MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Ti írtátok

Balaton-felvidék duplán, nappal és éjjel
Teljesítménytúrák rövid távokon, de más-más jelleggel. Különféle tájakon és célokkal, de a környék mindig ad újabb benyomásokat és élményeket. A Nyitott pincék 30 és az Óbudavár éjjel 20 teljesítménytúrák kombinációja egy igazán kellemes napot eredményezett. 2018.10.03.
Csodák a Somlón
A szüret kellős közepén kerekedtünk fel, hogy megismerhessük az egykori tűzhányó apró csodáit, a helyiektől hallhassuk a hegy és a vár köré fonódó legendákat.  2018.09.28.
A Somlót ősszel is látni kell
Rossz idő nincs; túrázáshoz semmiképpen! Főleg ha egy rövid távú teljesítménytúráról van szó. A Somlói BORangolás pedig bizton nevezhető annak a maga tizenöt kilométerével. Rövid táv, sok látványosság – egész biztosan remek élmény volt minden eltökélt résztvevőnek.  2018.09.24.
Vadregényes túra a Rudabányai-hegységen keresztül
Sokfelé túráztam már, ezúttal a Rudabányai-hegység került sorra, melyet hosszában, Rudabányától Szalonnáig jártam végig, érintve hazánk legmélyebb állóvizét, egy rég elfeledett ősi várunk maradványait és az egyik legszebb, bár kevésbé ismert, varázslatos szurdokvölgyünket.  2018.09.17.
Királyi túracél: a Királyerdő-hegység
Egy rendhagyó, szubjektív túraajánló következik a karszttünemények birodalmába, pontokba szedve, minden hasznos információval. 2018.09.14.
Terepasztal Alsó-Bajorország tetején
A Bajor-erdő királyának is nevezett, 1456 méter magas Großer Arber-csúcs körül mindent megtalálunk, ami egy hegységben szinte „kötelező elem”. A kristálytiszta vizű gleccsertavak és patakok, a zuhatagok, az őserdei fenyvesek, a hegyi legelők és a csodálatos kilátást nyújtó sziklabástyák mind fellelhetők itt, mintha csak egy gondos kezek által összeillesztett terepasztal lenne, amivel szemléltetni akarnák a természet csodáit. 2018.09.14.
A zebegényi Montmarte
Nevettünk szívből jövően magunkon és egymás bohóságán, felfedeztük az ismertet és az ismeretlent, bűntudat nélkül ettünk dupla rétest, és legalább ugyanannyira hevesen dobogott a szívünk a bokorból kiszűrődő röfögés, valamint az orrunk előtt éppen indulni készülő vonat miatt.  2018.09.12.
Csodákra bukkanhatunk a Tisza-tavon
A nyári összevont számunk címlapsztorija a Tisza-tó volt, és ehhez egy online játékunk is kapcsolódott. A főnyeremény egy háromórás vezetett motorcsónakos túra volt, amelynek nyertese szeptember első vasárnapján ismerte meg hazánk legnagyobb mesterséges tavát. Íme az élménybeszámoló. 2018.09.10.
A boldogság zöld szigetén mindenki tud magyarul
Párszor feltették már nekem a kérdést, hogy némi tapasztalattal felvértezve mit ajánlanék annak, aki először készül Horvátországba, biztosra akar menni, és egy jól sikerült nyaralás élményével szeretne hazajönni. Mindig ugyanazt válaszolom: irány a Rab-sziget! 2018.09.09.
Csavargás az Alpokban
Túra a Matterhornon, gleccsertavak között, Európa legtisztább tavánál, legnagyobb szurdokában és legmagasabban fekvő városában, Franciaország legnagyobb nemzeti parkjában és legszebb falujában. Utolsó nap még Monaco is belefért. 2018.09.07.
Őszköszöntő túra a Gödöllői-dombságban
Ahány ház, annyi szokás – tartja a bölcs közmondás, és igaz ez az őszköszöntésre is: van, aki zenével és tánccal, van, aki bográcsozással, van, aki életmódváltással és nem utolsó sorban akadnak olyanok, akik túrázással emelik meg kalapjukat az ősz előtt. Mi ez utóbbiak csoportjába tartozunk: szeptember első szombatján végigjártuk a Gödöllői kéket. 2018.09.07.
Ősmagyar vadromantika a bugaci pusztában
Pár évvel ezelőtt, amikor meghallottam azt a szót, hogy „Kurultaj”, csak legyintettem egyet. Néhány száz vagy esetleg néhány ezer ember szórakozása lehet ez, gondoltam magamban, akik úgy érzik jól magukat, hogy honfoglalás kori öltözetben csapnak egy pár napos bulit a nagy magyar rónaság napszítta homokján. Aztán rájöttem, hogy bizony óriásit tévedtem. 2018.09.03.
Kirándulás a vízesések paradicsomában
Idén a nyaralásunk megszervezése komoly fejtörést okozott, sokáig nem igazán tudtuk eldönteni, mi is lenne a kedvünkre való. Végül a „jól bevált” Horvátország mellett döntöttünk újra, immár sokadszor. Mivel három évvel ezelőtt nem jutottunk el Plitvicébe, nem volt kérdéses, hogy idén hová megyünk. 2018.09.02.
Túrával is lehet ünnepelni az ezeréves Bakonybélt
Remek hangulat és gyönyörű tájak, sok-sok kihívás és változatos kalandok. A Magas-Bakony teljesítménytúra ötven kilométerén ezekben mind részesülhettünk. Kiváló rendezéssel és ellátással gondoskodtak arról, hogy a lényegre fókuszálhassunk: a természetjárás örömére. 2018.08.27.
Magashegyi élmények a határtól egyórányira
Északi szomszédunk kétezresein fellelkesülve szétnéztünk egy kicsit nyugatabbra is. Mivel a Hohe Wandot már kipipáltuk, maradt a Keleti-Alpok legközelebbi magashegyi párja, az osztrák határ közeli Rax és Schneeberg.   2018.08.26.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. május
Orliczki Gábor :
Tekergős az út hazafelé
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...