MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2018.03.22. 11:04,   Szöveg: Tóth Judit,   Fotó: facebook.com / Vad Balaton

Vad Balaton – gyönyörű természetfilm készült a magyar tengerről

A Balatonról azt gondoljuk, jól ismerjük, a film készítői azonban megcáfolnak bennünket, mert úgy mutatják be a tavat és környékét, ahogy eddig még nem láthattuk.

facebook.com / Vad Balaton

 

Három év, 150 forgatási nap, négy évszak a Balaton körül. A Balázs Béla-díjas természetfilmes Mosonyi Szabolcs és alkotótársai a megszokott útvonalakról letérve forgattak mocsárban, hegytetőn, víz mélyén, barlangban, hogy a Balatont és a környékét egy új szemszögből mutathassák be nekünk.

 

A Balaton sokak számára nem több, mint strandok hosszú sora, pedig Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tava és annak környéke különleges természeti kincseket rejt. Ürge, vadmacska, vándorsólyom, gyurgyalag, csak néhány faj az itt előforduló ritkaságok közül, de láthatjuk majd a násztáncot járó balinokat, a Kis-Balaton kócsag-és gémtelepeit és a tavat kísérő különleges geológiai képződményeket is.


A film készítői egy olyan utazásra hívnak bennünket, ahol a geológia összeér a vadvilággal, a múlt a jelennel, és miközben egymást követik az évszakok, sok-sok millió év nyomai tárulnak a szemünk elé.

 

facebook.com / Vad Balaton


A film televíziós premierje  április 1-jén, húsvét vasárnap 18.40-kor lesz a Duna televízióban.


Az NMHH Médiatanács támogatásával, a Magyar Média Mecenatúra program keretében megvalósult filmnek készült egy hosszabb, 4K felbontású, szélesvásznú verziója is, mely április 19-től lesz látható az art mozikban.

 

 


Kapcsolódó cikkek:

Az utolsó hely, ahol az erdők a Balatonig érnek

Kilencven éve kutatják a Balatont Tihanyban

Kész vadon a Balaton
HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...