további cikkeink

Akciók a természetből – Varázslatos Magyarország képekben

Akció a természetben

2021-09-24

A birkózó ürgék mellett még sok izgalmas pillanatot láthattok a Varázslatos Magyarország legfrissebb havi pályázatának képei között.

A Schneeberg ösvényein

A Schneeberg ösvényein

2021-09-26

Felkapaszkodhatunk egy helyenként dróttal biztosított sziklaösvényen, gerinctúrázhatunk egy rövidet, mielőtt egy alpesi hangulatú menedékház matracszállásán alszunk, végül leereszkedhetünk egy vad mészkőszurdok mélyére.

Blog

Fotógaléria

Még több friss cikk

Még több friss cikk

Szondi-emlékek nyomában

Szondi-emlékek nyomában

2021-09-25

A Börzsönyhöz kötődő érdekes földrajzi nevek és a hegység eldugott zugai szinte kifogyhatatlanul szolgáltatják a látnivalókat és a történeteket.

Bámulatos folyó vájta ősvilág – Páris-patak völgye

Bámulatos folyó vájta ősvilág – Páris-patak völgye

2021-09-23

A Páris-patak szurdoka alig 350 méter hosszú, kanyargós, néhol csupán 2–3 méter széles, 20–30 méter magas, „hullámzó” falakkal szegélyezett völgy. Ezt a nem túl nagy távot igen hamar be lehet járni, de a látvány akár több órára is ott marasztalhatja a túrázót.

Rejtőzködő óriások erdőn-mezőn

Rejtőzködő óriások erdőn-mezőn

2021-09-22

A dendrománia, a fák szenvedélyes szeretete, Nádas Péter író szerint a mániák legnemesebbike. A legnagyobb hazai dendromán dr. Pósfai György, aki a kétezres évek elején kezdte el egy adatbázisba összegyűjteni az ország legnagyobb fáit, sőt könyvet is írt a témáról. Vele indultunk fakeresésre az ország délnyugati szegletében.