Melyik legyen az Év madara 2023-ban?

Melyik legyen az Év madara 2023-ban?

2022-06-29

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kampánya idén a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére hívja fel a figyelmet. A szavazás elindult, mi pedig mutatjuk az idei jelölteket.

További cikkeink

Remek nyári kirándulóhelyek, ahol hűsölni is lehet – Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

2022-06-28

Látványos helyszíneket és hűsölős szabadtéri programokat gyűjtöttünk össze nektek július első hétvégéjére. Izgalmas kalandok a Balaton-felvidéki túrától az éjszakai denevérlesig.

Blog

Fotógaléria

Végigjártuk a Balaton kék útját

Végigjártuk a Balaton kék útját

2022-06-26

A tó északi partszakasza nem csupán strandjaival, híres borvidékeivel és gasztronómiai kínálatával csábítja a táj szerelmeseit, turistaútjaival kevésbé ismert, ugyanakkor varázslatos helyszínekre is elkalauzol.

Még több friss cikk

Mi lesz a Velencei-tóval?

Mi lesz a Velencei-tóval?

2022-06-22

Lehet-e fürödni benne? Folytatódhat-e idén is a tömeges halpusztulás? Hogyan lehet kompenzálni a csökkenő vízszintet? Mindent egybevetve: mennyire egészséges most harmadik legnépszerűbb tavunk? Ezeknek a kérdéseknek jártunk utána.

Különleges vízi világ Budapest szívében

Különleges vízi világ Budapest szívében

2022-06-21

Tudtad, hogy van a fővárosban egy hely, amely úgy néz ki, mintha kikanyarítottak volna egy darabot a Kis-Balaton legvadregényesebb részéből? Leheletnyi Tüskevár. Nádas-fás-virágos-madárzajos vízi dzsungel a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ágon.