Kecses és sokoldalú: a mocsári kockásliliom

Kecses és sokoldalú: a mocsári kockásliliom

Idén már márciusban megkezdte virágzását ez a különleges liliomféle. Jellegzetes kinézetét sakktáblamintájú, bókoló, bíborszínű virágának és mindenféle formába kunkorodó, vékony szárleveleinek köszönheti. Íme, egy csokorra való különleges fotó erről a szép védett virágról!

2020.04.03.
Ezek az állatvilág legviccesebb fotói

Ezek az állatvilág legviccesebb fotói

Úgy gondoltuk, a mai napon talán megengedhetünk magunknak egy kis derültséget, így összeszedtünk nektek egy jó adag rekeszizom-csiklandozó fotót. A vadvilág legviccesebb pillanatait felvonultató The Comedy Wildlife Photography Awards elmúlt 5 évnyi anyagának legmókásabb képeiből válogattunk. Jó szórakozást!

2020.04.01.
Fotókon a behavazódott  Magyarország

Fotókon a behavazódott Magyarország

Szombat estére megérkezett hazánkba is a hidegfront. A 20 fokos lehűlés mellett rengeteg hó esett az utóbbi napokban az ország minden területén, és valahol még most is havazik. Képeken mutatjuk be nektek a behavazódott tavaszi Magyarországot.

2020.03.25.
Barangolás az Aggteleki Nemzeti Parkban

Barangolás az Aggteleki Nemzeti Parkban

Nemrégiben az Aggteleki Nemzeti Parkban jártunk. A Turista Magazin márciusi számában pedig el is meséltük, mi mindent láttunk. A magazinba nem fért be minden kép, most a kimaradt fotókból készítettünk egy válogatást.

2020.03.23.
Tavakról és emberekről

Tavakról és emberekről

A tavak és a közelükben élő emberek története szorosan összefonódik. Legyen az természetes vagy mesterséges eredetű, tó és ember hatnak egymásra, alakítják egymást. A Víz Világnapja alkalmából most következzen néhány történet, tavakról és velük együtt élő emberekről. Virtuális utazás a zempléni hegyektől a főváros kellős közepéig.

2020.03.21.
Így ragyognak a csillagvirágok tavasszal

Így ragyognak a csillagvirágok tavasszal

Lassan elvirágoznak a tavasszal nyíló csillagvirágok, de nem maradtál le semmiről, mert most galériánkban megnézheted, hogyan virítottak az ország minden táján. A csillagvirágnak úgy 90 faja létezik, ebből 5 őshonos hazánkban, egy ősszel, négy pedig tavasszal nyílik, ezek a ligeti, az erdélyi, a nyugati és a nadapi. Mivel igen nehéz őket megkülönböztetni, mi most az itt látható képeknél meg se próbálkozunk a meghatározással.

2020.03.20.
Agyagbánya holdbéli tájjal

Agyagbánya holdbéli tájjal

A solymári vár közelében található felhagyott agyagbánya és tava, noha tájseb, mégis látványos. Madártávlatból pedig egészen érdekes alakzatokat, formákat és színeket fedezhetünk fel a tájban.

2020.03.20.
Megérkezett a tavasz a Balaton-felvidékre

Megérkezett a tavasz a Balaton-felvidékre

Rossz és jó hírek jönnek-mennek, a tavaszt azonban nem lehet megállítani. Az enyhe tél után a természet legújabb attrakciója a szőlőhegyi gyümölcsfák korai virágzása, amelyhez kétségtelenül a Balaton vidéke adhatja a legeredetibb hátteret. A jó idő ezen a héten még sokakat csábított ki a szabadba a környéken, ahol a széles utakon és mezőkön, autóval érkezve még elkerülhették egymás közelségét. Friss galériánkban Tihanytól Szigligetig mutatjuk be a balaton-felvidéki tavasz arcait.

2020.03.20.
Egy igazi primadonna: a kakasmandikó

Egy igazi primadonna: a kakasmandikó

Már február óta zajlik a kecses kakasmandikó virágzása, amely egészen áprilisig fog tartani. A különleges kinézetű kakasmandikó virágzásának minden fázisában más arcát mutatja. Összegyűjtöttünk nektek pár friss és izgalmas képet hazai fotósoktól erről a szép védett virágról, amelynek eszmei értéke 50 000 forint.

2020.03.17.
Egyszer ezt mindenkinek látnia kell Gánton

Egyszer ezt mindenkinek látnia kell Gánton

Régi vágya teljesült Katalinnak, amikor eljutott erre a marsbéli tájat idéző, egykor bauxitbányaként működő helyre, Gántra. Kalandos volt az útja, hiszen tömegközlekedéssel, többszöri átszállással érkezett ide egész messziről, Szentesről. De megérte, hiszen sok izgalmas képet készített, bár szerinte élőben még látványosabb ez a különleges hely.

2020.03.12.
Ezek a legtüneményesebb bagolyrajzok

Ezek a legtüneményesebb bagolyrajzok

Az MME rajzpályázatára idén az erdei fülesbagolyról, 2020 Év Madaráról készült alkotásokat vártak. A pályázatra óvodások, iskolások és felnőttek is nevezhettek 5 rajz és 1 képzőművészeti kategóriában. Összesen 8000 rajz és 115 képzőművészeti alkotás érkezett be és ezek lettek a legjobbak. A legfiatalabb művész 3, a legidősebb 76 éves volt. A legjobb műveket mutatjuk most nektek, szerintünk imádnivaló mind.

2020.03.10.
Fantasy-be illő hangulat egy Duna-menti tanösvényen

Fantasy-be illő hangulat egy Duna-menti tanösvényen

Elsőre azt hihetnénk, az egyik népszerű, fantasztikus mese díszletei között járunk, valójában azonban egy hazai tanösvény képeit láthatjuk Dvornik Gábor fotósorozatán. A kísérteties hangulatú képeken a Váci Ártéri Tanösvény látható tél végi időszakban.

2020.02.28.