MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

TÓNI A KÉKEN

„Nélküled elindulni? Na, még mit nem!” – Pácintól Cigándig, 2. nap
Nagyon örülünk, hogy egyre többen kísérik figyelemmel Tóni útját. Ilyen a Dorko csapata is. A pólókon olvasható üzenet – ami a címben is szerepel – pedig akár a túra szlogenje is lehetne. 2016.05.21.
„Utazni csak értelmesen érdemes” – Bojttól Berettyóújfaluig
A Kéken minden egyes perc élmény, de a Berettyóújfaluban eltöltött két nap különösen emlékezetes lesz Tóninak. A fenti mottó dr. Balázs Dénestől származik, aki 130 országban végzett természetföldrajzi tereptanulmányokat. A Bihari Múzeumban Tóni az ő hátizsákját is megcsodálhatta. 2016.05.15.
Esős kalandok Biharban – Pocsajtól Bojtig
Miután két éjszakát töltöttünk Sinka Miskáéknál, házigazdánk elvitt minket Bojtra, a napi szakasz végpontjára. Onnan indultunk el Nagykereki felé, és aggódva kémleltük az eget, mert ismét látványos esőfelhők gyülekeztek. 2016.05.12.
Hagyományőrzés Pocsajon – Létavértestől Pocsajig
Az esti meccsnézést reggeli cseresznyézés követte, majd összepakoltunk, és elindultunk. Először elbúcsúztattuk Csongort, aki hazament, és még indulás előtt a létavértesi cukrászdában egy finom kávét ittunk. 2016.05.11.
Tóni kalandjai folytatódnak az Országos Kékkörön
Tóni, a látássérült túrázó álma folytatódik: tavaly az Országos Kéktúrát teljesítette, idén május 28-án pedig elindul az Alföldi, majd a Dél-dunántúli Kéktúrára. Jelentkezz te is mellé kísérőnek, és életre szóló élményben lesz részed. 2016.05.11.
Van egy kék tó a fák alatt – Kepecstagtól Álmosdig
De addig el is kellett jutni. 2016.05.10.
Kölcsey nyomában – Álmosdtól Létavértesig
A hűvös álmosdi vendégházban nagyon jót aludtunk, és a kiadós reggeli szalonnázás után még indulás előtt megnéztük a Kölcsey-emlékházat. Ez az egyetlen, Kölcsey családhoz kötődő épület Magyarországon, amely szinte teljes épségében megmaradt. 2016.05.10.
„Lerázhatatlan, mint a korai cseresznye” – Bánktól Kepecstagig
Tóni jellemezte így a bokáig érő nyírségi homokot, amelyben több mint harminc kilométert gyalogolt a csapat. Másnap reggel a sátrak is tele voltak homokkal.   2016.05.09.
Akadálypályán a Kéken – Nyírlugostól Bánkig, 8–9. nap
A nyírlugosi start lassúra sikerült, mert a csapat megint a pecsétet kereste. Ez most már rendszeres az Alföldi Kéktúrán, hogy nincs felfestve a pecsételőhely jele. Ilyenkor nyilván az internet segítségét kell igénybe venni, de aki útnak indul, legjobb, ha kinyomtatja a pecsételőhelyek listáját.  2016.05.07.
Eddigi legszebb napunk az Alföldön – Nyírbátortól Nyírlugosig, 7. nap
Közel egy hét után úgy éreztük, hogy most rázódtunk bele az alföldi gyaloglásba. Szép, változatos táj fogadott bennünket Nyírbátor után.  2016.05.06.
Sárkányok földjén – Nyírbátor, 6. nap
Az első pihenőnap reggelén szakadó esőre ébredtünk, és a délelőttünket végig is kísérte a monszunhoz hasonlító időjárás.  2016.05.04.
Bereg szívében – Kisvárdától Nyírbátorig, 4–5. nap
Kisvárdáról korán reggel indultunk, mert Tónit a nap végén meglepetés várta. Nem tudta, mi lesz az, csak annyit, hogy háromra Vajára kell érnünk. Másnap pedig Nyírbátor volt a cél.  2016.05.02.
Rácsúsztunk a Kékre – Sátoraljaújhelytől Pácinig – 1. nap
2016. május 28. megint nagy nap volt Tóni életében, mert elstartolt az Alföldi Kéktúrán. Pontosabban rácsúszott barátaival együtt. Előző este a Zemplén Kalandparkban volt a nyitóbuli, majd a gyönyörű Smaragdvölgyben aludt a társaság.  2016.04.30.
Tóni a tévében
Az MTVA Esély című magazinjának január 30-i adásában láthattuk Tónit, aki Miklósa Erika operaénekesnő meghívására, a művésznő 25 éves jubileumi koncertjén járt az Erkel Színházban. 2016.02.01.
Ember tervez, avagy hogyan kerültem Tónival a Kékre
Úgy terveztem, hogy tíz éven belül befejezem a kéktúrát. Meg azt is, hogy a végén sátrazok majd, hiszen így is kezdtem el annak idején. És azt is, hogy egyedül fejezem be. E három vállalásból végül csak az egyik teljesült. 2016.01.28.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. május
Rajki Róbert:
Harmatos hajnal
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...