihívás, mint gondolnánk. 2018.12.20.
Az ágasvári cicák Mikulása
A Mátra szakadékos, hófödte bércei közt mindentől távol szerényen húzódik meg a lassan egy évszázada a turistákat szolgáló Ágasvári turistaház. A végtelen erdő mélyén élő, a házat az érkezők számára mindig készen tartó szimpatikus kis családnak irigylésre méltó társai vannak a ház körül, őzek, mókusok, a csend, a kristálytiszta hegyi levegő, és nyolc aranyos kis cica.  2018.12.18.
A ködben úszó zempléni hegyek titkai
Az elmúlt években pazarul újjávarázsolt regéci vár, a sűrű erdők mélyén megbúvó, faragott címeres Rákóczi-kő, egy rejtélyes, nemrég felfedezett pálos kolostor romjai és a vadregényes zempléni hegyek talán legelfeledettebb vidéke, a Huták-völgye is belefért az egynapos, ködlepte évzáró túránkba. 2018.12.09.
Zegzugos zarándoklat a Zengő vidékén
A Mecsek földtanát tekintve hazánk egyik legösszetettebb, legizgalmasabb területe. S ez igaz természeti és kultúrtörténeti értékeire is. Illusztrációként hadd ismertessem egy hosszú hétvége természetjáró élményeit.  2018.12.08.
Soproni-hegység újratöltve
Előzetesen jártuk le a Civitas Fidelissima Maratont. Sopron és környéke sokadszorra is elvarázsolt.  2018.12.08.
Kalandtúra Izraelben
Mindig szerettem túrabakancsban járni a világot, ezért tetszett nagyon a gondolat, hogy Izraelt is a földrajzi változatosságán keresztül fedezzem fel egy egyhetes kalandtúra során. 2018.12.04.
A Vas megyei Árpád-kori csodák nyomában
Cikksorozatunkban a Dunántúlon fellelhető Árpád-kori emlékeket igyekszünk felkeresni, hangsúlyozottan a teljesség igénye nélkül, szubjektíven válogatva. Ezúttal Vas megye középkori világába teszünk egy utazást. 2018.12.04.
Máramarosi hegyek között: a Tisza-forrás és a Hoverla
Kárpátalja a valamikori Nagy-Magyarország részei közül a kevésbé ismert és látogatott területek közé tartozik. Mi is sokára szántuk rá magunkat, és az első négynapos utunk végül is akkora sikert aratott, hogy a következő évben tovább kalandoztunk: a Tisza forrásvidékét és a Hoverla megmászását tűztük ki úti célul. 2018.12.02.
Csereháti csoda a fülemülék völgyében: Szanticska
Budapesttől jó kétszáz kilométerre, Miskolc és Kassa közt, a Hernádtól a Sajóig elterülő, szelíd lankáival megkapó szépségű, ámde turisták által ritkán látogatott, félreeső dombvidék, mely nevét az egykoron mindent beborító cseres-tölgyes erdőkről kapta, ez a Cserehát.  2018.12.02.
Rablóvár a Hór-völgyében
Egy komoran meredező, óriási sziklaszirten az Ódorvár téli hóköpenybe burkolózó romjai állnak őrt méltóságteljesen a Hór-patak késő őszi színekbe öltözött, vadregényes völgye felett. Lent a patak mentén az avarba temetkező természet megadóan várja, hogy a közeli hegytetőkön trónoló, dermesztő, fehér köpenyes Tél tábornok lassan leereszkedjen a völgybe, és három hónapra jégbe zárja ezt a festői világot. 2018.11.30.
A csévharaszti borókástól az ország közepéig
A Duna-Tisza köze egyik legváltozatosabb természeti tája a Csévharaszt térségben elterülő homoki erdőssztyepp terület. Innen indul az „Ország közepe”-túra, melynek vége pontosan az ország földrajzi középpontjában van. 2018.11.27.
A tanúhegyek ködben is varázslatosak
Az őszi Tanúhegyek teljesítménytúrán szinte borítékolni lehet a zord időjárást: hol köd, hol eső, néha akár hó is előfordul. Mégis tömegeket vonz évről évre, akik november utolsó szombatján nekivágnak egy, kettő vagy akár hat hegycsúcs meghódításának is. Idén új rendezői gárdával és terepfutó versennyel kiegészülve várták a túrázókat. 2018.11.27.
Lélegzetelállító túra a Börzsönyben
A túra résztvevőinek többször is elállt a lélegzete, és nemcsak a meredek emelkedők miatt. A Börzsöny csodaszép hegyei, a csúcsokról elénk táruló panoráma, az őszi színekbe öltözött táj mindenkit lenyűgözött. 2018.11.26.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...