MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

2018.02.08. 09:00,   Szöveg: Sajtóanyag,   Fotó: OEE

Márciusig lehet jelentkezni a vándortábor-vezető képzésre

Idén tavasszal is elindul a „gyalogos vándortábor-vezető” pedagógus továbbképzés. A tanfolyamon résztvevők már nyáron csoportot indíthatnak az Erdei Vándortáborokra.

Az Országos Erdészeti Egyesület és a Testnevelési Egyetem együttműködésében szervezett képzésre március elejéig lehet jelentkezni a www.tf.hu oldalon, a feltétel a felsőfokú pedagógusi végzettség.

 

Fotó: OEE


A képzés 30 órás, három és fél napos, a résztvevők pedig 30 kreditponttal gazdagodnak. A tananyag részét képezik a tájékozódási ismeretek, de táborszervezési és fontos egészségügyi tudnivalókkal is megismerkednek a résztvevők. A péntek délutántól vasárnap délutánig tartó gyakorlati képzések nemcsak Budapest környékén, hanem szerte az országban, jellemzően erdei iskolákban lesznek. Tavaly mintegy négyszázan szereztek „gyalogos vándortábor-vezető” képesítést, idén pedig újabb 300 pedagógus képzésére nyílik lehetőség, a helyek pedig gyorsan telnek.

 

Fotó: OEE


A részvételi díj 10 000 Ft, amely tartalmazza a tananyag, az étkezések, a szállás, illetve a vizsga költségét. Az Erdei Vándortábor Programban résztvevő pedagógusok százezer forint táborvezetői díjra jogosultak.


Táborszervező lehet középfokú gyalogos (bronzjelvényes) MTSZ túravezető vagy annál magasabb képesítéssel rendelkező személy is, de őt nem illeti meg az akkreditált „gyalogos vándortábor-vezető” képzést végzett pedagógusoknak járó díjazás, viszont térítésmentesen vehet részt a programban.

 

Fotó: OEE


A Vándortábor Program kormányzati támogatással összesen 14 erdei, kerékpáros és vízi útvonalon várja a felsős és középiskolás diákok csoportjait. Az Erdei Vándortáborok öt útvonalon: a Bakonyban, a Börzsönyben, a Mátrában, a Mecsekben és a Pilisben kínálnak elérhető áron egyhetes táborozást. Az idei évben tábort szervező, képzett pedagógusok munkáját a táborvezetési díjon felül egy nyereményjátékkal is megköszöni az Országos Erdészeti Egyesület: három darab, egyenként 150 000 forint értékű erdei nyaralási lehetőséget sorsolnak ki, ami a Bakonyban, a Börzsönyben vagy a Mecsekben váltható majd be. 

 

Kapcsolódó cikkünk:

Az idei nyár legnagyobb durranása lehet a Vándortábor Program

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
PROGRAMOK
2018. február
H K Sze Cs P Szo V
01020304
05060708091011
12131415161718
1920
21
22232425
262728
program
korlátozás
A hónap fotója
2018. február
Györe László:
Deres rengeteg
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...