MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

2015.02.27. 09:35,   Szöveg: Magyar Turizmus Zrt. - DBS,   Fotó: Gulyás Attila, MTI Fotó: Marjai János

Végtelen kavalkád az utazás kiállításon

A Budapesti Vásárközpont "A" pavilonjában az Utazás kiállításon a Magyar Természetjáró Szövetség és a Turista Magazin standjánál is szeretettel várunk.

Az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjén 2015. február 26. és március 1. között 20 ezer négyzetméteren 258 kiállító több ezer ajánlatából válogathatnak a látogatók. A kiállítás külföldi díszvendége idén Románia, a belföldi pedig Székesfehérvár lett.

 

Az Utazás Kiállítás első napján, az Utazás Fórum keretében mutatta be hároméves (2015-2017) turisztikai marketingstratégiáját a Magyar Turizmus Zrt.

Az eseményen köszöntőt mondott dr. Faragó Péter a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, aki kiemelte:
Magyarország számára most először lehetséges, hogy turisztikai marketingtevékenységre uniós forrást szerezzen. Ezeknek a forrásoknak rendkívüli szerepe lehet Magyarország külföldi népszerűsítésében: a következő 3 évben ugyanis több mint 8 milliárd forint hívható le erre a célra.

 

 

58 kiállító több ezer ajánlatából válogathatnak a látogatók


„Célunk egy olyan nemzetközileg is ismert és elismert országimázs kialakítása, amely nemzeti értékeinkre és hagyományainkra fókuszál, ám azokat integrálja a modern értelemben vett turisztikai vonzerők közé, így minden korosztály és célcsoport számára vonzóan mutatja be Magyarországot mint úti célt. Fontos az egyediség, a más úti céloktól megkülönböztető élményelemek hangsúlyozása a kommunikációban, valamint a minőséget kifejező arculat alkalmazása.”
– tette hozzá a vezérigazgató.


A három éves turisztikai marketingstratégia részleteit, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese, Horváth Gergely mutatta be. A világ turisztikai piacán egyre fokozódó versenyhelyzetben való helytállás érdekében különösen fontosnak nevezte a turisztikai ágazat szereplőivel való együttműködés erősítését, illetve hangsúlyozta az alulról jövő kezdeményezések fontosságát.

Csatoltan küldjük a hároméves marketingstratégiát összefoglaló, a helyszínen kiadott sajtóanyagot, az eseményen készült képekkel együtt.

 

 

A Turista Magazin standját az "A" pavilonban, közvetlenül a 14-es bejárat mellett találhatjátok meg

 

A bakancsos - kerékpáros turistákrat is óriási kínálattal várják

Örömmel tapasztaltuk a kiállításon, hogy az elmúlt évekhez képest valóban bővült a természetjárókat leginkább érdeklő célpontok, túrák és szolgáltatások köre. Számos új szálláshely és régió mutatkozik be az Utazás kiállításon, amely eddig a kevésbé ismertek közé tartozott, felfedezésre vár. A kerékpárosokra is egyre több helyen figyelnek, számos szolgáltató kínál szálláshelyei környékén kerékpározható útonalakat, számos vidéki város biztosít kerékpárkölcsönző szolgáltatást, így ha szállítani nem is tudjuk kedvenc drótszamarunkat a nyaralásra, sok helyen tudunk bérelni kétkerékűt és az ajánlott útvonalat is megkaphatjuk nyomtatva térképen.

 

Az idei kiállítás különlegessége, hogy nemcsak prospektusokat gyűjthetünk, hanem egyre több standnál belekóstolhatunk a helyi ízekbe. Az idei díszvendég, Románia asztalai roskadoznak a sok finomságtól, zamatos erdélyi borokkal barátkozhatunk. A hazai tájegységek is magukkal hozták gasztronómiai különlegességeiket. A szarvaskolbász, a libatepertő, a tökmagkrém, a csíramálé az ősi magyar konyhaművészet remekei, de az újdonságok és különlegeségek kedvelői is elképednek majd, ha megkóstolják a szarvasgombás étcsokoládé fagylaltot Székesfehérvár standjánál. A koronázó város turisztikai látványosságairól a Turista Magazin márciusi számának UrbánZóna rovatában is olvashattok majd nemsokára.

 

A román díszvendég hatalmas kínálatot mutat be a magyarok által közkedvelt erdélyi helyszínekből. Megismerkedhettek többek között egy romániai erdei vasút, a máramarosi, felsővisói erdei vasút szolgáltatásaival is. A Bécsi Román Turisztikai Hivatal igazgatója, Simion Giurica a megnyitón kiemelte, hogy szeretettel várják a turistákat a Kárpátokon túl is. A román standnál hívogatnak titeket a Duna-deltához, Bukarestbe és Moldva eddig a magyarok által kevésbé felfedezett tájaira is.

 

A Magyar Természetjáró Szövetség standját a Magyar Turizmus Zrt. standjánál keressétek, ahol munkatársunk ajándékkal vár minden kedves érdeklődőt, és bátran kérdezhettek szövetségünk tevékenységéről és  célkitűzéseiről. A 213-as számot figyeljétek, ha ide szeretnétek eljutni.

 

A Turista Magazin standját az "A" pavilonban a 14-es bejárat mellett, a 310 C 1 jelzésnél találhatjátok meg, ahol vásárolhattok az új logóval ellátott, az Országos Kékkört népszerűsítő polókból is, megismerkedhettek Magyarország legnépszerűbb, emblematikus túraútvonalával, hozzájuthattok az igazolófüzethez is.

 


 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
PROGRAMOK
2018. január
H K Sze Cs P Szo V
01020304050607
08091011121314
1516
17
18192021
22232425262728
293031
program
korlátozás
A hónap fotója
2017. december
Tóth László:
Téli rajz
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...