További cikkeink

Blog

Fotógaléria

Hűsölj arborétumokban!

Hűsölj arborétumokban!

2022-07-01

A hazai arborétumokban és füvészkertekben ráadásul mindig pompázik valami, még most, a legnagyobb kánikula idején is, de sokban színes programokkal is várnak.

Garam menti érdekességek nyomában

Garam menti érdekességek

2022-07-02

Tudtad, hogy van a Garam mellett egy kisváros, ahol Schubert és a Sacher-torta megalkotója is dolgozott? Látnivalók a folyó mentén, amelyekért érdemes kiszállni a csónakból.

Még több friss cikk

„Zsigám, gyere ki, tiszta Svájc!” – Múltidéző séta Leányfalun

„Zsigám, gyere ki, tiszta Svájc!”

2022-07-02

Hol élt Móricz Zsigmond, mit jelentett a „hölgyóra” a folyó partján? Aki végigjárja a helytörténeti tanösvényt Leányfaluban, többek között ezekre a kérdésekre is választ kap.

Vízi kalandok, ártéri múltidézés – megjelent nyári lapszámunk

Megjelent nyári lapszámunk

2022-06-29

Összevont lapszámunkban négy olyan, kevésbé ismert vízitúrahelyszínt járunk be, amelyek rendre előkelő helyen szerepelnek az evezősök ranglistáin, s ezek apropóján egyúttal megidézzük a mára jórészt eltűnt árterek gazdag vízi világát is.

Még tart a kárfelmérés a bükki erdőtűz után

Még tart a kárfelmérés a bükki erdőtűz után

2022-07-02

A Jávorkút közelében pusztító tüzet szombat hajnalra eloltották, de a területen sok odvas- és holtfa még most is izzik, és arra is van példa, hogy egy-egy lábon álló törzs borul ki, ezért arra kérnek mindenkit, hogy kerülje el az érintett területet.

​Rengeteg izgalmas tanösvény egy könyvbe sűrítve

​Rengeteg izgalmas tanösvény egy könyvbe sűrítve

2022-06-30

Nemrég jelent meg egy hiánypótló kiadvány Ki a szabadba! címmel, amely 130 tanösvényt mutat be a fővárosban és környékén. A tanösvények kedvelőinek további jó hír, hogy most három példányt sorsolunk ki olvasóink között.