Látványos jégszoborrá fagytak a vízesések

Látványos jégszoborrá fagytak a vízesések

2022-01-25

Az év eddigi leghidegebb napjai sok helyen jégbe fagyasztották a vízeséseket, zúgókat is, elképesztően szép látvánnyal örvendeztetve meg azokat, akik épp arra járnak. Mutatunk párat Erdélytől a Mátráig.

további cikkeink

Ismered a kácsi fantomot?

Ismered a kácsi fantomot?

2022-01-24

Nem, nem egy újabb utcán vagy köztéren rendetlenkedő személyről van szó. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság mostantól kiemelt figyelmet fordít rá és élőhelyére, kitalálod, mi az?

Blog

Fotógaléria

Egy pici madár nagy hanggal

Egy pici madár nagy hanggal

2022-01-24

Európa egyik legkisebb termetű madara az ökörszem, amely télen a településeken is gyakori. Parányi, mint egy barna golyó, a hangja azonban messzire hallatszik.

Ide érdemes elmenni, ha élvezni szeretnéd a téli természetjárást – Hétvégi programajánló

 Hétvégi programajánló

2022-01-17

Összegyűjtöttünk január negyedik hétvégéjére öt klassz túrát és kirándulóhelyszínt, amelyekkel a zord időben sem foghatsz mellé, akár van hó, akár nincs.

Még több friss cikk

Képeslapok a Mecsek fehér oldaláról

Képeslapok a Mecsek fehér oldaláról

2022-01-22

A Keleti-Mecsek idilli falvainak útjai, története és közeli jövője is szerepelt már az elmúlt években magazinunkban, ezúttal viszont a tél sajnos egyre ritkább, de igazán fontos összetevője kapta a főszerepet: a hó.

A turistautak színeváltozása Thirring Gusztávtól napjainkig

A turistautak színeváltozása

2022-01-23

Ami Hérakleitosznak a folyók mozgása (minden változik, de mégsem), az nekünk a hazai turistajelzések és földrajzi nevek dialektikája Thirring Gusztáv 1900-as útleírásának segítségével Pomázon és Szentendrén.