MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

KÉKTÚRA BLOG

Várnézés és arborétumséta Sárváron
Sárvár nemcsak fürdőzési lehetőséget kínál, de vára és arborétuma is megér egy látogatást, az pedig külön érdekesség, hogy valószínűleg máshol még nem állítottak szobrot egy építészeti díjnak. 2015.12.12.
Szelestétől Sárvárig
Megtudtam, hogy kéktúrázni autóút csomópontjában is lehet. Golyó lyuggatta fák, a hetvenes évek legtutibb templomkerítése, véletlenül sem rímelő versikék, és horrorisztikus törpék is felbukkantak az út mentén. 2015.12.03.
Az Ablánci malomcsárdától Szelestéig
Egy vadászlesen ülve nézni, hogyan nő a fű – nincs is ennél pihentetőbb dolog a világon. Csak be ne tévedjünk a Bárnevolna majorba. 2015.11.30.
Kőszegtől az Ablánci malomcsárdáig
Organikus templom, iskola a határon, béna Mátyás-szobor, a felkelő nap vaskapuja és jó néhány magára hagyott épület – ez az Országos Kéktúra eleje Kőszegtől az Ablánci malomcsárdáig. 2015.11.21.
Az Írott-kőtől Kőszegig
Az Országos Kéktúra is az első lépéssel kezdődik. Az enyém Kőszeg felett, az Írott-kő kilátójától indult. Ez a túra egyik látnivalókban leginkább bővelkedő szakasza, kedvcsinálónak kiváló: források, kilátók és pihenők is akadnak bőven. 2015.11.17.
Kőszegtől az Írott-kőig
Jó, jó, az Országos Kéktúra az Írott-kőtől indul. De valahogy el kellett jutnom odáig Budapestről. Ez a beszámoló erről a részről szól. 2015.11.13.
Ezeket pakold be a hátizsákba, ha a Kékre indulsz!
Mit vigyünk magunkkal, mielőtt nekivágunk a kéktúrának? Az alábbiakban a saját listámat osztom meg, várva a hozzászólásokat, ötleteket, tapasztalatokat. 2015.11.12.
Kéktúrázás közben is segíthetsz másokon
Dóczi Zoltán kéktúrázó barátunk, és felesége Timi Sátoraljaújhely mellett, megismertek egy családot. Pontosabban egy kedves középkorú hölgyet és édesanyját, akik egy tanyán, az Országos Kéktúra útvonala mellett élnek, küzdenek a fennmaradásért. 2015.04.30.
Sanyit sikerült meggyőzni
Most egy igaz történetet szeretnénk megosztani veletek, amely a közelmúltban történt egy nyugdíjas, túrázó barátunkkal, aki az OKT és DDK jelvényeinek megszerzését követően, úgy gondolta ő már befejezte a kéktúrázást, az Alföld nem vonzza igazán. 2015.03.05.
Tíz százalék már letudva
Bizonyára emlékeztek arra, hogy ebben az évben több kezdő kéktúrázóval készítettünk interjút. Most újra megkeressük őket, hogy megtudjuk merre jártak, erősödött-e kezdeti lelkesedésük, no meg hogy milyen élményekkel lettek gazdagabbak. 2014.11.06.
Igaz történetek a Kékről - Fülöpék is beleszerettek a Kékbe
Egy ifjú jegyespárral, Zsuzsival és Gáborral ismerkedhettek meg most sorozatunkban, akik Somogyországból vágtak neki a Kéktúrának. 2014.08.15.
Igaz történetek a Kékről - Bakancs, fakanál és a bronzjelvény
Emlékeztek még Erzsire? Ő az az "átlagos háziasszony", aki kiváló tempóban halad a Kéken és közben a helyi gasztronómiát is felfedezi. Erzsi most a Börzsönyben járt és remekül érezte magát. 2014.07.09.
Igaz történetek a Kékről - Robin nem egy elveszett ember
Pár napja még egész Magyarország aggódott a kéktúrázó holland fiatalemberért, akit elveszettnek hittünk, de a történet szerencsére happy enddel végződött. 2014.06.24.
Igaz történetek a Kékről - Réka a Kékre lép
Vanyolai Réka, 24 éves ifjú hölgy, piackutatóként dolgozik. Egy kis faluban nőtt fel, és a természetet mindig is szerette. Amióta a fővárosban él még rendszeresebben túrázik, nemcsak testének egészségét igyekszik így megőrizni, hanem lelkét szintúgy felüdíti a természetjárás. Most nekivágott a Kéknek, és élményeit blogon is megörökíti. 2014.06.11.
Igaz történetek a Kékről - Éteri Kéktúra
Érdekes és szép példáját mutatjuk be két igazán remek szabadidős tevékenység összehangolásának. Hogy miként kapcsolódik a rádióamatőrség a természetjárással és a kéktúrázással, azt Dóczi Zoltánnal készített interjúnkból tudhatjátok meg. 2014.06.08.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. október
Nagy Patrícius:
Csillagkapu
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...