MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

KÉKTÚRA BLOG

Sümegtől Zalaszántóig
Egy reggeli vonattal indultam Budapest-Déli pályaudvarról Tapolca felé, ismét megcsodálva a vasúti kocsi belső terének csodálatosan rózsaszín színvilágát, ami a Família Kft. sorozat lakberendezői világát idézte fel bennem. 2016.07.27.
A Szajki-tavaktól Sümegig
Napfelkelte a tavaknál, bélyegzés a füzetbe és csodás giccsek Sümegen – 30 kilométer változatos tájakon át, a Szajki-tavaktól Sümegig. 2016.05.20.
A Szajki-tavak
A Kádár-korszakban élte fénykorát, de ma is gyönyörű a gátakkal felduzzasztott mesterséges tavak sorozata. Van belőle strandolós, horgászkodós és vízimadarakkal teli mocsaras változat is. Egy nap a Szajki-tavaknál. 2016.05.02.
Sitkétől a Szajki-tavakig
1 nap alatt 35 kilométert tettem meg, csodás tájakon át. Napfelkelte Sitke mellett, erdész sírja az erdőben, óriási famatuzsálemek maradványai, erdészházak, egy felhagyott vasútvonal, és persze a végén naplemente a tavaknál. Fárasztó, de élményekben gazdag nap volt.  2016.04.15.
Sárvártól Sitkéig
Rövid kis túraszakasz: Sárvár központjától a tavak között, majd a Haraszti-erdőben bandukoltam át a szomszédos Sitkére. 2016.04.05.
Várnézés és arborétumséta Sárváron
Sárvár nemcsak fürdőzési lehetőséget kínál, de vára és arborétuma is megér egy látogatást, az pedig külön érdekesség, hogy valószínűleg máshol még nem állítottak szobrot egy építészeti díjnak. 2015.12.12.
Szelestétől Sárvárig
Megtudtam, hogy kéktúrázni autóút csomópontjában is lehet. Golyó lyuggatta fák, a hetvenes évek legtutibb templomkerítése, véletlenül sem rímelő versikék, és horrorisztikus törpék is felbukkantak az út mentén. 2015.12.03.
Az Ablánci malomcsárdától Szelestéig
Egy vadászlesen ülve nézni, hogyan nő a fű – nincs is ennél pihentetőbb dolog a világon. Csak be ne tévedjünk a Bárnevolna majorba. 2015.11.30.
Kőszegtől az Ablánci malomcsárdáig
Organikus templom, iskola a határon, béna Mátyás-szobor, a felkelő nap vaskapuja és jó néhány magára hagyott épület – ez az Országos Kéktúra eleje Kőszegtől az Ablánci malomcsárdáig. 2015.11.21.
Az Írott-kőtől Kőszegig
Az Országos Kéktúra is az első lépéssel kezdődik. Az enyém Kőszeg felett, az Írott-kő kilátójától indult. Ez a túra egyik látnivalókban leginkább bővelkedő szakasza, kedvcsinálónak kiváló: források, kilátók és pihenők is akadnak bőven. 2015.11.17.
Kőszegtől az Írott-kőig
Jó, jó, az Országos Kéktúra az Írott-kőtől indul. De valahogy el kellett jutnom odáig Budapestről. Ez a beszámoló erről a részről szól. 2015.11.13.
Ezeket pakold be a hátizsákba, ha a Kékre indulsz!
Mit vigyünk magunkkal, mielőtt nekivágunk a kéktúrának? Az alábbiakban a saját listámat osztom meg, várva a hozzászólásokat, ötleteket, tapasztalatokat. 2015.11.12.
Kéktúrázás közben is segíthetsz másokon
Dóczi Zoltán kéktúrázó barátunk, és felesége Timi Sátoraljaújhely mellett, megismertek egy családot. Pontosabban egy kedves középkorú hölgyet és édesanyját, akik egy tanyán, az Országos Kéktúra útvonala mellett élnek, küzdenek a fennmaradásért. 2015.04.30.
Sanyit sikerült meggyőzni
Most egy igaz történetet szeretnénk megosztani veletek, amely a közelmúltban történt egy nyugdíjas, túrázó barátunkkal, aki az OKT és DDK jelvényeinek megszerzését követően, úgy gondolta ő már befejezte a kéktúrázást, az Alföld nem vonzza igazán. 2015.03.05.
Tíz százalék már letudva
Bizonyára emlékeztek arra, hogy ebben az évben több kezdő kéktúrázóval készítettünk interjút. Most újra megkeressük őket, hogy megtudjuk merre jártak, erősödött-e kezdeti lelkesedésük, no meg hogy milyen élményekkel lettek gazdagabbak. 2014.11.06.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. március
Császár László :
Cseszneki vár
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...