Elkezdődött a rókák koslatása

Elkezdődött a rókák koslatása

2022-01-27

Ha kint ér minket a szürkület, előfordulhat, hogy fura, visítással kevert ugatást hallhatunk, ahogy az szerkesztőségünk tagjával is történt a minap. A hang forrása egy róka volt, amit gyorsan le is fotózott, és annak is utánajárt, mi az a koslatás.

Hat felejthetetlen kiállítás a Dunától a csillagokig

Szuper kiállítások a Dunától a csillagokig

2022-01-26

Összegyűjtöttünk pár remek kiállítást arra az esetre, ha szeretnétek élménydúsabbá tenni egy kiruccanást, de olyat is találtok a válogatásunkban, ami akkor lehet jó ötlet, ha esetleg felmelegednétek kicsit két kirándulás között.

további cikkeink

Blog

Fotógaléria

Egy pici madár nagy hanggal

Egy pici madár nagy hanggal

2022-01-24

Európa egyik legkisebb termetű madara az ökörszem, amely télen a településeken is gyakori. Parányi, mint egy barna golyó, a hangja azonban messzire hallatszik.

Még több friss cikk

Megérkezett fészkére az első gólya

Megérkezett fészkére az első gólya

2022-01-25

Kele január 24-én érkezett meg a Somogy megyei Vörs településre. A gólya továbbviszi a családi hagyományt, hisz 14 éven keresztül az apja volt az, aki már februárban hozott egy kis tavaszt a faluba.

A kastély után a majorság is megújul Szabadkígyóson

A majorság is megújul Szabadkígyóson

2022-01-25

A szabadkígyósi Wenckheim-kastély hamarosan megnyitja kapuit, de a településen tovább folytatódnak a fejlesztések, többek között a kastéllyal szomszédos majorságot is felújítják.

Ismered a kácsi fantomot?

Ismered a kácsi fantomot?

2022-01-24

Nem, nem egy újabb utcán vagy köztéren rendetlenkedő személyről van szó. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság mostantól kiemelt figyelmet fordít rá és élőhelyére, kitalálod, mi az?

Tíz kastély és vár újul meg idén

Tíz kastély és vár újul meg idén

2022-01-24

Minden eddiginél többen látogatták a magyarországi kastélyokat és várakat 2021-ben. Idén pedig újabb látnivalók is elérhetővé válnak, a tavalyi öt után ugyanis az idén tíz új létesítményt nyitnak meg a nagyközönség számára.