Geokéktúra a Bükkben – A kék ösvény földtudományi értékei

Geokéktúra a Bükkben 

2021-09-17

A Bükk turistaútjait járva földtörténeti időutazáson vehetünk részt, ahol a kőzetek nyitott könyvként mesélnek a régmúlt idők geológiai eseményeiről.

további cikkeink

Lillafüred – A Hámori-tótól a Fehér-kőig

A Hámori-tótól a Fehér-kőig

2021-09-13

Lillafüred sokak számára a Palotaszállót, a Szinva-vízesést és a Hámori-tavat jelenti, de a kis település azért számos egyéb érdekességet is tartogat.

Blog

Fotógaléria

Még több friss cikk

A Bakony eldugott sziklakertjében

A Bakony eldugott sziklakertjében

2021-09-15

Az Öreg-Bakony egy félreeső szegletében ősi élőlények nyomait rejtő kőzetek, látványos ördögszántások, egy nagyszerű sziklafal és panorámás mezők várják a felfedező kedvű kirándulókat.

Kittenberger - A börzsönyi oroszlánvadász

Kittenberger - A börzsönyi oroszlánvadász

2021-09-17

Sokan csak magyar Afrika-vadászként vagy „nagy oroszlánölőként” ismerik, de a kalandos utat bejárt Kittenberger Kálmán élete ennél sokkal többről szólt. Nevével kirándulás közben a Dunakanyar és a dél-börzsönyi táj több pontján is találkozhatunk, igaz emléket ugyanakkor híres barátja, Fekete István állított neki, aki a nimbusz mögé látva írta meg a vadász hányattatott történetét.

Még több friss cikk

2021 legjobb természetfilmjei

2021 legjobb természetfilmjei

2021-09-14

Soha nem voltak még olyan fontosak a természetfilmek, mint napjainkban. Segítségükkel láthatjuk azokat a csodákat, amelyek még megmaradtak a természetből.