Megújult a Budakeszi Vadaspark emblematikus bejárata

Megújult fogadóépülettel, új és akadálymentes mosdókkal, felújított babakocsi-tárolókkal és pelenkázóval várja a látogatókat a vadaspark.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Turista Magazin
2015. október 14.

Megújult fogadóépülettel, új és akadálymentes mosdókkal, felújított babakocsi-tárolókkal és pelenkázóval várja a látogatókat a vadaspark.

Az 1986-ban épült emblematikus főbejárat megújítása során elsődleges szempont volt, hogy a kapu és a pénztár tetőszerkezetének jellegzetes stílusa ne vesszen el, de korszerűsödjön és bővüljön az épület, amelyben kialakítottak egy akadálymentes mosdót, pelenkázót, valamint hozzáépítettek mindkét oldalához egy-egy vizesblokkot, amelyekben női és férfivécéket alakítottak ki. Ez utóbbi beruházás igencsak indokolt volt, hisz korábban egy régi konténer szolgált mosdóként.

 


A jellegzetes, hegyes tetejű főbejárat és a rajta lévő - ifj. Szabó István Munkácsy-díjas szobrászművész által alkotott - bronzszarvas az elmúlt szűk 30 évben nemcsak jelképévé, hanem a Budakeszi Vadaspark egyik meghatározó elemévé is vált

 

A főbejárattal párhuzamosan újjászületett a bejárat közvetlen környezete és a külső kerítés is, kibővült a bejárat mögötti fogadó- és pihenőhely, a babakocsi-tároló, valamint az eredeti épületrészek felületkezelésére is sor került. A felújított fogadóépület 22 millió forintos beruházását a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Budakeszi Vadaspark saját forrásból finanszírozta.


A multifunkcionálissá vált fogadóépület 2015. október 14-ei ünnepélyes átadóján Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár, dr. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, Csenger Zalán Zsolt országgyűlési képviselő és Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója mondott köszöntőt

 

 

A Budakeszi Vadasparkról

A vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő védett erdőben helyezkedik el, amely a Budai Tájvédelmi Körzet része. A Budakeszi Vadaspark célja, hogy eredeti élőhelyükön ismertesse meg a látogatókkal a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatokat. A Budakeszi Vadaspark évente mintegy 150 ezer látogatót fogad.

 

 

 

Cikkajánló