Vulkánok az Alföld peremén

Vulkánok az Alföld peremén

2021-10-17

Közel az ukrán-magyar határhoz két különös hegy emelkedik ki a Beregi-síkságból. Már az is furcsa, hogy a lapos alföldi tájból egyszer csak két ekkora magaslat bukkan ki, az meg aztán különösen, hogy mindkettő vulkáni szigethegy. A barabási Kaszonyi-hegyen és a tarpai Nagy-hegyen jártunk.

Romantikus lovagvár a Mecsek rengetegében

Romantikus lovagvár a Mecsekben

2021-10-16

A Dunántúl déli részén emelkedő Mecsek több szempontból is kiváló túraterep. A tájképi, geológiai, természeti értékekben egyaránt gazdag hegység bőven tartogat történelmi emlékeket is, köztük az erdő csendjében megbúvó legendás Márévárat, amit egy észak-mecseki kirándulás során vétek lenne kihagyni.

további cikkeink

Kastélyparkok, ahol csodaszép az ősz

Kastélyparkok, ahol csodaszép az ősz

2021-10-15

Október második felében, amikor az ősz már elkezdte kiszínezni a tájat, muszáj nagy sétákat tennie. Következzen hat kastélypark, amely tökéletes célpontja egy hangulatos őszi sétának.

Blog

Fotógaléria

Még több friss cikk

Tudtad, hogy idén mivel okoztak meglepetést a darvak?

Tudtad, idén mivel okoztak meglepetést a darvak?

2021-10-14

A darvak napjainkban vonuló madárként jelennek meg nálunk, de régen rendszeresen költöttek is itt. Az idei évben újra örülhettünk egy sikeres költésnek, ami nagy szenzációnak számít, ugyanis az elmúlt több mint 100 évben ez volt a harmadik bizonyított eset.

Még több friss cikk

​A nyomor erdeje volt

​A nyomor erdeje volt

2021-10-12

A drámai felütés után megnyugodhatunk, ma már nem az, vákáncsosok már nincsenek, az intézmény is megszűnt a háború után, de erről később.

​Világutazók fesztiválja

​Világutazók fesztiválja

2021-10-13

Az utazás szerelmeseinek jó hír, hogy most hétvégén lesz a Járatlan Utakon Fesztivál. Ennél már csak az a jobb hír, hogy két darab páros belépőt sorsolunk ki rá.