MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.03.01. 12:02,   Szöveg: TM,   Fotó: Novák Richárd / BNPI, Pálvölgyi Krisztina, Mészáros András, BalatonGeo, Hörpölin, NASA

Végre itt az első tavaszi hétvége – Programajánló

Az időjósok szerint szombaton és vasárnap akár 15-16 fok is lehet, esőzés pedig nem valószínű, így semmi nem tarthat vissza, ha a szabadban töltenéd a hétvégét. Ehhez adunk most néhány tippet.

1. Túra az Esztáz-kői-barlangba

 

Fotó: Novák Richárd / BNPI

 

Március a barlangok hónapja, így számos barlangos program közül választhatsz. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság például a Felsőtárkány melletti Gyetra-völgybe invitálja az érdeklődőket ezen a hétvégén (gyalog vagy akár kerékpárral), hogy ott körbenézzenek a kicsi, de látványos cseppköveiről nevezetes Esztáz-kői-barlangban. Sisakot és fejlámpát a túravezető biztosít.
Mikor?
2017. március 4.
Hol?
Felsőtárkány
Kattints ide a részletekért!


2. Kerüld meg a III. kerületet!

 

Fotó: Pálvölgyi Krisztina

Róka-hegyi kőbánya

 

A szervezők azt a tévhitet szeretnék eloszlatni, hogy a városban nem lehet kirándulni – a péntek esti teljesítménytúra útvonala a kerület külső részeit érinti, háromnegyede erdőben, réteken kanyarog. 10 és 20 km-es távok közül lehet választani. Nem véletlen az időpont kiválasztása, ezentúl minden évben 3. hó 3-án szeretnék megrendezni a túrát.
Mikor?
2017. március 3.
Hol?
Budapest, III. kerület
Bővebben ide kattintva.

 

3. Téltemető geotúra Badacsonyörsön

 

Fotó: Mészáros András, BalatonGeo

Téltemetők és májvirágok

 

A kirándulás a növényritkaságokat bemutató Folly Arborétumtól indul, majd egy hatalmas tömbökből álló homokkő- és konglomerátum-sziklafalhoz vezet, az Örsi-hegy aljából rövid kaptató következik, fent pedig májvirágokban lehet gyönyörködni. A következő megálló a salföldi pálos kolostor romja, majd a bástyaszerű Bagoly-szikla jön, közben a környéken téltemetők százait lehet megcsodálni.
Mikor?
2017. március 4.
Hol?
Badacsonyörs
Még több infó ide kattintva.

 

4. Művészetek völgye-teljesítménytúrák

 

Fotó: Hörpölin

A túrák a Kinizsi-forrást és érintik

 

A CATS, az a Különösen Elvetemült Túrázók Klubja idén márciusban is megrendezi a művészetek völgye-túrákat, ahol több táv közül is lehet választani. A 36 km-es nagy kör és a 26,1 km-es kis kör Monostorapátitól Monostorapátiig tart, ezen kívül lesznek 20 és 10 km-es távok is. A túrán színes térképvázlatot adnak útvonalleírással, a tájékozódást szalagozás is segíti.
Mikor?
2017. március 4.
Hol?
Bakony, Balaton-felvidék
Praktikus információk.

 

5. Csillagnéző túra a Vértesben

 

Fotó: NASA

Az Androméda-galaxis

 

Az esti kirándulás fő célja az Androméda-köd meglesése, de túra közben a résztvevők a vezető segítségével a hegység élővilágát, vadjait, erdeit is megismerhetik. Érdemes lesz távcsövet és okostelefont vinni. Előzetes bejelentkezés szükséges!
Mikor?
2017. március 4.
Hol?
Vértes
Több infóért katt ide.


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. december
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...