Milyen egy beporzóbarát kert?

Milyen egy beporzóbarát kert?

2020-04-09

Az utóbbi években sorra látnak napvilágot a rovarok, köztük a beporzók fogyatkozásáról szóló tanulmányok. Mit tehet egy átlagember a beporzók védelme érdekében? Nagyon is sokat, és nemcsak egy kertben, de már egy erkélyen is.

Miből lesz a vörösbegy?

Miből lesz a vörösbegy?

2020-04-09

Miért hívják vörösbegynek, ha egyszer narancs színű a begye, és valóban olyan szelíd, mint amilyennek látszik? Cikkünkben ezekre a kérdésekre is válaszolunk, és az is kiderül, hasonlítanak-e a fiókák szüleikre.

Erdei talányok – mókus a fészekben?

Erdei talányok – Mókus a fészekben?

2020-04-09

Most induló sorozatunkban gyereknek mesélünk a természet különleges és olykor meglepő jelenségeiről. Itt van mindjárt egy érdekes építmény, ami határozottan fészeknek néz ki, pedig nem madár lakja.

Blog

GYEREKSAROK

A légyölő galóca: bemutatjuk a mesegombát

Bemutatjuk a mesegombát

2020-04-09

Jobb mesekönyvekben, melyek az erdőben játszódnak, valószínűleg felfedezünk egy-két gombarajzot, és szinte az is teljesen biztos, hogy ezeket a légyölő galócáról mintázták.

Zümmögő számtan – természetismereti feladatok gyerekeknek

Zümmögő számtan

2020-03-30

Megkértük a hazai nemzetipark-igazgatóságok környezeti neveléssel foglalkozó szakembereit, ajánljanak olyan természetismereti játékokat és feladatokat, amelyek nemcsak érdekesek, de szórakoztatóak is.