Állati történetek a természetből

Búzamezőn szaglászó egérke, éjszakai játék mókusokkal, zsákmányát lakmározó fiatal bakcsó, varangyok násza a víz alatt, megannyi szép és érdekes pillanat részesei lehetünk a Varázslatos Magyarország természetfotós pályázatának képei láttán. Nézd meg galériánkat!

2023.09.13.

Sarki fénybe burkolódzó csúcsok

Augusztus legszebb asztrofotója ezúttal egy nagyon ötletes tájkép lett, amelyre az egyik leghálásabb fotótémát, a sarki fényt komponálta rá szerzője. A szemet kápráztató égi jelenség mellé azonban egy kreatív és látványos földi környezet is kellett ahhoz, hogy egy valóban különleges kép születhessen végeredményként. A teljes, álló fotót cikkünkben csodálhatjátok meg.

2023.09.11.

Miniszobrok nyomában a megújult miskolctapolcai ősparkban

Ellátogattunk Miskolctapolcára, ahol bejártuk a barlangfürdő melletti megújult parkot, amely gyönyörű fáival, Csónakázó-tavával, vízililiomoktól díszes Békás-tavával már eddig is népszerű pihenőhely volt. A megszépült park most még marasztalóbb lett, és egy izgalmas miniszobor-kereső játékra is hívogat.

2023.08.28.

A Tisza-tóról csakis szuperlatívuszokban lehet beszélni – Galériával

Ha azt mondom, elképesztően változatos és vadregényes, még csak a közelében sem járok annak, amivel a Tisza-tó miliőjét megfelelően leírhatnám. Szűk csatornák a sűrű nádasban, csendes folyású víz fölé hajoló susogó lombok, szigetek, tágas nyílt vizek, meg persze a hihetetlenül gazdag madárvilág és Európa legnagyobb tündérfátyolmezője. Ha hozzám hasonlóan sosem jártál még itt, sürgősen vedd fel a bakancslistádra a helyszínt, méghozzá egy előkelő helyre. Képes élménybeszámoló következik.

2023.08.26.

A természet sokszínű arca

Morcos képű kuvik, bokszoló nyulak, éjszaka csatangoló mókus, pirkadati színekben pompázó kócsagok. Többek közt ilyen természetfotókat is láthattok a Varázslatos Magyarország legújabb pályázatából összeállított galériánkban.

2023.08.17.

Megkapó pillanatok és izgalmas formák a természetből

Nyújtózkodó kisróka, jégen táncoló rétisas, nászát lejtő gyönyörű vöcsökpár is bekerült mostani fotóválogatásunkba, de rengeteg izgalmas látószögű és formavilágú fotókat is megcsodálhattok galériánkban, amelyet a Varázslatos Magyarország legújabb pályázatának képeiből állítottunk össze nektek.

2023.07.28.

Ilyen evezni az ártéri erdők árnyékában a Bodrogon

A Bodrog egyik nagy előnye, hogy végtelenül békés, nyugodt vizű folyó. Nincsenek rajta sem sebes kanyarok, sem zúgók, sodrása alig van, tehát kevés az esély a borulásra, ezért bátran ajánlható kezdő vízitúrázóknak. Lefelé lazulósan csoroghatunk a lassú folyón, miközben csak madárdal és falevelek susogása hallatszik, a természet pedig fantasztikus élményt kínál az erre vetődő vízi sportokat kedvelőknek.

2023.07.19.

Rejtett kis csoda a Dunán – Luppa-sziget

Van egy orsó alakú apró sziget Budapest közigazgatási határában, amely a budakalászi part és a Szentendrei-sziget között fekszik. Gyönyörű, égig érő platánsora és különleges Bauhaus stílusú „lábas” nyaralóházai sajátos hangulatot adnak a 800 méter hosszú és 200 méter széles földdarabnak. De az igazi csoda benne, hogy felparcellázása után is maradt, ami volt: nyugalmat árasztó üdülősziget. Az egyik legszebb Duna-szigeten, a Luppa-szigeten jártunk.

2023.07.09.

Íme, a Varázslatos Hortobágy fotópályázat legszebb képei

Mi más mutathatná meg jobban az idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park természeti és kulturális értékeit, mint azok a gyönyörű képek, amelyeket hazánk természetfotósai készítettek. A legszebb fotókat díjazták, a nagyközönség pedig egy kiállításon csodálhatja meg őket.

2023.07.07.

Látványos fotók a Nap felszínéről

Gigantikus napkitöréseket és napfolton átívelő fényhidat is megcsodálhatunk a hazai asztrofotósoknak köszönhetően, akik világviszonylatban is különleges képeken örökítették meg a Nap e látványos jelenségeit.

2023.07.06.

Ezek a Fortepan legjobb nyári nosztalgiafotói

A római parton akrobatikázó strandolók, Palma gumimatrac és egy igazán autentikus vízibicikli, megspékelve a múlt század fürdőruhadivatjával és az elmaradhatatlan főtt kukoricával. A legviccesebb és legérdekesebb retro nyári fotók közül válogattunk.

2023.07.06.

Vöröslik a táj a pipacsoktól

Nincsen nyár pipacs nélkül. A májustól augusztusig virágzó lángvörös vadvirág sokunk kedvence, és hálás fotótéma. Összeszedtünk nektek egy csokorra való gyönyörű pipacsos képet, hogy ti is gyönyörködhessetek bennük.

2023.06.19.

Virágba borult a Tétényi-fennsík

Dél-Buda egyik legkülönlegesebb természeti értéke, a Tétényi-fennsík minden évszakban jó kis kirándulóhely, de tavasszal és kora nyáron a legszebb. Ilyenkor- kis túlzással- a terület minden egyes négyzetmétere tele van virágokkal.

2023.06.15.

Titokzatos bauxitlencse a Bakony lábánál

A gánti bauxitbányát mindenki ismeri, ám azt kevesen tudják, hogy marsi élményeket Magyarországon nemcsak a Vértesben szerezhetsz. Pluszpont a titkos déli-bakonyi hasonmásnak, hogy most, nyár elején klasszisokkal színesebb: az élénk vörösek és a fák kirobbanó zöldje alkot itt izgalmas és nem mindennapi kontrasztot.

2023.06.12.

Az Alföldi Kéktúra sokszínű kincsei

Aki belevág ebbe a Szekszárdtól Sátoraljaújhelyig tartó kalandba, annak nem kevés kitartásra és nyitottságra lesz szüksége, cserébe az Alföld sokszínű kincseit, az útra kelés hamisítatlan szenvedélyét, és azt az értékes pluszt kapjuk, amit egy hosszú út során mindenki maga érlel a szívében, formálva énjét és világlátását.

2023.06.09.

Ezek a természetfotók téged is elvarázsolnak

Erős mezőnnyel indította az évadot a Varázslatos Magyarország természetfotós pályázat, a kilenc hónapon át tartó verseny első megmérettetésének legjobb képei egyből magával ragadják az embert. Nézd meg galériánkat, és csodáld meg te is a hazai természetfotósok legjobb képeit!

2023.05.25.