TÜRÜ-BÜRÜ

Létezik egy leves, mely bükki túrázók, azon belül is a hollóstetői kempingben, vagy a szentléleki turistaházban jártak körében szállóigévé vált. Mindkét hely ugyanazon üzemeltető, Varga József és felesége kezében van, kiknek köszönhetjük eme laktató étket.

2012. augusztus 4.

Létezik egy leves, mely bükki túrázók, azon belül is a hollóstetői kempingben, vagy a szentléleki turistaházban jártak körében szállóigévé vált. Mindkét hely ugyanazon üzemeltető, Varga József és felesége kezében van, kiknek köszönhetjük eme laktató étket.

A receptet és a hozzávalókat szigorú titok övezi, így csak nagy vonalakban kapunk képet az ételről: 2 fajta hús, 3 féle tészta, vegyesen gomba, krumpli, zöldbab, zöldborsó, kukorica no és 9 féle a környéken termő fűszer… majd tálaláskor friss tejfölt rakunk rá.

 

 

Az eredmény egy vaskos, megáll-a-kanál-benne leves, melyben egy fűszer vagy íz sem domináns, kellemes összhangban tölti be szánkat… és hogy miért pont Türü-bürü lett a neve? Mert a ragu túl snassz lett volna.

 

 

Étkeink c. rovatunkban kishazánk egyes tájaira erősen jellemző, illetve egyedi, különleges ételeit mutatjuk be. Ha te is tudsz különleges, egyedi étkekről környezetedben, vagy túráid útvonalán, fotózd le és írd meg nekünk! info@turistamagazin.hu

Cikkajánló