Végre a Balaton is fellélegezhet

A súlyosan aszályos nyár után szeptemberben rengeteg eső esett, a Balaton mégis tovább apadt, és csak most kezdett el enyhén emelkedni. De vajon miért?

2022.10.03.

Melyik legyen 2023 Év Lepkéje?

Idén első alkalommal hirdeti meg a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Lepkevédelmi Szakosztálya az Év Lepkéje szavazást, amire bárki leadhatja a voksát az interneten.

2022.09.30.

Szökött kecskék randalíroztak az M2-esen

Kecskék próbáltak meg feljutni az M2-es autópályára. A megriadt állatok nem voltak túl együttműködők, még a befogókra is rátámadtak. Végül egy betoncsőbe terelve fogták be őket, és egy állatsimogatóba szállították a két kecskét.

2022.09.28.

Lilába borultak a Csanádi-puszták

Az Alföldről elsőre legtöbbünknek Petőfi sorai ugranak be, de ennek a sík, és legtöbbször egyhangúnak hitt tájnak minden évszakban más bája és hangulata van. Az őszi esők hatására most gyönyörű lila virágszőnyeg lepte el a pusztát.

2022.09.27.

Virágzik az egyetlen ősszel virító orchideafélénk

Ami azért is nagy szó, mert ennek a kis termetű kosborfélének a különlegessége, hogy a többi orchideánkkal ellentétben nem tavasszal, hanem ősszel virágzik. Már ha virágzik, mert ha nem megfelelőek a viszonyok, akkor van, hogy még leveleket sem növeszt. A szeptemberi esőknek köszönhetően Szeged melletti állománya virágba borult.

2022.09.23.