MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Tóni átkelt a Tiszán

Mindszentről kellemes kirándulóidőben indultunk a Tisza-partig, mert az első pecsételőhely a révnél található. A bélyegzőt egy ládában őrzik.

 

 

Átkelés után gyönyörű út vezetett a gáton Ópusztaszer felé. Hatalmas napraforgómezőkön haladtunk át, és nagyon hamar megérkeztünk a településre. A történeti emlékparkban már voltunk Tónival télen, s most is nagyon tetszett neki.

 


Ópusztaszerről egy ligetes erdőn vezet át az út Dóc irányába, de sajnos a lőtér elkerülése miatt az utolsó néhány kilométert nagyon forgalmas közúton kell megtenni. Ez Tóni szempontjából azért is nehéz, mert a nagy zajban alig hallja, hogy mit mondunk, pontosabban kiabálunk neki. Volt autós, aki olyan sebességgel ment el mellettünk, hogy lefújta a kalapot a fejünkről a szél.

 


Már nagyon vártuk, hogy elérjük a dóci útelágazást, mert már várt minket a Drónmédia csapata, akik két napig vendégül látták Tónit. Székely Attila édesanyja, Anikó, fantasztikus vacsorát főzött nekünk. Úgynevezett köcsöglevest ettünk, amit hódmezővásárhelyi kerámiaedényben készített, és kovászos kenyértésztával fedett be. Leírhatatlanul jólesett mindenkinek.

 


Ezután kimentünk a tanyájukra, ahol a komondorok és lovak között sátrat vertünk, és vártuk a reggelt, mert az Alsóréti Hagyományőrző Egyesület másnapra nagyon szép programot ígért Tóninak.

 

Írta: Friesz Móni

 

 

Pecsételőhelyek: Mindszenti-rév, Ópusztaszer
Vízvételi lehetőség, bolt, kocsma: Mindszent, Ópusztaszer, Dóc
Kísérők: Gál Richárd, Friesz Móni

 

Legyél te is Tóni túratársa! A következő ímélcímre várjuk a jelentkezéseket időpont-megjelöléssel és elérhetőséggel együtt:

 

A túranaptárat ide kattintva tudjátok megnézni.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. május
Rajki Róbert:
Harmatos hajnal
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...