Tíz aranyos, mentett süni talált új otthonra Tőserdőn

Tíz mentett süni talált új otthonra Tőserdőn

2021-05-07

A szabadon engedett süniknek ideális élőhelye lesz a Lakitelek mellett található Tőserdő. Itt elegendő táplálékot és búvóhelyet találnak majd maguknak. Vigyázat, a fotókat látva, kiakadhat a cukiságfaktor!

Kishutától Füzérig

Kishutától Füzérig

2021-05-06

Az egykor üveghuta köré kiépült kis faluból indulva, a hajdani kisvasút vonalán haladva vezet az út a szinte teljesen visszaépített füzéri várig.

további cikkeink

Természetfilm-maraton

Budapest, a nemzetközi filmsztár

Budapest, a nemzetközi filmsztár

2021-04-25

Talán meglepő, de Budapest több tucat európai és tengerentúli várost játszott már el a filmvásznon. De a filmes szakemberek leleményességén és az állam által nyújtott adókedvezményen felül vajon milyen szerepe van ebben Budapest sokszínű építészetének? Ennek jártunk utána.

A szerkesztőség kedvenc természetfilmjei

A szerkesztőség kedvenc természetfilmjei

2021-04-19

Évszázados kultúrák és ősi vallási rítusok, sziklamászás grandiózus helyszínen, a londoni Királyi Botanikus Kert rejtett világa – a szerkesztőség tagjai most bemutatják a legkedvesebb természetfilmjeiket. Az igazán sokszínű válogatásból ti is kedvetekre szemezgethettek, néhányat pedig közvetlenül az oldalunkon is megnézhettek.

Blog

Fotógaléria

Még több friss cikk

Szellemjárta kőtorony az erdő közepén

Szellemjárta kőtorony az erdő közepén

2021-05-05

Egy bringás kiruccanás, ami véletlenül átcsapott egy terepi felfedezőútba. Legegyszerűbben így jellemezhetném azt a kirándulást, amely nem várt élményével egy elfeledett és páratlan műemléket tárt elém.

Még több friss cikk

Miért támadnak a madarak?

Miért támadnak a madarak?

2021-05-04

Itt a dolmányos varjak fiókareptetési időszaka, ezért nem árt, ha résen vagyunk, de ne feledjük, a bütykös hattyúk és a macskabaglyok sem feltétlenül kedvesek az emberrel.

Rejtett vadon a Bakonyban

Rejtett vadon a Bakonyban

2021-05-03

Még a sokak által ismert és kedvelt Bakonynak is megvannak azok az eldugott részei, melyek még rejtve maradtak a turistahadak előtt. Olyan is akad, ahol izgalmas földtörténeti leletekre akadhatunk, ugyanakkor sokkal kevesebb turistába.