A Gönyűi-homokvidék titkai

A Gönyűi-homokvidék titkai

2020-10-31

Nem meglepő, ha a címben említett hely nevével nem találkoztál, mert még a közvetlen közelében élők, a győriek sem mind ismerik. A homokvidéket alapvetően katonai gyakorlótérként használják, de egy része egy projekt keretén belül hamarosan a nagyközönség számára is látogatható lesz.

Kozmáry-kilátó – Mátrafüred különleges építménye

Kozmáry-kilátó

2020-10-29

A Heves megyei Gyöngyöshöz tartozó Mátrafüred és egyben a Mátra-vidék egyik leghíresebb építménye a 398 méter magas Dobogó-hegy csúcsának közelében, a tengerszint felett mintegy 370 méterrel várja az északi-középhegységi körpanorámára szomjazó turistákat.

Kirándulás a nagykőrösi Pálfája-erdőben

Kirándulás a Pálfája-erdőben

2020-10-30

Ahogy a budapestieknek a Normafa, úgy a nagykőrösieknek a Pálfa, pontosabban a Pálfája-erdő a nyugalom szigete a város nyugati határában. Sziget, mert telkek, kertek veszik körül, de így is méltó figyelmünkre a Natura 2000-es terület.

Darumészárlás Libanonban

Darumészárlás Libanonban

2020-10-29

Idén rendkívül sok daru vándorol a Földközi-tenger keleti részén keresztül afrikai telelőhelyei felé. Bár ne tennék, ott ugyanis rengetegen esnek közülük az orvvadászok áldozatául, akik utána büszkén pózolnak az elejtett madarakkal a közösségi oldalakon.

Blog

Kőszegi óriások nyomába eredtünk

Kőszegi óriások nyomába eredtünk

2020-10-29

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Kőszegi-hegység legvadregényesebb részén jártunk, amikor Bozsok határában felkapaszkodtunk a Kalapos-kövekhez, illetve az itt megbúvó rendkívül látványos üregekhez és sziklapárkányokhoz.

Tömegsírfeltárás a mohácsi emlékhelyen

Tömegsírfeltárás a mohácsi emlékhelyen

2020-10-29

Novemberi számunkban a Mohácsi Nemzeti Emlékhely tömegsírjának feltárásánál jártunk, és megkérdeztünk történész és régész szakembereket, miért fontos a sírban található maradványok vizsgálata.

Ne kockáztasd a gombamérgezést

Ne kockáztasd a gombamérgezést

2020-10-26

A keszthelyi piacon 50 kg mérgező gombát koboztak el lakossági gyűjtőktől. Ők valószínűleg nem nézték meg az alábbi listát – te ne kövesd el ezt a hibát.