A hazai tél nyomában – téli túrák hegységeink csúcsrégiójába

Az egyre szűkebb idősávban megjelenő téli időjárást kihasználva hazai hegységeink csúcsrégiójába kapaszkodunk a hóért, a jégcsapokért, a tiszta téli kilátásokért. Legmagasabb hegységeink 7-800 métert meghaladó bérceire hágunk, a Pilis-tetőre, az Írott-kőre, a Nagy-Hideg-hegyre és a Galya-tetőre, hogy utánajárjunk, maradt-e még tél kis hazánkban.

2023.01.21.

A múzeum, ami után legszívesebben világgá mennél

Ha valami képes felpiszkálni az emberben szunnyadó kalandvágyat, akkor az a magyar utazók fordulatos eseményekkel teli élettörténete. Ma már biztosan egy picit figyelemfelkeltőbb és találóbb nevet adnának az idén 40 éves Magyar Földrajzi Múzeumnak, ahol – tegyük félre az előítéleteinket – korántsem porosodó földgömbök és megkopott, régi térképek állnak a középpontban. Hanem például Kittenberger Kálmán ujjperce és hasonlóan izgalmas dolgok.

2023.01.18.

Falu a városban – Séta Wekerletelepen

A kispesti Határ úti metrómegállótól pár percnyire mintha egy másik városba csöppenne az ember, sőt nem is városba, inkább egy faluba, amely varázsát nemcsak hangulatos, régi épületeinek, de összetartó közösségének is köszönheti.

2023.01.06.

Varázslatos kápolnák, ahol elcsendesedhetsz

Összeállításunkban olyan hazai kápolnákat gyűjtöttünk össze, amelyeket érdemes egy-egy kiránduláson útba ejteni, és különleges hangulatukkal, környezetükkel még azokat is megérintik, akik nem hívő emberek.

2022.12.20.

Egri városi séta, ezúttal egy kicsit másképp

Eger az osztálykirándulások egyik legnépszerűbb célpontja, a várnak, a bazilikának és a Dobó István térnek biztos helye van az általános iskolai emlékek között. Ugyanez igaz a Szépasszony-völgyre a felnőttek esetében. A klasszikus látnivalókon túl azonban a város sok egyéb érdekességet tartogat még. Például lent a mélyben, pár méterrel a belvárosi utcák és parkok alatt.

2022.12.16.

A pápai Kékfestő Múzeumban megelevenedik a múlt

A Turista Magazin téli számában városi sétánk helyszíne Pápa volt. A hangulatos kisváros sok-sok érdekes látnivalója közül ezúttal a Kékfestő Múzeumról mesélünk, amit mindenképpen érdemes útba ejteni egy pápai kirándulás során.

2022.12.13.

Adventi séta a pesti belvárosban

Decemberben sokan a lábukat sem teszik be a pesti belvárosba, mert irtóznak a tömegtől, mások, ha máskor nem is, most azért csak eljönnek, hogy kicsit sétáljanak az ünnepi hangulatú utcákon, tereken. Mi is erre indulunk most, de a szokásos látnivalókon túl szeretnénk néhány érdekességet mesélni és megmutatni.

2022.12.03.