Kékestető pici kékkel

Kékestető pici kékkel

2021-01-14

Kékestetőn megnyitott a bakancsmosoda! És mivel egész hétvégén vártuk a havat, de Budapest környékére nem jött, muszáj volt nekünk a hóhoz menni. A gyerekek ebédjét már rég lemondtam az oviban, hogy hétfőn akkor szánkózunk.

Amikor a homok virágba borul – videó

Amikor a homok virágba borul – videó

2021-01-14

A homoki gyepekről nagy valószínűséggel nem a színpompás növények ugranak be először, pedig korántsem kiégett, száraz területről van szó. Csodáld meg a virágokat, melyek a Gönyűi-homokvidéken nőnek!

Csalóka téli varjútömegek

Csalóka téli varjútömegek

2021-01-12

Ilyenkor télen mindig megugrik a vetési varjak száma, de ez nem jelenti azt, hogy sok varjú élne nálunk. Ezek a hatalmas csapatok csak telelni jönnek hozzánk, a hideg orosz tél elől keresnek itt menedéket, és ha jön a tavasz, visszatérnek északi költőhelyeikre.

Egy Kérdés, Egy Válasz – Tudtad, melyik Magyarország legnagyobb szigete?

Melyik Magyarország legnagyobb szigete?

2021-01-17

A Kisalföld részét képező Győri-medence egyik kistája, a 395 négyzetkilométer kiterjedésű Szigetköz, amelyet északról közel 60 km hosszan a Duna főága, délről pedig mintegy 120 km-es szakaszon a Mosoni-Duna határol.

Blog

Fotógaléria

Mit keresett a vidra a Mecsekben?

Mit keresett a vidra a Mecsekben?

2021-01-14

Vidrával leggyakrabban halastavak környékén lehet találkozni, zárt erdőkben csak nagyon ritkán. Most mégis látták a Mecsek egyik bányatavánál.