Keresés eredménye

Boldog születésnapot, Budapest!

Ma ünnepli 149. születésnapját Budapest, amely 1873. november 17-én jött létre Pest, Buda és Óbuda városának egyesítésével. Ebből az alkalomból készítettünk egy összeállítást az elmúlt közel másfél évszázad érdekes, régi fotóiból.

2022.11.17.

Tíz kép a tíz hazai nemzeti parkból

Május 24-én ünnepeljük az Európai Nemzeti Parkok Napját. Ebből az alkalomból hoztunk egy kis válogatást a hazai nemzetipark-igazgatóságok területén készített képeinkből.

2022.05.24.

Egy évben egyszer lesz sárga a táj, de akkor nagyon

Javában virágzik a repce, aminek nemcsak a méhészek örülnek, de a fotósok is, hisz ebben az időszakban szerte az országban rikító sárgába borul a táj. Összeállításunkban mutatunk néhány gyönyörű felvételt a látványos repcemezőkről.

2022.05.02.

A rókák titkos élete

Sokak csak ravaszdi tyúktolvajként gondolnak rá, pedig érző lények. Erre rögtön 9 bizonyítékunk is van.

2022.02.16.

Képeslapok Sopronból

A Turista Magazin februári számában Sopronnak egy kevésbé ismert arcát mutatjuk be. Városi sétánk ezúttal ugyanis nem a gyönyörű belvárost, hanem a hajdani várfalon túli városrészeket érintette. Megnéztük a Várkerület látnivalóit és bejártuk a Bécsi külvárost, a soproni szőlősgazdák egykori negyedét.

2022.02.04.

Bújós gólyatöcsök és viharral dacoló fürdőzők havi fotópályázatunk 2021-es nyertesei között

A Turista Magazin 2021-ben is tematikus fotópályázaton választotta ki minden hónap legjobb fotóját. Elindultunk a fagyos formáktól februárban, megnéztük az ébredő természetet márciusban, elmélyültünk a makrovilágban májusban, arborétumokat jártunk októberben, és felmásztunk a kedvenc sziklánkra decemberben. A köztes hónapok témáit és nyertes fotóit is megtalálod a 2021-es évre visszatekintő összefoglalónkban!

2021.12.29.

Rejtőzködő vár, elfogyasztott hegy és nyugis evezés - kedvenc képeink az idei Turista Magazinokból

A nyomtatott Turista Magazin sok, nagy és látványos képpel jelenik meg évente tíz alkalommal. Képszerkesztőnk szubjektív válogatása nem feltétlenül a leglátványosabbakat mutatja be (bár naplementében sincs hiány benne), hanem olyanokat is kiemel 2021 képei közül, amelyekhez egy-egy érdekesség, élmény vagy egyszerűen csak jó érzés kapcsolódik.

2021.12.28.

A madáretetők színpompás vendégei

Beköszöntött az idei madáretetési szezon, itt az ideje, hogy képeken is felvonultassuk az etetők gyakori és ritkábban látható látogatóit. A galéria képeinek többségét Miskolczi Timi Panny készítette, aki saját kertjében fotózza a madarakat.

2021.12.01.

Téli hangulatképek az Őrségtől a Bükkig

Bár a tél hivatalosan ma vette kezdetét, az ország egyes részei már november utolsó napjaiban fehérbe öltöztek, és sok helyen meg is maradt a hó. Gyönyörű havas képek Farkasfától Bánkútig.

2021.12.01.

Biofotók, gyermeki kíváncsiság és sötét növényutópiák

Tizenöt kortárs fotográfus hozott létre párokban dolgozva a kerttel, zölddel, növényekkel kapcsolatos szubjektív képeket a Capa Központ fél éves műhelymunkája során. Az alkotások felhasználásával korlátozott példányszámú kiadvány készült, és most szombatig a budapesti Nagymező utcában kiállítás formájában is megnézhetjük a képeket. Egy kisebb válogatást mutatunk olvasóinknak.

2021.10.28.