MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2016.12.22. 13:13,   Szöveg: Turista Magazin

Túrázd le a bejglit! – Programajánló

Az év utolsó napjaiban is mozoghatsz a szabadban: teljesítménytúrázhatsz a Balaton-felvidéken, futhatsz a Gödöllői-dombságban és túrázhatsz szilveszterkor a Budai-hegységben.

1. Téli túra a Biodiverzitás Védelmének Világnapján

 

Fotó: Csiszár Viktor - BFNPI


A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Remetekertbe vezető túráján a területet jól ismerő természetvédelmi őr mutatja be a környék biológiai sokszínűségét, változatosságát. A Biológia Sokféleség Nemzetközi Napját Edward O. Wilson rovarász vezette be 1997-ben. A túra távja 12 km, időtartama 6 óra. A részt vétel ingyenes.
Mikor?
2016. december 29.
Hol?
Misefa
Még több infó itt.

2. Örsi-Somlyó teljesítménytúra

 

Fotó: furediturazok.lapunk.hu


A Bakony Természetjáró Egyesület teljesítménytúrája az év utolsó előtti napján a Balatonra, a Balaton-felvidékre invitál. A Csopakról induló két túra (33 és 17 km) útvonalai ugyanoda térnek vissza, miközben elvezetnek a pár éve megújult alsóörsi Somlyó-hegyi kilátóhoz is (228 m). Ugyanezen a napon egy ún. Csopaki sétát is indítanak, ami a város nevezetességeit érinti.
Mikor?
2016. december 30. 7.00
Hol?
Csopak
Még több infó itt.

3. Futapest – Csömör terepfutás

 

Fottó: futapest.hu


A Futapest Klub az év utolsó napjára kiírt futóversenyét a Gödöllői-dombságba szervezi, ahol két távot indítanak. Érdemes előnevezni (december 29-ig lehetséges), mert a helyszínen csak 30 rajtszámot tudnak biztosítani! A hosszabb táv 16.2 km (+180 m szint), a rövidebb táv 4 km (+30 m szint).
Mikor?
2016. december 31. 11.00
Hol?
Csömör, Palotai út, Sportcsarnok 
Még több infó itt.

4. Szilveszteri BIT 15/10/5

 

Fotó: facebook.com/Sarokkő-Szabadidős-Kulturális-és-Sportegyesület


A Sarokkő Szabadidős, Kulturális és Sportegyesület éjszakai túráival átgyalogolhatsz az Újévbe. Mindhárom táv (15, 10, 5 km) a Szépjuhászné étterem elől indul és végig jelzett turistaútvonalon halad. Szintidő egyik távnál sincs, viszont a cél 2017. január 1-én 2.00-kor bezár! A fejlámpádat ne felejtsd otthon! Részvételi szándékodat 2016. 12. 27-ig jelezd e-mailben a szervezőknek.
Mikor?
2016. december 31. 14.00
Hol?
Budai-hegység
Még több infó itt.

5. Évbúcsúztató szöszmötölés a Levendula Házban

 

Fotó: Vers József - BFNP


A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja a gyermekeket és a családokat két ünnep között a „kívánság” kézműves-foglalkozásokra. Az évbúcsúztató szöszmötöléseken a látogatók az év legkedveltebb foglalkozásainak termékeit készíthetik el.
Mikor?
2016. december 27. – 2016. december 31.
Hol?
Levendula Ház Látogatóközpont, Tihany
Még több infó itt.

+ 1 Óévbúcsúztató Operettgála

Fotó: ANPI

 

Tudtad, hogy a Baradla-barlangnak hangversenyterme is van? Mint minden évben, idén is lehet itt búcsúztatni az óévet. A szilveszter előtti napon tartott előadáson a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, a Mágnás Miska és a Víg özvegy című operettek közkedvelt részleteit lehet meghallgatni.
Mikor?
2016. december 30. 16.00
Hol?
Aggtelek, Baradla-barlang hangversenyterme
Még több infó itt.

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. december
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...