MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2018.07.06. 13:30,   Szöveg: dunaipoly.hu,   Fotó: dunaipoly.hu

750 kiló szeméttől tisztították meg a gödi Homok-szigetet

Lelkes önkéntesek a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében 11 hektárnyi területről 750 kg szemetet szedtek össze Göd egyik népszerű kirándulóhelyén, a Homok-szigeten. 

A Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság tájékoztatása szerint egy szemétszedő akció keretében több mint 40 önkéntes fésülte át Göd népszerű kirándulóhelyét, a Homok-szigetet és a mellette húzódó Duna-partot. Ennek eredményeként a 11 hektárnyi területről összesen 750 kg(!) szemetet gyűjtöttek össze – külön válogatva a szelektív és a kommunális hulladékot.

 

Fotó: dunaipoly.hu

 

A közzétett posztban az írják, hogy: „A program egy kisebb akadállyal indult: a korábbi napok kedvezően alacsony vízállása szó szerint egyik óráról a másikra megemelkedett, keresztülhúzva a szervezők azon tervét, hogy száraz lábbal jussanak be a sziget északi csúcsán. Szerencsére ott voltak a Gödi Kajak-Kenu Szakosztály Senior Klubjának tagjai is, akik azonnal besegítettek, és kenuikkal átszállították a vállalkozó kedvű résztvevőket a szigetre, majd az ott összegyűlt szemetet és az önkénteseket maradéktalanul vissza is hozták a szárazföldre.”

 

Fotó: dunaipoly.hu

 

Ha valaki nem ismerné, a gödi Homok-sziget finom homokos partja miatt nyáron igen felkapott Duna-parti pihenőhely. Ezért is üdvözlendő a tett, hogy megtisztították. Bár nem ártana továbbra is vigyázni rá!

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

A mikroműanyagok már mindenütt ott vannak

Új domumentumfilm a PET-kalózókról és a Tiszáról
Egy év, egyetlen befőttesüvegnyi szemét 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...