Vízálló zokni, egy kilós tábori ágy és kávéfőző

A Turista Magazinban minden hónapban összegyűjtjük nektek a legjobb, legkülönlegesebb, legextrémebb cuccokat, amelyeknek hasznát vehetitek túráitok során.

Szerző:
TM
2013. október 14.

A Turista Magazinban minden hónapban összegyűjtjük nektek a legjobb, legkülönlegesebb, legextrémebb cuccokat, amelyeknek hasznát vehetitek túráitok során.

Sea to Summit Hydraulic™ - vízálló táska
Strapabíró, kifejezetten extrém, vizes körülményekre keresel táskát? A Hydraulic™ kopásálló, szívós és különösen vízálló darab, amely 600D TPU hegesztett, PVC-mentes, az UV sugárzásnak ellenálló anyagból készült. Ráadásul a hidegtől sem repedezik ki. Az egyedülálló „szájnak” köszönhetően biztonságban tudhatod a cuccaid. A 7075-T6 alumíniumból készült csatok hasonlóan erősek, mint maga a táska. Ovális alapú, így tároláskor nem gördül el, a Heavy Duty Hypalon™ rendszernek köszönhetően pedig több hasonló táskát is összeköthetsz. Elérhető méretek: 65, 90 és 120 liter.

infó: seatosummit.com
ára: 199 USD (120 literes)

 


 

 

SealSkinz Mid Weight Knee Length Sock - vízálló zokni
Egy zokni, amelyben akár vízben is állhatunk úgy, hogy nem lesz vizes a lábunk! Az angol SealSkinz cég termékei speciális szálszövéssel biztosítják a vízmentességet. A sűrűre szőtt merinógyapjú szálai között a testünk által kibocsátott vízgőzmolekulák átférnek, a nagyobb méretű, kívülről érkező vízcseppek azonban nem, így kifelé lélegző, míg testünk felé vízálló az anyag. Számos méretben és hosszúságban elérhető. Rugalmas felső résszel és bokakialakítással készül, amely megfelelő megtámasztást és kényelmes viseletet biztosít a lábnak. Méretek: S, M, L, XL

infó: sealskinz.com
ára: 15 800 Ft
 

Therm-a-Rest LuxuryLite - tábori ágy
Táborozás során nyom a talaj? Forgolódsz, nem találva a kényelmes pozíciót alvás közben? Reggel úgy érzed, mintha összetörtek volna? Az ír Therm-a-Rest neves outdoordíjat nyert tábori ágya megoldást nyújt ezekre a problémákra a sátrazás szerelmeseinek. Az UltraLite Cot™ könnyű (mintegy 1 kg), továbbá praktikusan picire csomagolható. Fekvőrésze vízálló és nyúlásmentes laminált nejlonból, pálcái eloxált alumíniumból készültek. Összeállítása szerszámot nem, csupán 3 percet igényel. Maximális terhelhetősége 158kg.
infó: cascadedesigns.com
ára: 230 USD

 

 

 


Mc-Nett Tenacious Tape - javítószalag
Kilyukadt a matracod? Kiszakadt az esőkabátod? Esetleg beázik a sátrad? A Mc-Nett Tenacious Tape szalaggal mindezeket megjavíthatod - kivételt csupán a szilikonizált szövetek képeznek, amelyeknél nem alkalmazható. A rendkívül erős ragasztószalag átlátszó, és nem hagy nyomot eltávolítása után. Hat színben érhető el, 3 × 20 hüvelykes (76,2 × 508 mm) méretben. Kis tömege és praktikussága miatt minden túra elengedhetetlen kelléke.

infó: mcnett.com
ára: 5 USD

 

 

 

 

Eschenbach Microlux 4 x 13 - minimonokulár
Túráink során egy kilátóhelyet érintve, avagy éppen az erdő állatait lesve, esetleg az előttünk álló útvonalat kémlelve jó, ha kéznél van egy távcső. A hagyományos távcsövek viszont rendszerint nehezek és méretesek, ezért többnapos túráink során leggyakrabban otthon maradnak. Az Eschenbach monokulárja viszont mindössze 46 grammot nyom, és méretét pedig a „parányi” jellemezhetné a legjobban.
infó: eschenbach-optik.com
ára: 110 euró

Handpresso Wild Hybrid - tábori kávéfőző
Kávéfüggő túratársaink fellélegezhetnek. Már az erdők mélyén és a hegyek tetején is élvezhetjük kedvenc élénkítő italunk különleges zamatát. A francia Handpresso terméke párnákkal és őrölt kávéval egyaránt használható. A készülék 16 bar nyomással - amelyet a beépített pumpa segítségével hozunk létre - préseli át a forró vizet, hogy a kotyogóval készített otthoni kávé aromájáról túráink során se kelljen lemondanunk. Tömege 480 gramm.

infó: handpresso.com
ára: 99 euró
 

Cikkajánló