A nyár buja hírnöke: a pipacs

A nyár buja hírnöke: a pipacs

Neked mi jut róla eszedbe? Érzékiség, tűz, lobbanékonyság, termékenység, elmúlás, álomhozó, Krisztus vére, az emlékezés virága. Számos szimbolika kötődik a vörösen izzó pipacshoz, amelyekből párat most te is megismerhetsz, bódító hatását pedig ezúttal a képek láttán tapasztalhatod meg galériánkban.

2020.05.29.
Kibújtak az idei kisrókák a vackukból

Kibújtak az idei kisrókák a vackukból

Három helyszínen három tündéri rókakölyökcsapat mutatkozik be most galériánkban. A vörös róka az egyik legmegosztóbb állatfaj, egyszerre okoz örömöt és bosszúságot, de az tény, hogy kicsiként ellenállhatatlanok. Lássuk hát Kis Vuk élő rokonait, miként ismerkednek a világgal!

2020.05.07.
Tavaszi színpompa a Mecsek déli lábánál

Tavaszi színpompa a Mecsek déli lábánál

Április vége a közismert vadvirágok ezreinek színpompáját jelenti az erdő-mező vendégei számára. A mecseki Hosszúhetény határában azonban ennél jóval többet is: a csak itt előforduló bánáti bazsarózsa mellett tucatnyi további, igazán ritka faj díszíti a mezőt, és az immár zöldbe borult erdők árnyékos zegzugait.

2020.04.30.
Tavaszi virágdömping a Bükkben

Tavaszi virágdömping a Bükkben

Nőszirmok, gyöngyikék, kankalinok, kosborok, boroszlánok, árvácskák, violák, bizony nehéz lenne felsorolni azt a rengeteg virágot, amelyek tavasszal színesítik a Bükköt. Ezeknek is számtalan fajtája nyílik most, Király Zsolt gyönyörű fotói segítségével pedig mi is megcsodálhatunk ezekből jó párat, valamint galériánkban sok érdekességet is megtudhattok ezekről a szép virágokról.

2020.04.26.
Egy eltűnt kun falu utolsó emléke

Egy eltűnt kun falu utolsó emléke

Lajosmizsétől néhány kilométerre, szántók és gyümölcsösök mozaikjai között áll magában a Felső-Kiskunság egyik legérdekesebb gótikus templomromja. Mizse-szék középkori templomának csonkán égnek meredő falai az idő és a történelem viharaival dacolva őrzik az egykor itt élt kunok és „szállásuk” emlékét.

2020.04.21.
Erdők tavaszi szőnyege, lepkék bölcsője: az odvas keltike

Erdők tavaszi szőnyege, lepkék bölcsője: az odvas keltike

Talán méltatlanul kevés alkalma nyílik az odvas keltikének, a sok szép védett virág mellett, hogy jobban bemutatkozzon, hisz mondhatni ellepi az erdőket így tavasszal, és szinte már észre sem vesszük őket. Pedig ő sem kevésbé izgalmas virága a természetnek, sőt, nagyon fontos szerepe van az egyik lepkefaj életében. Galériánkban nemcsak szép képeket nézhettek meg róla, hanem sok érdekességet is megtudhattok erről a tipikus tavaszi erdei virágról.

2020.04.13.
Viccesek, helyesek, megunhatatlanok. Üregi nyulak zseniális fotókon

Viccesek, helyesek, megunhatatlanok. Üregi nyulak zseniális fotókon

Daróczi Csaba természetfotós nyulaival kívánunk mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket! Adta magát, hogy a tavaly oly nagy hazai és nemzetközi sikereket elért üregi nyulas sorozatából készítsünk nektek egy összeállítást. Most a leghíresebb nyulas fotóján felül máshol még nem látott képeket is megnézhettek galériánkban ezekről a mókás és helyes, sokszor igen harcias szőrpamacsokról.

2020.04.11.
Kecses és sokoldalú: a mocsári kockásliliom

Kecses és sokoldalú: a mocsári kockásliliom

Idén már márciusban megkezdte virágzását ez a különleges liliomféle. Jellegzetes kinézetét sakktáblamintájú, bókoló, bíborszínű virágának és mindenféle formába kunkorodó, vékony szárleveleinek köszönheti. Íme, egy csokorra való különleges fotó erről a szép védett virágról!

2020.04.03.