MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Tiszavölgy Kalandtúra

DÁTUM: 2012.08.24. 2012-08-24 - 2012.08.26. 2012-08-26
HELYSZÍN: EGYEK (Debrecen-Füzesabony vasútvonal mellett)

Utolsó élmény a suli előtt! Vár a Tisza-tó! Bejárjuk a vízi tanösvényeket, és evezve is bebarangoljuk a tó öblítőcsatornáit, felmászunk a madármegfigyelő tornyokba. Végigjárjuk a Tisza-tó környéki településeket, ismerkedünk a kivételes madárvilággal.

 

Láthatunk szürke gémet, bakcsót, kanalas gémet, nagy kócsagot, kormoránt, és még az is lehet, hogy megpillantunk egy kerecsensólymot.

 

Fényképezőgépét senki ne felejtse otthon!

 

A rengeteg természeti látnivaló mellett halászoktól megtanulhatjuk a varsás halfogás fortélyait, kosárfonó ismertet meg bennünket ezzel az ősi, víz melletti mesterséggel. Lehet vásárolni is kosarakat, akár kerékpárkosarat is, mely sokkal praktikusabb és fenntarthatóbb, mint a mai műanyag termékek.

 

És mint eddig is mindig, most is helyi háziasszonyok sütnek, főznek nekünk. Kóstolunk majd krumplis ételeket Abádszalókon, mézeset Tiszanánán, kecskesajtot Nagykörűben.

 

Ha már a Tisza-tónál vagyunk nem fogjuk kihagyni a tó két legnépszerűbb látványosságát sem: az idén átadott poroszlói Ökocentrumot, valamint az ország legnagyobb kalandparkját Tiszafüreden.

 

Evezünk, úszunk, kalandpályázunk, és ha már itt vagyunk, körbekerékpározzuk a tavat. Úgy ismerhetitek meg a térséget, ahogy még eddig senki, és mivel a Tiszavölgy Kalandtúra csak a 2012-év programja, ezért lehet, hogy utánatok sem lesz senkinek hasonló élményben része.


Egyedi, megismételhetetlen, kivételes, életre szóló kalandban lesz részetek! Nevezettek minél előbb!

 

 

Indulási állomás: EGYEK (Debrecen-Füzesabony vasútvonal mellett)
Érkezési állomás: Tiszapüspöki (Szajol vasútállomás 5 km-re)

 

Útvonalterv: http://tiszavolgy.hu/4._hetvege/tiszafured_-_szolnok_utvonalterv/

Program:

Péntek: 9.30 órakor Egyek - rajt, Tiszadorogma, Tiszabábolna, Tiszavalk, Ráboly, Poroszló, Újlőrincfalva, Sarud, Tiszanána, Kisköre, strand - érkezés

Szombat: Dinnyéshát, Sarud, Poroszló, Tiszafüred, Tiszaszőlős, Tiszaderzs, Abádszalók
Vasárnap: Kisköre, strand, Tiszaroff, Tiszasüly, Kőtelek, Nagykörű, Tiszapüspöki - cél - érkezés 15 óra körül


A részvétel, az ingyenes 2 éjszakai szállással és 3 napi teljes ellátással, illetve az összes kalanddal együtt ingyenes, mivel a fenntartható életmódra való nevelést szolgálja, és ezt az Európai Unió támogatja.

 

Ugyanakkor - épp az EU szigorú meghatározása szerint! - az ingyenes programra csak NEM budapesti és NEM Pest megyei lakcímmel jelentkezők jöhetnek. A közép-magyarországi régióban élők úgy vehetnek részt a kalandtúrán, hogy önköltséget fizetnek, ez nagyon alacsony, 10 ezer Ft./hétvége/fő.

 

Jelentkezés:
Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. október
Garai Szilvia Ilona:
Szúnyogcsípés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...