2016 legizgalmasabb természetfotói

November 8-án a Magyar Természettudományi Múzeumban kiderül, hogy ki lesz az Év Természetfotósa 2016-ban. 

Szerző:
TM
2016. november 8.

November 8-án a Magyar Természettudományi Múzeumban kiderül, hogy ki lesz az Év Természetfotósa 2016-ban. 

Az idén 24. alkalommal hirdette meg a naturArt, a Magyar Természetfotósok Szövetsége a Saubermacher - Az Év Természetfotósa pályázatot. Az eredményhirdetésre és a díjátadóra november 8-án kerül sor a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol a pályázat legjobb képeiből kiállítást is rendeznek. A kiállítást november 9. és december 31. között tekinthetik meg az érdeklődők. Az itt látható díjnyertes fotók kerültek be az Alexandra kiadásában megjelent, Az év természetfotói Magyarország 2016 című kötetbe.

 

Kis Dávid - Hajnali fogás

 

A díjátadó, az ünnepélyes kiállításmegnyitó és Az év természetfotói Magyarország 2016 című album könyvbemutatójának időpontja: 2016. november 8., 17 óra. Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum Semsey Andor Előadóterme és Kupolacsarnoka. (1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.)

 

Milan Radisics - Méhfarkas

 

A kiállításmegnyitót és a díjátadót élőben is megnézheted a naturArt oldalán.

 

A díjról
A naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége 24. alkalommal rendezi meg hazánk és a régió legjelentősebb természetfotós versenyét, Az Év Természetfotósa című pályázatot. A szövetség közleménye szerint a zsűrizés a teljesen átláthatóság jegyében zajlik. Az első fordulóban a zsűri mintegy 1000 képet választ ki a beküldött fotókból. A második fordulóban a pályaművek száma mintegy 400-ra szűkül, míg a harmadikban a zsűri a kiállításra kerülő kb. 100 képet választja ki. A kategóriák helyezési sorrendjét és a díjakat a zsűri a negyedik fordulóban, zárt ülésen dönti el. A zsűrizés második és harmadik fordulója nyilvános, amely az interneten, az etf.naturart.hu oldalon nyomon követhető.
 

 

Kapcsolódó cikkeink:

2015 legjobb természetfotói 

Magyar fotós hölgyet is díjaztak a németországi versenyen 

Ezek a legviccesebb állatfotók 2016-ban

Fókuszban a természet - Potyó Imre 

Cikkajánló