Kiírás

A Hónap Fotója pályázat

Küldd be Te is az adott hónap témájába illő képeidet fotópályázatunkra!

A pályázatra beérkező képek közül havonta két pályamű is elnyeri A Hónap Fotója címet:


- szakmai díj: a nyertes képet a Turista Magazin zsűrije választja ki, és ez a fotó megjelenik az aktuális hónap nyomtatott számában is. A nyeremény pedig Turista Magazin-előfizetés, vagy ajándékcsomag, részletek lentebb!

- közönségdíj: a Turista Magazin Facebook oldalára felrakott havi pályázati galériában található legtöbb lájkot kapó kép nyeri el (szavazni, minden hónap 20-a délig lehet)

Beküldési határidő: minden hónap 12-e éjfél
A képeket a következő email címre küldjétek: fotopalyazat kukac turistamagazin pont hu


FIGYELEM!

A beérkező pályamunkákat előszűrjük, és az így kialakult válogatás képei indulhatnak majd a Hónap Fotója címért.


Pályázati feltételek:

- a képek kizárólag saját munkák lehetnek. Nevezésükkel a pályázók elismerik, hogy a beküldött fotók felett korlátlan felhasználási joggal rendelkeznek, az nem sérti harmadik fél jogait

- minden pályázó havonta maximum 2 darab képet küldhet be. Több pályamű beküldése esetén a szerkesztőség választ ki kettőt a pályázatra
- a képek Magyarországon és a környező országok területén készüljenek, az e területeken kívül készült fotókat nem tudjuk elfogadni
- a képeket .jpg formátumban várjuk
- beküldéskor az email tárgyához kérjük beírni: „A Hónap Fotója”, valamint a pályázat havi témájának nevét (pl.: „A Hónap Fotója: Kastélyok”)
- a levélben kérjük feltüntetni a szerző nevét (valós, vagy művésznév is lehet), a kép/képek címét, a kép készülésének helyét
- a beküldött kép/ek mérete az eredeti jpg fájl mérete legyen, de a hosszabbik oldal minimum érje el a 2500 pixelt
- kérjük, hogy a képeket a beküldött emailhez csatolják, egyéb fájlküldő rendszeren keresztül a fotókat nem áll módunkban letölteni
- a képek digitális feldolgozásánál csak alapvető képjavításokat fogadunk el: fényerő, kontraszt, színegyensúly, gradációs görbe, színezet/telítettség.

NEM megengedett: nagyobb módosítások, illetve képelemek eltávolítása és hozzáadása
Megengedett: a kép készítése során keletkezett technikai hibák, karcok, fényérzékelőre tapadt por eltávolítása. Engedélyezett a kép vágása, zavaró képrészletek levágása, a kép orientációjának módosítása.

- A képek keretezését mellőzzék, vízjelet és dátumozást ne rakjanak a képekre

A pályázati feltételeknek nem megfelelő, hiányos adatokkal beérkező képeket sajnos nem áll módunkban elfogadni!


TÉMÁINK 2023-ban:

Március: (beküldési határidő: február 12.) – Fényjáték

Április: (beküldési határidő: március 12.) – Hüllők és kétéltűek

Május: (beküldési határidő: április 12.) – Szimmetria a természetben

Június: (beküldési határidő: május 12.) – Tanúhegyek

Július–augusztus: (beküldési határidő: június 12.) – Élet a folyón

Szeptember: (beküldési határidő: augusztus 12.) – Ember a tájban

Október: (beküldési határidő: szeptember 12.) – Gombák

November: (beküldési határidő: október 12.) – Erdei kápolnák

December: (beküldési határidő: november 12.) – A legjobb túra, amelyhez a TM adott ihletet

Az aktuális havi nyereményeket a Turista Magazin Fotósarok rovatában, a Facebook-oldalunk pályázati galériáiban és a turistamagazin.hu-n a fotópályázat kiírás oldalán közöljük.

A pályázatra beküldött képeket a Turista Magazin szerkesztősége szerzői jog érvényesítése nélkül bármikor felhasználhatja.

NYEREMÉNYEK 2023-ban:

Február: éves előfizetés februári lapszámmal kezdve

Március: féléves előfizetés márciusi lapszámmal kezdve

Április: féléves előfizetés áprilisi lapszámmal kezdve

Május: féléves előfizetés májusi lapszámmal kezdve)

Június: féléves előfizetés júniusi lapszámmal kezdve

2023. július-augusztustól a havi nyeremény: ajándékcsomag


Szervező és adatfeldolgozás

A fotópályázat szervezője a Magyar Természetjáró Szövetség hivatalos havilapja, a Turista Magazin (szerkesztőség: 1075 Budapest, Károly Krt. 11., 7. emelet, továbbiakban "Szervező"). A pályázattal kapcsolatos adatfeldolgozást a Szervező végzi. A fotók beküldésével a felhasználók egyidejűleg kifejezetten és önkéntesen elfogadják a kiírásban szereplőket. A játékot semmilyen módon nem szponzorálja, támogatja vagy kezeli a Facebook, illetve nincs köze a játékhoz. A Facebook mentesítve van minden felelősség alól a játékban résztvevőkkel szemben.


Nyertes és nyeremény

A nyerteseket e-mailben értesíti ki a Szervező. A nyeremények (kivétel a TM-előfizetés) kizárólag személyesen vehetők át a szerkesztőségben. A nyereményekkel kapcsolatosan a nyerteseket nem terheli személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség, azonban a nyeremény átvételével összefüggésben esetlegesen felmerülő egyéb költségek és kiadások (pl. nyeremény átvételéhez való utazás költsége) őket terhelik. A nyeremények pénzre nem válthatók, másra átruházhatók.
A nyertes tudomásul veszi továbbá, hogy a nyeremény átadásáról kép-, hang- és filmfelvétel készülhet, egyben hozzájárul ezen felvételek akár teljes egészének, akár részleteinek későbbi az adott nyereményjátékhoz kapcsolódó felhasználásához.
A nyertesek tudomásul veszik, hogy ha a kiértesítéstől számított 90 naptári napon belül nem jelentkeznek a nyereményekért, azt a Szervező úgy veszi, hogy a nyereménnyel összefüggésben semmilyen igényt nem támaszt.

Felelősség

A Szervező a pályázatra beküldött fotók eredetiségért, azok tartalmáért, valamint a telekommunikációs adatátviteli hibák vagy nehézségek következményeiért nem vállal felelősséget! A játékszabályzat módosításának a jogát – a játékosok megfelelő tájékoztatása mellett - a Szervező fenntartja!