MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Ti írtátok

Ismét remek volt a Lövérekben túrázni
Csodaszép, hangulatos őszi túra a mindig változatos Lövérekben. Sopron és környéke ismét remek lehetőséget nyújtott egy igazi feltöltődésre. Változatos erdők, késő őszi színek, több kilátó… Friss, de kitűnő idő – no és persze a megszokott kiváló ellátás és szalagozás: minden együtt volt egy szuper Lővérek 25 teljesítménytúrára! 2018.11.21.
A fakanálfalutól a Csörgő-szurdokig
A dalolva szaladó Csörgő-patak vadregényes szurdokvölgyétől a mátraszentistváni sípályákon és az Ágasvári turistaház családias melegedőjén át egészen a számunkra újdonságként ható mátrakeresztesi elektromos autótöltőig szinte mindent megtaláltunk ezen a szépen induló, majd zordon fellegekkel a telet beharangozó, késő őszi túranapon. A Nyugati-Mátra szépségeit fedeztük fel Mátraszentimrétől Mátrakeresztesig. 2018.11.18.
A Keleti-Mátra vadregényes bércein
Hazánk legmagasabb hegyvidékét bizonyára mindenki jól ismeri, a Mátra népszerű üdülőfalvai felkapott turistacélpontok. A Kékestől keletre elnyúló keleti Mátrabércet alkotó csodaszép hegyek láncolata azonban még szinte ismeretlen a kirándulók előtt.  2018.11.12.
Óbükki emléktúra Roller Kálmán tiszteletére
Idén ősszel emléktúrát szerveztek Borsodnádasd környékén a jeles erdőmérnök, tanár dr. Roller Kálmán tiszteletére. A túrán tisztelői mellett a Kanadában élő Roller család tagjai is részt vettek, és felkeresték a tavaly felavatott emlékhelyet. 2018.11.09.
Gyerekekkel Petesmalom csodái között
Ezúttal másfél, valamint három és fél éves unokáinkkal indultunk a csodák és a vidrák nyomába Belső-Somogyban. 2018.11.05.
A Mátra nyugati csúcsa, a Muzsla
A Mátra-gerinc nyugati kapuja a 805 méteres Muzsla. A hegység lábánál fekvő Szurdokpüspöki és az indító csúcs között is van élet, mégpedig nem is akármilyen. A Horka-tetőn és a Koncsúrokon át panorámás túrát tehetünk. 2018.11.05.
Halas-tavi völgytúra a Lengyel-Tátrában
Zakopane és környéke nem véletlenül lett a Lengyel-Tátrában kirándulók egyik népszerű célpontja. A gyönyörű panorámák mellett itt mindenki talál kedvére való hosszúságú, nehézségű túralehetőséget. Mi most a Halas-tavat és a Tengerszemet vettük célba.  2018.11.04.
Őszi kalandozás a tokaji szőlőhegyen
A csodás ősz hívogatja az embert a természetbe, a fárasztó hegymászás után pedig nincs is jobb, mint egy kis tokaji borral csillapítani a szomjunkat. 2018.10.31.
A Nagy-Galla, a Börzsöny egyik legszebb kilátója
Magyarország földrajzi adottságait figyelembe véve hogyan is jellemezhető egy ideális panorámájú hegycsúcs? A „wow-érzésen” felül széles kilátás, csodálatos hegyek kontúrja és hozzá egy folyó csillogó szalagja. A börzsönyi Nagy-Galla mindezt tudja. 2018.10.31.
Lorenz-hágói túra a Magas-Tátrában
A Csorba-tó számos tátrai kirándulás ideális kiindulópontja lehet, a változatos turistaútvonalak között mind a kezdők, mind a gyakorlottabb magashegyi túrázók is megtalálják a kedvükre valót. Mi az egyik leglátványosabbnak mondott Lorenz-hágói körtúrát választottuk, és nem bántuk meg.  2018.10.26.
Ilyen volt az Írott-kő 70 teljesítménytúra
Jubileumi, harmincadik rendezés volt az idei, ráadásul ismét visszatért a 70-es táv is. Rendezés, ellátás, díjazás felsőfokon. Mindenki megtett mindent – beleértve még a Kőszegi-hegységet és a csodálatos októberi időjárást is. 2018.10.25.
A Karancs–Medves legszebb bazaltcsúcsai
Gyermekkorom legszebb nyarai kötődnek ehhez a palóc főváros köré fonódó káprázatosan szép bazaltvulkán-koszorúhoz, a Medves-vidékhez. Örömmel látom, mostanában egyre többen indulnak el, hogy felfedezzék tájait, várait, kicsiny palóc falvait. Éppen ezért gondoltam egyet, és csokorba gyűjtöttem, mit is érdemes felfedezni, ha az ember először jár ezen a csodálatos tájon. 2018.10.24.
Nagy-Milic, a „Másfélmillió lépés” kezdete
Az Északi-középhegység keleti csücskében, a kéktúra egykori végpontjáról, a magyar–szlovák határon magasodó Nagy-Milic nevű csúcsunkról indult – nem véletlenül – Rockenbauer Pál országjáró sorozata. Ha mi is megteszünk pár fárasztó kilométert, panorámákban gazdag, változatos túraélményben részesülhetünk.  2018.10.24.
A Bakony mindig el tud varázsolni
A Szarvas 27 teljesítménytúra nem az ország legismertebb vidékeire kalauzol. Viszont lenyűgöző bakonyi tájakon vezet, kiváló vonalvezetésű és remek rendezésű esemény.  2018.10.16.
Mesélő kövek a Rudabányai-hegységben
A Geotóp Napok rendezvénysorozat remek alkalmat nyújt, hogy felfedezzük hazánk geológiai érdekességeit. Most a Telekes-völgyben és az Ördög-gátnál jártunk.  2018.10.16.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. július
Czigány Dávid:
Tornyosuló
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...