A Körösökön már ezrével rajzanak a kérészek

A Körösökön ezrével rajzanak a kérészek

2021-06-24

A Körösökön napok óta kisebb, néhány tíz vagy néhány száz egyedes megjelenéseket lehet látni, de Gyomaendrőd fölött már ezres mennyiséget is megfigyeltek. A Körösökön általában hamarabb zajlik a rajzás, mint a Tiszán.

Boldog születésnapot, kedves Fogas!

Boldog születésnapot, kedves Fogas!

2021-06-24

Van, aki naponta csak elhalad mellette, mások távolról érkezve alig várják az utazást, és vannak, akiknek a BKK 60-as járataként mindennapi közlekedési eszköz. Ma 147 éve annak, hogy közlekedik a budapesti fogaskerekű vasút.

további cikkeink

Melegrekord és vízkorlátozás

Melegrekord és vízkorlátozás

2021-06-24

Szerdán megdőlt az országos és a fővárosi melegrekord is. Több Pest megyei településen arra kérik a lakókat, hogy ezekben a napokban ne locsoljanak ivóvízzel.

Blog

Fotógaléria

Még több friss cikk

Még több friss cikk

Csillagda és barlangi látogatóközpont – újdonságok a hazai nemzeti parkokban

Csillagda és barlangi látogatóközpont

2021-06-23

Idén nyáron számos újdonság várja a látogatókat a hazai nemzeti parkokban. Többek között új kiállítások, megszépült bemutatóhelyek, egy új tanösvény, de hamarosan két új látogatóközpont is megnyitja kapuit.

Öt meglepetés a kicsi, de annál fényűzőbb tatai Esterházy-kastélyból

Öt meglepetés a tatai Esterházy-kastélyból

2021-06-21

Nemrégiben nyitotta meg a kapuit a tatai Öreg-tó partján álló felújított kastély. Látogatásunkkor jó néhány érdekes, már-már meghökkentő tényt tudtunk meg az épület történetéről – ezek közül mesélünk el most ötöt.