Fejlesztéssel ünnepli a jubileumát a Pilisi Parkerdő

50 éve alapították a Pilisi Parkerdőt, ennek örömére jelentős újítások következnek. Ez érinti többek között a teljes infrastruktúrát, és három kilátó is épül.

Szerző:
Pilisi Parkerdő Zrt.
2019. január 10.

50 éve alapították a Pilisi Parkerdőt, ennek örömére jelentős újítások következnek. Ez érinti többek között a teljes infrastruktúrát, és három kilátó is épül.

Az 1969-ben alapított Pilisi Parkerdő ma már az ország legnagyobb ökoturisztikai infrastruktúráját kezeli. Története során számos természetvédelmi terület alapításában közreműködött, és élen jár az örökerdő-gazdálkodás bevezetésében is. A parkerdőt ma évente 25 millióan látogatják.

 


Most két pályázat keretében mintegy 1 milliárd forintból újul meg a teljes turisztikai infrastruktúra. A Magyar Természetjáró Szövetséggel alkotott konzorciumban megvalósuló program legfontosabb eleme a térséget átszelő 1000 kilométernyi turistaút-hálózathoz kapcsolódó pihenőhelyek és az információs rendszer felújítása.

 


Három új kilátó is épül: a Szentendre fölötti Bölcső-hegyen, a Gödöllői-dombságban a Szada melletti Margita-hegyen, és a Gerecse keleti peremén található Nagy-Gete hegyen. A Rám-szakadéknál fogadóépületet emelnek, ahol mosdó és pelenkázó is lesz. Több romos erdei épület a városi lakosok igényeire válaszolva úgynevezett négyévszakos pihenőhelyként újul meg, terveznek fejlesztéseket a hűvösvölgyi Nagy-rétnél és a Holdvilág-ároknál is. 8 helyszínen erdei fitneszpark épül.

 


Természetvédelmi témájú programokat is szervez a parkerdő. Az év rovarfaja és az év kétéltűje, azaz a havasi cincér és a foltos szalamandra élőhelyének biztosítására is gondot fordítanak. A Pilisi Parkerdő Zrt. honlapján hetente bemutatnak egy szeletet az erdészet történetéből.

Kapcsolódó cikkeink:

Új turistajelzések virítanak a Pilisben

Interaktív lett a százéves tanösvény

Invazív lágyszárúakra vadásznak a Pilisben

Elindult a hűvösvölgyi Nagyrét átalakítása

A Pilisben ellenőrzik a tilosban tekerő bringásokat

Cikkajánló